Cookie- og Privatlivspolitik

Mr. Holmes

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
21.04.2016
| |
1 time 44 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Mr. Holmes
|

I filmen ’Mr. Holmes’ lever den berømte Sherlock Holmes et stille liv på landet i den sydlige del af England.

Alderen har indhentet mesterdetektiven, som kæmper med begyndende demens, og samtidig hjemsøges af en uopklaret sag, der efterhånden er blevet 30 år gammel.

Da Sherlock Holmes modstræbende indleder et venskab med sin husholderskes søn, begynder han atter at samle brikkerne for at opklare mysteriet, før det er for sent.

Ian McKellens portræt af Sherlock Holmes ligger ikke langt fra hans signaturrolle som Gandalf, men at sidestille de to præstationer ville være at undervurdere hans evner som skuespiller.

Den 76-åriges bud på detektiven fra Baker Street er både kynisk, melankolsk og afvekslende, når filmen følger forskellige perioder af karakteren i sit livs efterår. 'Mr. Holmes' er som skabt til Sherlock Holmes-eksperter og fans af den britiske krimigenre. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (30 votes)
4.4
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Smuk, kedelig og ekskluderende over for de mennesker, der ikke allerede er med i den støvede klub." (Jacob Wendt Jensen)

 • Filmland P1

  "Færre prequels, flere seniorquels, tak." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Naturligvis charmer Ian McKellen publikum helt i gulvet med sit eminente spil, men historien mangler vid og bid." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Ian McKellens furede fjæs i titelrollen rummer jo selv en hel roman suite, og drengen [...] og hans mor [...] glemmer man sådan heller ikke lige." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Detektiven har aldrig været så sårbar, som Ian McKellen fremstiller ham. [...] Denne gang er det definivt. Selv hukommelsen lukker ned. Det er derfor også gribende at se det store mørke begynde." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Line FS

En rigtig fin og hyggelig film. Ian McKellen spiller overvældende godt, og hjerteskærende. Desværre synes jeg den mangler en del af den spænding og mystik der er essensen af Sherlock Holmes. Men interessant take, samt sørgelig fremstilling af en stor mand som på sine sidste år har mistet sin rolle og forståelse af sig selv..

Wayne

Verdens bedste detektiv er populær som aldrig før. Og hvorfor ikke fremstille ham i hans livs efterår, også?

Ian McKellen laver en fortrinlig udgave af en mand, som godt nok er ved at blive senil – men stadig er i stand til at løse gåder. I sit livs efterår viser han en mere menneskelig side af geniet, og indser blandt andet at en lille hvid løgn kan være bedre end hårde facts.

Det er selvfølgelig ikke Holmes i han skarpeste udgave, og væk fra hans elskede London ender han i denne udgave med at fundere over sit livs valg og fravalg - og med at finde fred med fortiden.

F

Det er ved et tilfælde, at jeg har fået set denne film, da der ikke har været medie hype omkring den som ved de sædvanlige Sherlock Holmes film.

Det er en meget rolig, til tider stilstående - for ikke at bruge ordet kedelig - film i primært naturskønne omgivelser.
Ian McKellan er perfekt i rollen som den gamle/døende Sherlock Holmes og hans skæve smil og indforstået blikke er genkendelige fra hans rolle som Gandalf i Ringenes Herre.

Ian McKellan er virkelig dygtig til at formidle handlingens og Sherlock Holmes' underliggende følelse af sorg, ensomhed, fortrydelse samt accepten af at være senil og afhængig - alle de følelser når man har levet et stærkt liv og er ved at komme ved vejs ende.

Thomas

Nu begynder filmene åbenbart at få biografpremiere efter de er udkommet på DVD/Blu-ray.
Sært!

Steffen

Det er Cinemateket, der viser filmen.

DJT

Troller biodistributørerne os nu??

Mr. Holmes udkom på dvd/blu-ray herhjemme d. 27/11-2015!!

Troll level: Master!

Heidi

Så fik jeg endelig set "Mr. Holmes". Måtte jo pænt vente på at få fat i den på Bluray og det var det værd, nu den af uvisse årsager aldrig ramte de danske biografer. Og det er en skam! For denne film er intet mindre end en lille perle!

Ian McKellen er en fryd som den 93-årige Sherlock Holmes. Han spiller den rolle med udsøgt skrøbelighed og med så meget varme. Det er en Sherlock Holmes vi aldrig har set før og så alligevel. Det viser sig især i de flashbacks der er i filmen.

Jeg er dybt rørt over at se denne smukke skildring af en mand der kæmper med sin svigtende hukommelse, en mand der føler han har fejlet for så mange år tilbage og en mand der mister sin Boswell, sin elskede ven, John Watson, på en lidt anderledes måde en jeg ønsker for dem. Her er en Holmes på sit lille sydengelske landsted med sine elskede bier, uden sin Watson. Men det gør historien ret interessant, at den ikke er som man tror, for man ser en Holmes der på sine gamle dage indser, at man behøver ikke at være alene for altid.

Jeg synes personligt, at det danske publikum er blevet snydt for en perle, men er glad for at se, at i hvert fald Cinemateket tager den på plakaten. Jeg håber mange tager ind og ser den, hvis de har mulighed for det.

Alexander

"Mr. Holmes" er ikke den traditionelle Sherlock Holmes fortælling, men derimod en fortælling om en aldrende mand, der med næb og kløer forsøger at holde fast i hans langsomt forsvindende hukommelse.

Den nu 93-årige Holmes (Ian McKellen) har trukket sig tilbage til det sydlige England, og lever på et landsted ved Dovers kyst, kun i selskab med en husholderske og hendes unge dreng. Åh - og sine bier.

Her forsøger han at stykke sammen, de hændelser der sendte ham i dette frivillige eksil for 35 år siden.

Han danner et bånd med husholderskens søn, som hjælper ham med bierne - men nok mere vigtigt - holder ham til ilden hvad angår at genskabe disse forsvundne og gemte minder.

Filmen får på en elegant måde viklet flere elementer sammen.

Således følger vi Holmes' daglige trummerum, med problemer med at huske, og generel alderdomssvækkelse, samtidigt med, at vi får et klassisk Sherlock-mysterie serveret... dog i en dekonstrueret version, da den langsomt stykkes sammen og falske minder viskes ud og gør plads til de sande.

Derudover flettes der en sidehistorie ind over, der involverer Holmes' nu afdøde bror Mycroft, og en forsvunden japansk diplomat.

Begge ting, der hændte for de famøse 35 år siden - og som nu rumsterer i de mørke kroge af et sind, som langsomt lukker lågerne i.

Og som kirsebærret på toppen, diske der op med en fiks lille deduktiv krølle, på et friskt mysterie - blot for at cementere, at måske er han blevet gammel og glemsom, men han har stadig de lyse øjeblikke, hvor den skarpe hjerne fungerer upåklageligt.

"Mr. Holmes" er i alle henseender en rigtig god film - dog skal man ikke forvente hæsblæsende jagter... manden er trods alt blevet 93... :-)

Men den serveres med små bidder af tilpas skæve smil - afleveret med et ligeså velkendt Ian McKellan-smil.

Uden tvivl en lille perle.

Anonymuser/0

har distributørerne valgt ikke at få filmen til Danmark? Er det fordi, der var endnu en fladpandet komedie, som de hellere ville forurene den gode smag med, i stedet for at vise denne øjensynligt velspillede, fine film?

Øv! Håber snart, at distributørerne holder op med at undervurdere biografpublikummets intellektuelle niveau.

Anonymuser/0

Ingen planlagt dansk premiere :(

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.