Cookie- og Privatlivspolitik

Monos

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
06.02.2020
| |
1 time 42 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Monos
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning, Særvisning m. intro
|

Filmen 'Monos' handler om en gruppe unge guerillakrigere i den colombianske ødemark, hvor en gidseltagning ender galt.

Galskab og kaos dikterer spillets gang hos denne gruppe, der tåger rundt med bind for øjnene under himmelen på en bjergtop.

De unge guerillakrigere er udstationeret langt ude i den latinamerikanske ødemark og opererer efter ordre fra en fjern instans, der blot kaldes for Organisationen. Der er ingen regler, kun ritualer.

Der er ingen ledere i deres formløse hær, og heller ingen egentlige hovedpersoner i filmen - udover det amerikanske, kvindelige gidsel og den malkeko, som gruppen har ansvaret for at passe på. Begge dele går helt galt...

'Monos' er en barsk fortælling om børnesoldater på kun 14-18 år, og den foruroligende historie vandt juryens pris ved Sundance Film Festival 2019.

På rollelisten ses bl.a. Moises Arias, som er kendt fra roller i Ender's Game og Five Feet Apart.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (13 votes)
4.4
3.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Jyllands-Posten

    "... der er en ram lugt af 'Fluernes Herre' i luften og en farlig uforudsigelighed i gerninger og ugerninger, der virker dragende. Til at begynde med." (Jacob Wendt Jensen)

  • Politiken

    "... en film, der gerne vil ligne 'Apocalypse Now', men minder mere om en moderne 'Fluernes Herre'. En regulært fascinerende oplevelse ..." (Kim Skotte)

  • Weekendavisen

    "'Monos' er uafbrudt smuk at betragte. Fortællingen lukker sig om sig selv. Så er junglen og bjerget atter pristine. De unge er evige skikkelser, som træder en forudbestemt skæbnedans i verdens begyndelse eller slutning." (Bo Green Jensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.