Cookie- og Privatlivspolitik

Mugge & hans mærkelige hjerne

Tilladt for alle
Filmen veksler mellem en komisk, trist og let spændingspræget stemning. Der er scener, hvor hovedfiguren bliver drillet og er ked af det. I andre scener kommer to børnegrupper op at skændes og råber ad hinanden. Der er også scener med eksplosioner, brændende bygninger og en gigantisk gensplejset puddelhund, der hærger kvarteret. De let dramatiske og triste scener er imidlertid kortvarige og forløses med komik i børnehøjde. Hunden er lyserød og ser ikke farlig ud. Hovedfiguren er handlekraftig og bakkes op af skiftende venner. Endvidere er filmen animeret og har en gennemgående komisk tone. Det vurderes på den baggrund, at filmen ikke vil kunne virke skræmmende på børn.

Se mere på medierådet.dk
13.10.2022
| |
1 time 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Mugge & hans mærkelige hjerne
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Særvisning Dansk Tale
|
Billetter
Mugge og hans mærkelige hjerne plakat

Familiefilmen 'Mugge og hans mærkelige hjerne' foregår bl.a. på Basserup Kommuneskole, hvor eleverne på deres første dag efter sommerferien skal til prøve. Og da den ellers så glade dreng Mugge viser sig at have en hjerne, der er så mærkelig, at hans svar får computeren til at eksplodere, går hele systemet i panik.

Mugge sendes omgående i specialklasse og spås en sort fremtid. Han beslutter sig derfor for at starte sin egen skole. En skole hvor der er plads til børn med mærkelige hjerner. Han døber skolen Friheden.

Samtidig begynder Mugges bedste veninde Sofia på den militante eliteskole Killer Instinct School System. Mugge og Sofia glider langsomt fra hinanden, og snart hænger deres venskab i en tynd tråd.

Da konkurrencen "Kommunemesterskabet i skole" annonceres, optrappes Mugge og Sofias konflikt yderligere. Men pludselig hærger et gigantisk gensplejset monster af en puddelhund kvarteret, og de to tidligere venner bliver tvunget til at samarbejde på trods af deres forskelligheder.

Filmen er en fortsættelse til Mugge & vejfesten fra 2019 og er baseret på bogserien af samme navn, der er skrevet af Mikael Wulff og Anders Morgenthaler - også kendt som Wulffmorgenthaler.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (91 votes)
3.4
3.8

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Historien er fin i Wulff og Morgenthalers 'Mugge & hans mærkelige hjerne', men der er også en del, der vil fise totalt hen over hovedet på den primære målgruppe." (Thomas Brunstrøm)

 • Filmmagasinet Ekko

  "'Mugge & hans mærkelige hjerne' viser, at fantasien blandt danske filmfolk kan sprænge rammerne, når den får lov til at flyde frit. Det er en fornøjelse, som nok skal vække glæde hos børn og barnlige sjæle i efterårsferien." (Nicki Bruun)

 • Information

  "Wulffmorgenthalers anden animationsfilm om drengen Mugge med den store energi og frodige fantasi er en veloplagt og anarkistisk hyldest til dem, der ikke kan eller vil proppes ned i de samme små firkantede kasser som alle andre." (Christian Monggaard)

 • Jyllands-Posten

  "Mikael Wulff og Anders Morgenthaler har med deres brand Wulffmorgenthaler slået sig op på tegnet satire af varierende voldsomhed – ofte krydret med en pæn portion idealisme. For anden gang er børnene i skudlinjen i biograferne." (Jacob Wendt Jensen)

 • Politiken

  "I deres anden film om Mugge fortsætter Wulfmorgenthaler deres kamp for de skæve børn, der ikke passer ind i Systemdanmark. Men didaktikken ender med tæmme galskaben og Mugges mærkelige hjerne." (Joakim Grundahl)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Allan

Sjovere end forventet og anden gang var der også en del at hente. Der er også gode budskaber pakket ind i al galskaben..

Det er mit indtryk at det satte gang i tankevirksomheden hos min 8 årige - og jeg kan da kun sige det samme om mig selv..

Robert

grinede mere end min nevø der have valgt filmen! :D

suneskovuser/826831

Det er en af dårligste film jeg nogensinde har set, mine to drenge på 10år er af samme opfattelse.

Anneuser/5259

Jeg havde se og læst om filmen INDEN jeg gik ind med mit barnebarn på 4 år. Hun har set alle Disney mv. så hun er ikke sart.
Men denne var for uhyggelig, for megen ironi, for megen underforstående voksen emner (folkeskole problematik ift. lærer, special lærer mv. )
Jeg prøvede at overtale hende til at gå ud men nej, hun ville se den til ende dog på mit skød og med bamsen under armen.
Jeg kender ikke Instruktør og manuskript forfatter. Den var sjov for mig som voksen men ikke lige det jeg kalder en familie film. Jeg må tænke mig bedre om næste gang og google lidt mere. Heldigvis skal vi (mit barnebarn og jeg) sove sammen i nat, hvis der nu skulle komme mareridt.
Hilsen en ærgerlig mormor

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.