Cookie- og Privatlivspolitik

Mr. Nobody

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
25.12.2010
| |
2 timer 18 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Mr. Nobody
|
'Mr Nobody' er et filosofisk fantasy-drama med Jared Leto fra 'Requiem for a Dream'.

Da Nemos forældre bliver skilt, tvinges den blot ni år gamle dreng til at tage sit livs første svære beslutning – på en fjern togstation.

Herfra rejser vi i tiden – indtil vi lander ved Nemos dødsleje, hvor hele verden følger hans sidste krampetrækninger. I år 2092 er udødeligheden nemlig en kendsgerning, og Nemo (Jared Leto), der gennemlever sit svundne liv, er i bogstaveligste forstand det sidste eksemplar af en uddøende race.

'Mr Nobody' er bl.a. med Diane Kruger (Inglourious Basterds) og Sarah Polley (My Life Without Me, eXistenZ).

Filmen er en del af Filmportens program.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (84 votes)
4.8
4.4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Det er imponerende, selv om øjet mættes og til sidst trættes af Van Dormaels kalejdoskop." (Kristian Lindberg) ()

 • BT

  "Instruktøren sætter fingeren hvor det gør ondt, så tårerne triller nedad kinderne, men han gør det samtidig på en måde, så man jubler over filmmediets muligheder." ()

 • Ekstra Bladet

  "'Mr. Nobody' er trods den aparte struktur ikke en svært tilgængelig film. Læn dig blot tilbage, åbn sanserne og nyd trippet. Det tvivler jeg på, nogen vil fortryde." (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "Filmen er en nydelsesfuld karruseltur rundt i livets uendelige muligheder og uforudsigeligheder og kan på det varmeste anbefales til det mere kræsne biografpublikum." (Nanna Frank Rasmussen) ()

 • Politiken

  "’Mr. Nobody’ er en kompleks film, der forsøger at favne det hele. Mange vil nyde følelsen af endeløshed, mens andre, som undertegnede, vil finde den manieret og kedelig." (Erik Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

"As long as you don't choose, everything is possible". Dette smukt formulerede budskab tages helt bogstaveligt i denne episke kærlighedsfilm. Filmen er på én gang både overambitiøs og pretentiøs - men samtidig en ret banal kærlighedsfortælling, som alle vil kunne følge med i.

Nemo ser som meget gammel mand tilbage på sit liv. Som barn mødte han 3 søde piger, men hvem valgte han? Da hans forældre blev skilt, skulle han bo hos en af dem. Men hvem valgte han? De mange valg i livet vil medføre vidt forskelige livsbaner, og filmen præsenterer mange af dem - godt blandet sammen og i ukronologisk rækkefølge.

Den komplekse fortællestruktur bringer tankernen hen på Cloud Atlas og Donnie Darko. Og når filmen er slut, sidder man tilbage med samme følelse som efter at have set Evigt Solskin i et Pletfrit Sind. Hvis man kunne lide disse film, så vil man garanteret også få glæde af Mr. Nobody. Det skal dog siges, at den på ingen måde er så mørk og forvirrende som Donnie Darko, og den har ikke så mange lag som Cloud Atlas.

Det er som nævnt egentlig bare en kærlighedfortælling - og så alligevel ikke. Den indeholder meget mere end det. Det er en tidsrejsefilm uden tidsrejser. Den er fortalt episk og rørende, og den sad fast oppe i hovedet på mig i mange dage efter. Og det gør den stadig. 5½ kæmpe stjerner.

Wayne

Over livet og det's valg og fravalg - om tid og sind. Om ensretning og evigt liv?

Betagende historie, og visuelt imponerende.

Laura

It is a great movie, if you like to think about the movie even after you have seen it. It is a phylosophical movie that represents all the posible choices that a man can take in life.In Nemo's case, he knew all the outcomes of his posible choices beforehand. So, in the end, it doesn't matter what choices he made in life, Nemo feels that he still have alot to see and feel in this world.Recomended!

lisauser/501284

Efter at have læst om filmens anmeldelser havde jeg en rigtig god mave fornemmelse, og var sikker på det var en af de bedre film.
Det var det bare IKKE. Filmen var helt overdrevet langtrukne, den er forvirrende, og man forstår ikke helt om det er "sandt" eller "falsk" tror aldrig jeg har set en så kedelig film før & ikke mindst mærkelig.

Vegas

Mr. Nobody er slet ikke så ubetydelig en film som titlen giver indtryk af. Historien er meget gribende og fortalt i flashbacks og i flere grene, så man sidder utålmodig efter at få at vide hvad det hele går ud på! Men ventetiden er ikke kedelig for den er beklædt med det ene smukke billede efter det andet - en meget flot oplevelse. Jared Leto og hans medspillere fortæller samtidig historien med indlevelse og nerve, så filmen er helt bestemt værd at se! Go fornøjelse...

Line FS

Okay, fortæl mig lige hvorfor den her film kun bliver vist i TO biografer?!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.