Cookie- og Privatlivspolitik

Mud

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en melankolsk grundstemning. Den indeholder dog dramatiske scener med slagsmål, skyderier og børn i udsatte situationer. I en scene forsøger en dreng at stoppe et overfald på en kvinde, hvorved han selv bliver slået hårdt i ansigtet. I en længere scene overværer en dreng, at en gruppe mænd skyder mod, og i flere tilfælde dræber, hinanden. Da volden ikke er detaljeret, og da filmen i højere grad skildrer et indre end et ydre drama, vurderes det at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
21.11.2013
| |
2 timer 10 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Mud
|

Filmen 'Mud' handler om de to teenagedrenge Ellis og Neckbone, der lever i sydstaterne, hvor deres respektive familier arbejder i sumpområdet. En nat sejler de ud til en lille, ubeboet ø for at se og erobre en efterladt båd, men da de finder den, bor en mystisk fremmed ved navn Mud allerede i båden.

Drengene er først skræmte, men bliver gode venner med Mud, der viser sig at være på flugt fra loven og en bande af dusørjægere. I det nye venskabs tjeneste lover de to drenge at hjælpe manden med at blive genforenet med sit livs kærlighed.

Især Ellis går helhjertet ind i projektet, da han på hjemmefronten selv står midt i forældrenes skilsmisse og har brug for at tro på kærligheden.

’Mud’ er et klassisk coming of age-drama instrueret og skrevet af manden bag den prisbelønnede ’Take Shelter’ fra 2011.

Matthew McConaughey, der for tiden oplever et større comeback efter et helt årti med diverse romantiske komedier, spiller den afmagrede titelkarakter, mens Oscar-vinderen Reese Witherspoon spiller Muds lurvede udkårne.

Den sammenbidte, unge Ellis spilles af Tye Sheridan, der også gav en imponerende præstation i Terrence Malicks ’The Tree of Life’, og rollelisten byder samtidig på solide navne som Sam Shepard (Black Hawk Down) og Michael Shannon (Man of Steel).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (149 votes)
4.5
5.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Der fortælles meget mellem linjerne i 'Mud', og der er meget mere at føle for, end historien på forhånd antyder." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Den er fængslende fra første scene, med et spændingsfyldt plot, der er svært at forudsige, og en udsøgt grundighed i karakterer og sydstatsmiljøet fra Bill Clintons Arkansas." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "En næsten magisk oplevelse, og en coming-of-age film, der sigter direkte mod status som kultklassiker." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Filmen er besættende smukt fotograferet af Adam Stone, hvis billeder ejer en næsten stoflig tæthed og malerisk mystik." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Nichols har skrevet et vidunderligt manuskript med psykologisk, følelsesmæssigt og dramatisk klarsyn i hver detalje og foldet det ud emmende af lokal atmosfære, og så viser han sig som gudsbenådet personinstruktør." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "[...] andet og mere end en ungdomsfilm. Ligesom 'Huck Finn' har 'Mud' flere lag og niveauer, man kan gå ind i eller lade ligge. I den forstand er det en film for alle aldre." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jakob P.

Mud får 4 stjerner af Anmelderen ****

Mud er en ikke en decideret Reese Witherspoon-film, men derimod en film hvor Reese også har en mindre rolle i, der er stor forskel. Jeg var meget spændt på at se Mud, og finde ud af hvad det var for en slags film, og hvad jeg ville synes om den. Der er mange medier og filmanmeldere som har givet denne film, mange stjerner og hjerter, og den er da også god. Men jeg synes den mangler noget mere, hvis jeg personligt skulle op på flere stjerner til denne film. Historien foregår i et tempo hvor alle kan følge med, jeg kunne rigtig godt lide rytmen i filmen, og måden som filmen er sammensat på.

Ellis og hans ven Neck møder den mystiske mand Mud (Matthew McConaughey), der gemmer sig på en øde ø. Mud fortæller drengene at han har slået en mand ihjel, for at beskytte sin store kærlighed, og er nu eftersøgt af loven og ordensmagten. Han påstår han skal mødes og stikke af med Juniper (Reese Witherspoon). Ellis og Neckbone er skeptiske, men alligevel går de med til at hjælpe Mud, med at skaffe forskellige ting så hans plan kan lykkes. Han benytter blandt andet en båd som er endt oppe i et træ, efter en oversvømmelse, til at bo i og det er meningen han vil bruge samme båd til at flygte i. Det varer ikke længe, før drengene finder ud af, at sandheden er helt anderledes og meget farligere end hvad Mud umiddelbart har fortalt dem.

Dette er en ganske udmærket film, den ligger i drama-thriller genren, og den er rigtig god underholdning. Matthew McConaughey, Tye Sheridan og Sam Shepard spiller rigtig godt, og Reese Witherspoon spiller også hendes rolle fint nok. Det er ikke meget man ser til Reese (Juniper), det er mest Matthew (Mud), som filmen handler om, og så de to drenge Tye Sheridan (Ellis) og Sam Shepard. Jeg kunne rigtig godt lide handlingen, den måde som filmen er optaget på, og det skuespil som bliver leveret i filmen. Der er ikke så meget andet tilbage at sige, end at Mud er en rigtig god film, som er et underholdende, stærkt drama.

Wayne

Langt ude, hvor det ikke er loven som bestemmer - men den stærkeste.

Matthew McConaughey overspiller ikke, og det klær ham - herligt drama med mange paralleler og et billede som knægtene kan spejle sig i.

S. Rico

Et pudsigt mix af ungdomsfilm, sydstatsdrama og spændingsfilm. Meget flot filmet med den helt rigtige sydstatsstemning, og gode præstationer fra både børn og voksne. Og herligt at se Matthew M i en mindre ”glaseret” udgave end normalt. Jeg plejer ikke at kunne udstå hans ”her kommer jeg, se hvor lækker jeg er” attitude. Men som Mud er han faktisk god, dog uden at jeg er 100% omvendt. Det skal siges, at filmen kan virke en anelse langtrukken. 2 timer og 10 minutter er i overkanten af hvad den spinkle historie kan bære.

Michelleuser/945931

Alt alt alt for lang og så absolut ikke særlig spændende. Øv!

Un flicuser/445560

Se en film med Matthew McConaughey! Tror hellere jeg vil sidde og banke løs på mine tæer med en forhammer i et par timer.

bambiexplorer

... at du befinder dig i denne tråd omkring 'Mud', når du øjensynligt ikke har set den?

Vi har fattet, ud fra dine udgydelser rundt omkring på kino.dk, at du ikke bryder dig om Matthew McConaughey! Fair nok, smag og behag, men det virker ærligt talt lidt infantilt at du skal udsprede din galde ved enhver given lejlighed ...

Un flicuser/445560

Ahh, en syrlig HH´er uden humoristisk sans - altid underholdende. Kommentaren gik jo netop på skuespilleren, derfor ikke underligt.

bambiexplorer

... der kan man bare se!

lise lotte

Jeg var ikke vildt imponeret over filmen og tænker at man sagtens kunne have gjort den kortere. Matthew McConaughey og drengene gør det udemærket, men det hjalp desværre ikke på den lidt langtrukne historie.

Christinauser/1110737

En rigtigt sydstats film, med alt hvad det indebære. Var godt underholdt har grint med de skønne drenge og hoppet ud af sæderne når det blev lidt for spændende. Hvis du er til sydstats film så skal den her helt sikker på watchlisten!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.