Cookie- og Privatlivspolitik

Mr. Nobody

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
25.12.2010
| |
2 timer 18 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Mr. Nobody
|
'Mr Nobody' er et filosofisk fantasy-drama med Jared Leto fra 'Requiem for a Dream'.

Da Nemos forældre bliver skilt, tvinges den blot ni år gamle dreng til at tage sit livs første svære beslutning – på en fjern togstation.

Herfra rejser vi i tiden – indtil vi lander ved Nemos dødsleje, hvor hele verden følger hans sidste krampetrækninger. I år 2092 er udødeligheden nemlig en kendsgerning, og Nemo (Jared Leto), der gennemlever sit svundne liv, er i bogstaveligste forstand det sidste eksemplar af en uddøende race.

'Mr Nobody' er bl.a. med Diane Kruger (Inglourious Basterds) og Sarah Polley (My Life Without Me, eXistenZ).

Filmen er en del af Filmportens program.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (83 votes)
4.8
4.4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Det er imponerende, selv om øjet mættes og til sidst trættes af Van Dormaels kalejdoskop." (Kristian Lindberg) ()

 • BT

  "Instruktøren sætter fingeren hvor det gør ondt, så tårerne triller nedad kinderne, men han gør det samtidig på en måde, så man jubler over filmmediets muligheder." ()

 • Ekstra Bladet

  "'Mr. Nobody' er trods den aparte struktur ikke en svært tilgængelig film. Læn dig blot tilbage, åbn sanserne og nyd trippet. Det tvivler jeg på, nogen vil fortryde." (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "Filmen er en nydelsesfuld karruseltur rundt i livets uendelige muligheder og uforudsigeligheder og kan på det varmeste anbefales til det mere kræsne biografpublikum." (Nanna Frank Rasmussen) ()

 • Politiken

  "’Mr. Nobody’ er en kompleks film, der forsøger at favne det hele. Mange vil nyde følelsen af endeløshed, mens andre, som undertegnede, vil finde den manieret og kedelig." (Erik Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

"As long as you don't choose, everything is possible". Dette smukt formulerede budskab tages helt bogstaveligt i denne episke kærlighedsfilm. Filmen er på én gang både overambitiøs og pretentiøs - men samtidig en ret banal kærlighedsfortælling, som alle vil kunne følge med i.

Nemo ser som meget gammel mand tilbage på sit liv. Som barn mødte han 3 søde piger, men hvem valgte han? Da hans forældre blev skilt, skulle han bo hos en af dem. Men hvem valgte han? De mange valg i livet vil medføre vidt forskelige livsbaner, og filmen præsenterer mange af dem - godt blandet sammen og i ukronologisk rækkefølge.

Den komplekse fortællestruktur bringer tankernen hen på Cloud Atlas og Donnie Darko. Og når filmen er slut, sidder man tilbage med samme følelse som efter at have set Evigt Solskin i et Pletfrit Sind. Hvis man kunne lide disse film, så vil man garanteret også få glæde af Mr. Nobody. Det skal dog siges, at den på ingen måde er så mørk og forvirrende som Donnie Darko, og den har ikke så mange lag som Cloud Atlas.

Det er som nævnt egentlig bare en kærlighedfortælling - og så alligevel ikke. Den indeholder meget mere end det. Det er en tidsrejsefilm uden tidsrejser. Den er fortalt episk og rørende, og den sad fast oppe i hovedet på mig i mange dage efter. Og det gør den stadig. 5½ kæmpe stjerner.

Simon

Jeg startede med at se Mr. Nobody for en måned siden cirka. Jeg kom 25 minutter ind i den, og den var bare kedelig. Uden at havde prøvet kinesisk vand totur, ville jeg forstille mig at denne film er nogenlunde det samme. Jeg ville ikke få mig selv til at se den, så jeg stoppede. Nå, så her i december så jeg den fra start igen, fordi jeg tænkte at den kun kunne bedre. Men nej. Det svarer til, at du sidder og har skåret dig i fingeren med en brødkniv, men du får ingen hjælp såsom vand på det, eller et plaster. Det simpelthen bare så forfærdelig!

Wayne

Over livet og det's valg og fravalg - om tid og sind. Om ensretning og evigt liv?

Betagende historie, og visuelt imponerende.

The Other Account

Filosofisk fortælling på knasende gulve, om skæbnen/dilemmaerne i livet. Vi rutcher med en fin og fornuftig fortælling om ørerne, tilsat rørende soundtrack, visuelt fascinerende stil, og en historie vi nok ikke glemmer lige med det samme. I helhed giver Jaco van Dormael en film der faktisk godt kan måle sig med titlen: ”En vigtig film for os i nutiden, og i fremtiden”! For på flere visuelle planer, fejler den ikke noget som helst. Skuespilpræstationerne er derpå lovende, og figurerne; ganske realistiske. Alligevel følte jeg ikke at filmen var 100procent fejlfri. F.eks. kunne den godt få et ordentligt ryk i tempoet, eller bare trimme et par unødvendige øjeblikke, for sommetider bliver det for sukkersødt til øjnene, og andre gange, bliver man for træt af den samme dosis. Og så ville jeg også ønske at jeg kunne investere flere følelser i filmens figurer, for de (som sagt) spiller fremragende, og deres figurer var realistiske, men de sagde mig bare aldrig noget, følelsesmæssigt. Man skal være fuld filmentusiast og have et dominerende hjerte for film med åbne handlinger, for at kunne lugte et mesterværk i ’Mr. Nobody’. Filmen er god (tydeligvis), desværre blev jeg bare ikke så fascineret, som jeg (håbede og) kunne blive! Fire ellers flotte stjerner, herfra!

Laura

It is a great movie, if you like to think about the movie even after you have seen it. It is a phylosophical movie that represents all the posible choices that a man can take in life.In Nemo's case, he knew all the outcomes of his posible choices beforehand. So, in the end, it doesn't matter what choices he made in life, Nemo feels that he still have alot to see and feel in this world.Recomended!

Muggauser/8186

Møg fed film, super fedt lavet og et genialt plot. Han spiller godt, Jared Leto og filmen er både spændende, anderledes, filisofisk, romantisk og dramatisk. Jeg kunne blive ved..
Man skal have tungen lige i munden, under filmen, da den springer ret meget, men det er en skide god effekt! Man kunne måske tænke sig, at en film med sådanne spring ikke klarer den hele vejen, men tværtimod. Der er en rødtråd, som forbinder alt til sidst.
MEN! Da jeg havde set filmen, så tænkte jeg bare,

*** SPOILER fjernet af redaktionen***

Udover det, så varer den også bare i 4 lysår. Hvis slutningen havde være bedre, havde den fået 6. Ærgeligt!

lisauser/501284

Efter at have læst om filmens anmeldelser havde jeg en rigtig god mave fornemmelse, og var sikker på det var en af de bedre film.
Det var det bare IKKE. Filmen var helt overdrevet langtrukne, den er forvirrende, og man forstår ikke helt om det er "sandt" eller "falsk" tror aldrig jeg har set en så kedelig film før & ikke mindst mærkelig.

Vegas

Mr. Nobody er slet ikke så ubetydelig en film som titlen giver indtryk af. Historien er meget gribende og fortalt i flashbacks og i flere grene, så man sidder utålmodig efter at få at vide hvad det hele går ud på! Men ventetiden er ikke kedelig for den er beklædt med det ene smukke billede efter det andet - en meget flot oplevelse. Jared Leto og hans medspillere fortæller samtidig historien med indlevelse og nerve, så filmen er helt bestemt værd at se! Go fornøjelse...

Frida()

Den er god! Læn dig tilbege i sædet og nyd den lidt mærkelige historie om Nemo Nobody. Ret finurlig film om de valg man skal tage i livet og man begynder at tænke over de valg som man selv har taget. Det kunne dog nogle gange være svært at finde hoved og hale i den, da man hele tiden springer i tiden(Men det gør ikke så meget, da det for det meste fungere rigtig godt). Kan anbefales!

Line FS

Okay, fortæl mig lige hvorfor den her film kun bliver vist i TO biografer?!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.