Cookie- og Privatlivspolitik

Monica Z

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen, som er fortalt i et roligt tempo, rummer enkelte lettere dramatiske scener med skænderier mellem voksne og en kvinde som psykisk er i ubalance og forsøger selvmord. Disse er dog ikke udpenslede og forløses positivt, hvorfor de kun vurderes at ville kunne virke skræmmende på alleryngste børn.

Se mere på medierådet.dk
20.03.2014
| |
1 time 51 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Monica Z
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

Filmen 'Monica Z' er historien om den svenske jazzsangerinde, Monica Zetterlund (1937-2005).

Per Fly, der slog igennem med trilogien ’Bænken’, ’Arven’ og ’Drabet’, står bag kameraet, og selvom ’Monica Z’ har samme kronologiske og klassiske struktur som de fleste portrætfilm, er der alligevel tale om film, der skiller sig ud fra de andre.

En stor del af årsagen skyldes Edda Magnasons formidable portræt af Monica Zetterlund, hvis karriere startede ud på jazzklubber i Stockholm, og som i 60erne deltog i det Internationale Melodi Grand Prix samt indspillede musik med jazzikonet Bill Evans.

Filmen følger dog først og fremmest sangerindens turbulente kærlighedsliv og hendes kamp for at forvare sin karriere som både kvinde og mor - både over for omverdenen men i særlig grad over for hendes far.

’Monica Z’ blev sidste års mest sete film i Sverige med mere end ½ mio. biografbilletter, og dramaet er Per Flys første spillefilm siden ’Kvinden der drømte om en mand’ fra 2010.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (162 votes)
4.4
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Sangerindens skæbne er fascinerende [...]." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "'Monica Z' er en flot og seværdig film med masser af god jazz!" (Birgitte Lorentzen)

 • Ekstra Bladet

  "[...] balancen mellem eventyret og tragedien holdes næsten til perfektion." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Der er en meget smittende tone af Nordisk Jazz, af en slentretur gennem lange ubekymrede sommernætter med en mousserende brandert i 'Monica Z'." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Historien om Monica Zetterlund udfolder sig virkelig fint i Per Flys kyndige hænder." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "[...] en vellykket portrætfilm med dejlig musik." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "'Monica Z' er et solidt stykke arbejde, skønt billedet af tiden fylder mere end portrættet af personen." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Ikke underligt at så mange svenskere så filmen - det er et flot og nostalgisk trip tilbage i tiden Per Fly serverer og med en fantastisk Edda Magnason, som Monica Zetterstrøm.

Marie-Louise

Fængende og hård film om at ville på trods af alt og alle

Nikolaj

Om en fremragende sangers privatliv.

The Artist

Edda's stemme er ikke kun sammenlignelig med Monica's, men faktisk giver den nyt (og bedre) liv til de gamle klassikere. Skuespillet er lækkert, de filmiske virkemidler veltilrettelagt, men slutningen lidt skuffende.

Lise

Per Fly har formået at lave en film der portætterer, hvor svært det var at nå toppen, og ikke mindst at bive der.

Godt skuespil, og dejlig sang og musik.

Marie-Louise

Fin film om en krank skæbne

Anders

SYNES AT FILMEN GIVER ET GODT BILLEDE, AF 50-60 ERNE SAMT MUSIKKEN. EN GOD TOTAL OPLEVELSE

Anette

Gik i biffen i går men vidste ikke helt hvad jeg forventede af filmen. Men gik faktisk hjem med en god følelse. Det er en god film uden af være super. Kan man lide blød jazz er det super

Thomas

Filmen "Monica Z" er præget af godt skuespil fra de svenske skuespillere i filmen af Per Fly. Med rekvisitter og scenekunst fanger filmen godt tidens ånd, som vises via biler, tøjstil og kønsrollemønstre. Dog er det svært at vide, hvordan filmen kunne have været, da filmfolk har valgt at fortolke Monica Zetterlunds liv frit og ikke stringent efter en snor. Når det er sagt leverer Edda Magnason - hovedrolleindehaver - et godt billede af en kvinde, der var noget særligt i sin tid. Jeg brugte ikke tid på at studere Monica Zetterlunds liv inden jeg satte mig i biografstolen og blev derfor ikke så skuffet, som jeg kunne være blevet. Jeg giver ikke 5 eller 6 stjerner netop fordi der er fortolket frit. Det havde været en anderledes film, hvis det ægte liv, Monica Zetterlund førte, var kommet frem på lærredet.

gitte

En fantastisk film, som fortæller om livet og hvor barsk det kan være at nå til tops . Kan klart anbefales

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.