Cookie- og Privatlivspolitik

Mother!

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en mareridtsagtig stemning, som udvikler sig fra det klaustrofobiske til det kaotiske. Der er mange scener med utryghed, angst, chok og gysereffekter. På samme måde er der mange scener med blod og vold: Dryppende blod opløser vægge og gulv. To personers slagsmål ender med, at den ene såres dødeligt. Liggende personer henrettes med pistolskud. En person skydes i hovedet og styrter om. Et menneske forkuller. En person rives i stykker og spises af mennesker. En person stikker hånden ind i brystet på en anden. Flere gange ses mennesker omspændt af flammer. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
14.09.2017
| |
1 time 55 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Mother!
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Særvisning
|
Mother! plakat

Gyser-dramaet 'Mother!' handler om et ægtepar, som inviterer fremmede, ukendte gæster inden for i deres hjem.

Især manden åbner armene for de nye bekendtskaber, og mens flere og flere mennesker ankommer til metrikkelen, bliver parrets forhold sat på en voldsom prøve.

'Mother!' er den type film, som det er bedst ikke at vide alt for meget om. Man fornemmer stemningen og den paranoia, som også kendetegner gyseren Rosemary's Baby, hvorfra en del inspiration er hentet.

Darren Aronofsky har ikke tidligere instrueret en fuldblods horrorfilm, men han har beskæftiget sig med elementer fra genren i både Requiem for a Dream og Black Swan.

Hovedrollen Jennifer Lawrences første møde med uhygge på film skete i 2012, hvor Oscar-vinderen medvirkede i House at the End of the Street.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (268 votes)
4.1
2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Mother!' bliver for ensidigt tromlende og ufortalt, og derfor vil jeg hellere brække en arm, fremfor at gense Aronofskys ringeste film." (Jacob Wendt Jensen)

 • Filmland P1

  "Darren Aronofsky er modig, når han sender publikum gennem et mareridt i filmen 'Mother!'. Men filmen er desværre søgt og fortænkt." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Med andre ord så mislykkes Darren Aronofsky totalt i sit forsøg på at sige noget kunstnerisk og klogt om kvinden som muse og mor." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Filmen jamrer og klager med desperation over verdens kaotiske tilstand, men hvad det har at gøre med en forfatters skriveblokering, svæver i det uvisse i et gotisk gys, der har vilde billeder, men går helt fra koncepterne." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
BT

mother! (muse) og Him (poet) indrulleres I et knugende psykodrama, som via en (Rosemary) baby og tung, bibelsk symbolik ender i et flammende crescendo…

Jen Headuser/1439276

Mother! er kunst, og det kræver de rette øjne at kunne bemærke det. En genial og perfekt filmatisering af biblen med gysergenrens Home-Invasion rammer påsat sig, og man kan vente sig en rystende oplevelse, som bliver svær at ryste af sig lang tid efter (du ved - hele konceptet med en gyser). At ikke engang mediernes anmeldere kunne se eller værdsætte dette, er så skide ubrugeligt.

S. Rico

Uanset om man kan lide denne film eller ej, så vil den helt sikkert bringe følelser frem i publikum. Den første time til halvanden fungerer bedst, for her er rammerne stadig forholdsvis realistiske. En forfatter med skriveblokering inviterer først én, så en til, og så en hel familie ind i Jennifer Lawrence's (og forfatterens) smukke hjem uden at spørge hende først. Hun vil tydeligvis ikke have gæster i sit hus, men de trænger sig bare mere og mere på. Man sidder og bliver helt hidsig og får lyst til at råbe, at de skal skride af H til. Men stakkels Jennifer Lawrence kan ikke stille noget op. I den sidste del af filmen går det helt over gevind, hvilket har den bivirkning, at man stopper med at føle noget. For det bliver bare for meget - og samtidig lidt for forudsigeligt.

Darren Aronofsky har lavet en metaforisk fortælling om det at være kreativ kunstner. Filmen er proppet med symbolik. Jennifer Lawrence som hans muse, der er i symbiose med huset, som bløder og ryster i takt med, at hendes egen verden skælver. Da forfatteren endelig får succes med en ny bog, vil alle have en bid af kagen. De splitter huset ad, som dermed bliver et billede på hans kunstværk, som ingen vil lade være i fred.

Det er en fascinerende film på både billede og lydside. Man kan fornemme, at Darren Aronofsky holder en ironisk distance til kunstnerens skaberproces, så det bliver heldigvis ikke for opstyltet. Jennifer Lawrence er i høj grad med til at gøre filmen til en sansemæssig oplevelse, for hun spiller med stor troværdighed og indlevelse - på trods af de sindssyge ting, der sker omkring hende. For mig lander filmen midt imellem. Jeg blev ikke provokeret nok til at hade den, og den var ikke vild nok til, at jeg fik den helt store wauw-oplevelse.

Lukas

Filmen er total intens vanvid, der formår at have et vigtigt og meget relevant budskab. Skuespillet er on point, scenografien ligeså. Ja, er man åben for en strengt anderledes film end de sædvanlige, som kræver at man bruger hjernen for at få det hele ind, så er det svært ikke at forelske sig i hele Mother!s omfang.

"Certified Fresh"

Det kan ikke være rigtigt at folk der gerne skulle specialisere sig indenfor film, og derefter anmelde filmen udfra de filmmæssige punkter filmen gerne skulle følge, at de danske kritikere istedet virker til at have set en helt anden film. Ja, Mother! er ikke for alle, men stor filmkunst er den, og det fortjener den ros for. Det er en modig film, og instruktørens interesse for at lave den og fortælle den iscenesatte historie kan tydeligt ses. Mesterligt skuespil og en filmoplevelse som ingen anden. Den er vigtig i en tid, hvor Hollywood spytter den ene superhelte og larmende horrorfilm ud efter den. Mother! sætter pris på, at spillefilm sagtens kan være storslåede fortællingen indenfor små rammer. Synes man istedet filmen er for prætentiøs til at fortjene ros, så burde man måske overveje at få sig en ny hobby, fordi så er film måske ikke det man brænder mest efter at støtte.
Er stolt over de danske kritikere, der godt kunne sætte pris på, hvad det var, filmen var..

Mathiasen

Jeg vil ikke på vilkår anbefale nogen at se denne film. Da filmen var færdig, var der ingen i salen, som forstod, hvad filmen havde handlet om. Folk sad bare og grinede lidt i en blanding af frustration og forvirring. HVIS du absolut skal se filmen, så gør dig selv en tjeneste og Google symbolikken i filmen INDEN du ser den. På denne måde har du en chance for at kunne følge lidt med :-)

Honeymonster!user/107119

Fantastisk film fra start til slut. Masser til både hjerte og hjerne.

De sidste 20-25 min er noget af det vildeste, jeg nogensinde har set på film.

k45p

Det er ikke Pi :/

Lise

Mother! var utroligt ubehagelig at opleve, men samtidig vil jeg ikke være den foruden. Det er fuldstændig genialt hvordan Aronofsky har kreeret en historie der skildrer moder jord og hvordan menneskene og vores grådighed, bruger af jorden indtil den ikke har mere at give af.
Det skal være ubehageligt at se, så det kan få publikum til at tænke.
Jeg tænker stadig over den her 3 dage efter og jeg kommer hele tiden i tanke om nye ting, nye symboler - nye ting at lære, fra denne film.

Søren Mothuser/795794

Tankevækkende, voldsom, totalt over the top. Det er umuligt at beskrive mother! som andet end en tour de force i surrealisme, der er sovset ind i symbolik, samfundskritik og satirisk humor.

Som andre skriver, efterlader filmen dig i komplet tomhed. Først nogle timer eller dage senere, begynder det komplekse mesterværk at åbne sig.

Filmen er ikke for alle. Men synes du om Aronofskys tidligere værker, vil du sandsynligvis også sætte pris på mother!.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.