Cookie- og Privatlivspolitik

Monsieur Chocolat

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har til at begynde med en rolig og varm grundstemning, men den bliver gradvist mere konfliktfyldt, som fortællingen skrider frem. En af hovedfigurerne ses i flere ydmygende og truende situationer, og flere scener indeholder mishandling og vold. I én scene overfaldes hovedfiguren, han bliver slået, og man ser hans hånd blive smadret til blods. I en anden scene tages hovedfiguren til fange, og man ser ham ligge på maven på et gulv, og hans ryg skrubbes så hårdt, at han kommer til at bløde. Det vurderes på den baggrund, at filmen kan virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
28.07.2016
| |
1 time 50 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Chocolat
|
Versioner: se alle
2D, Babybio
|

Det franske drama ’Monsiur Chocolat’ er baseret på den sande historie om den første sorte cirkusartist i Frankrig omkring år 1900.

Rafael Padilla blev opdaget i et lille cirkus af den britiske klovn og akrobat, George Footit. Sammen blev de en succesful duo, og Rafael fik kunstnernavnet Chocolat.

Deres nummer skaber glæde og latter i en årrække, men for Chocolat er det ikke nok, og han forsøger at få en skuespilkarriere i gang. Men som sort cirkusartist i datidens Frankrig er vejen til succes på de skrå brædder lang.

Monsieur Chocolat spilles af Omar Sy, der fik sit gennembrud med den franske succesfilm De urørlige, men har siden slået sine folder i Hollywood-film som Jurassic World. Instruktøren har tidligere stået bag komedien Jagten på Chaplin. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (39 votes)
4.6
4.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    "Cirkusmiljøet er godt beskrevet og kombinationen af Omar Sy i hovedrollen som den godmodige Chocolat og James Thierrée som den alvorlige klovn fungerer fremragende i slapstick-klovnenumre, der er vilde og fyrige og samtidig har en sårbarhed og en stående invitation til latterbrølet." (Jacob Wendt Jensen)

  • Jyllands-Posten

    "Ægte, fornyende klovne kendes på, at man bag løjerne fornemmer sårbarheden og en utrøstelig tristesse, så at gråden lurer lige bag latteren. I filmen her gennemspiller de to personer og skuespillerne bag dem en betagende duet, men samtidig en danse macabre." (Johs. H. Christensen)

  • Politiken

    "... denne højlidt interessante og velmente, om end ikke fuldtud vellykkede , film om den første sorte cirkusartist i Europa ..." (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Dels har vi en beretnig om ren racisme, og dels har vi fortællingen om datidens cirkus - og de fatale forskelle mellem fiasko og succes.

Samtidig er det en fortælling om menneskelige svagheder overfor fristelser, og konsekvenserne af det.

Og endelig er det en historie om kærlighed mellem mennesker, både som par og som venner.

Instruktøren formår at give et fint og farvestrålende tidsbillede, og en fair beskrivelse af en ubamhjertig branche.

Som filmens anden hovedperson pointerer - det er et krævende og alvorligt job at være sjov

annette bøjeuser/60883

Meget bevægende film. Trods stort talent var det ikke uproblematisk at have ambitioner i Frankrig, ovenikøbet med genetisk oprindelse i Afrika - i starten af 1900-tallet, hvor Frankrig stadig var kolonimagt.
Omar Sy og James Thierrée er et virkelig godt match!
Se den, grin og græd med klovnene....

Elzbieta

En meget godt film og en godt skuespil både af Omar Sy og James Thierree med problemet er at den sorte cirkus klovn kan ikke nøjes med den stor sukces som det fik den gang i begyndelse i 20 århundrede og vil meget mere og det gik helt galt. Det var bare synd for ham.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.