Cookie- og Privatlivspolitik

Morbius

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en dyster og ildevarslende grundstemning. Den indeholder adskillige dramatiske scener med uhyggelige forvandlinger og voldsomme drab. I flere scener ser man et vampyrlignende væsen slå mennesker brutalt ihjel. Det vurderes, at filmen kan virke skræmmende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
31.03.2022
| |
1 time 48 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Morbius
|
Versioner: se alle
2D, 2D IMAX, 2D 4DX, Babybio
|
Morbius plakat

Filmen 'Morbius' er en del af Spider-Mans superhelteunivers og handler om en genial videnskabsmand, som lider af en sjælden blodsygdom.

Michael Morbius har således dedikeret hele sit liv til at finde en kur, hvilket bl.a. har medført opfindelsen af kunstigt blod, som har hjulpet patienter verden over, men aldrig ham selv.

Nu står han dog med en potentiel kur baseret på dna fra vampyrflagermus, men da han bruger sig selv som testperson, går det ikke helt efter planen.

Godt nok bliver Morbius stærkere, hurtigere og langt mere udholdende, end han nogensinde har været, men samtidig rammes han af en ukontrolleret trang til menneskeblod.

Samtidig lurer en dyster fjende i kulisserne, som sætter Morbius’ evner - og menneskelighed - på prøve.

Morbius er kendt fra Marvels tegneserieforlæg, hvor han fungerer som en antihelt på samme måde som Venom. Samtidig har han været oppe og toppes med superhelte som Spider-Man og vampyrjægeren Blade.

Jared Leto spiller titelrollen og er kendt fra så forskellige film som Oscar-vinderen Dallas Buyers Club og tegneseriefilmatiseringen Suicide Squad. Han står over for bl.a. Matt Smith fra den populære Netflix-serie The Crown og den erfarne Jared Harris fra bl.a. Chernobyl. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (93 votes)
3.9
1.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Dagbladenes Bureau

  "Tjoh, skuespillet er skam udmærket, dygtigt tilpasset volds-adventure-tegneserie-filmformen, hvilket vil sige meget tydeligt og umisforståeligt trængende gennem genrens voldsomme, uophørlige special effect-orgie. Og selvfølgelig er dette imponerende og overbevisende, som altid i disse enorme og enormt dyre tegneserie-filmatiseringer..." (Helle Sihm)

 • Filmmagasinet Ekko

  "Den svenske instruktør Daniel Espinosa – der er uddannet på Den Danske Filmskole – har ellers tidligere vist sig som en dygtig filmmager.[...] Det lader dog til, at han har mangler enten mod eller frihed til at skabe en anderledes superheltefilm, som bevæger sig i den uhyggelige ende af spekteret." (Claus Nygaard Petersen)

 • Jyllands-Posten

  "Venom og Spider-Man får nu selskab i Sonys superhelteunivers, men Morbius er desværre en skidt tilføjelse." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "Når 'Morbius' skiller sig ud i lanceringen af endnu et superhelt-skurk-sæt, er det primært, fordi altid hyperintense Jared Leto er et ret spøjst valg som superhelt. [...] Letos udstråling af kampsport og narkomisbrug kombineret med hans lange sorte Jesus-hår, syle spidse tænder og et stumpnæs flagermuslook, ja, så får man noget, der om ikke andet ser ret specielt ud." (Kim Skotte)

 • Soundvenue

  "Eftersom den titulære vampyrhelts mest fremtrædende superkraft synes at være en insisterende evne til at suge livsglæden ud af sit publikum, føles 'Morbius' mestendels som en slidsom ørkenvandring med CGI så klodset som en 'Blade'-film fra årtusindeskiftet." (Lise Ulrich)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Cassandra Chanel Constantine

Har set den 2 gange nu. Glæder mig til den kommer på dvd. Tænker man skal give den en chance. Det er første gang morbius kommer på film. Alt begyndelse er svært. Jeg håber dvd'en indholdet nogle af de fraklippet scener. Og vil glæde mig til den kommende 2er

Magnus

Morbius er uden tvivl en af de bedste film jeg nogensinde har set, med et fantastisk plot, fantastiske effekter og ikke mindst en intet mindre end fantastisk præsentation fra Jared Leto (Det er nok hans bedste præsentation nogensinde, selvom han også var fantastisk i Suicide Squad) Jeg vil stærkt anbefale at alle tager ind og ser dette cinematiske mesterværk med det samme, i vil ikke fortryde det.
Det er sjældent der kommer en film af samme kaliber som denne 11/10 kan ikke anbefale den nok

Gustav

For at være ærlig over for mig selv er Morbius nok den bedste og min mest 2. yndlingsfilm i Sonys Spider-Man Universe sammen med nummer 1 er Venom: Let There Be Carnage, men jeg er ikke sikker på, hvorfor alle andre afviser denne film så meget.

Anders

Ganske underholdende. Ikke nødvendigvis et must-see i biografen.

Christina

Rigtig god film.

Flemminguser/396829

Jeg synes, historien er ok og filmatiseringen er ok uden at være nyskabende. Tempoet fint til mig - og så var det herligt at se Matt Smith se ud til at nyde sin rolle - til tider lige så vanvittigt som i Dr Who :-)

Stine

Spændende film med talentfulde skuespillere og flot scenografi. Jeg er lidt ærgerligt over filmens korte spilletid da den havde potentiale til at gå meget mere i dybden med hele plottet.

Sicalauser/1146009

Det lovede så godt! Men vi var skuffede, da vi forlod biografen. Plottet er et kæmpe rod og man sidder med så mange spørgsmål i løbet af filmen der aldrig bliver besvaret. Det mindede ærlig talt om oplevelsen af den første Suicide Squad: kæmpe potentiale der gik tabt i rodet plot, forvirrende klipning og uforståelig instruktion. Jared Leto er ellers så god! Hvorfor bliver han ved at være med i de her fiaskoer?

MarkusStepH

Sony har haft så lang tid til at finde ud af hvad de vil med filmen og SCU. De har tydeligvis ikke besluttet sig endnu.

Filmen er blevet ændret flere gange, ting fra traileren skete ikke og jeg tror ikke Marvel vil have noget at gøre med Sonys tomme og underudviklet universe.

Filmen har et fremragende cast. Matt Smith er god og Leto gøre det godt som Morbius.

Action er temmelig rodet. Nogle effekter fungerer andre gange bevæger de sig SÅ hurtigt at man ikke kan se hvad der foregår. Jeg ville ønske de spillet mere på gyser aspektet.

Men nej filmen har næsten ikke blod selvom Morbius flænser folk åben.

Jeg håber Sony får lavet en plan da både Morbius og Venum har et stort potentiale.

3.5 stjerner er mest passende.

Ejnar

Jeg var godt underholdt langt det meste af filmen. Skal se den igen!.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.