Cookie- og Privatlivspolitik

Money Monster

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en spændingsmættet og actionfyldt grundstemning. Den indeholder mange dramatiske scener, hvor hovedfigurer tages som gidsler, trues og er bange eller paniske. I flere scener ses en aggressiv og utilregnelig person, som truer hovedfiguren med en pistol, og i flere dramatiske scener ser man mennesker, som bliver skudt. Da filmen ikke indeholder udpenslet vold, og da den også indeholder positive forløsninger, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
02.06.2016
| |
1 time 38 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Money Monster
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
|

I ’Money Monster’ kører alt på skinner for den selvfede vært, Lee Gates, der hver uge giver aktieråd til sine mange seere.

Tv-programmet er glat underholdning på et samfundsøkonomisk fundament, men en dag bliver studiet indhentet af virkelighedens tabere i det store aktiespil.

Lee Gates tages som gidsel på direkte tv af en desperat seer, der har tabt hele sin opsparing på et dårligt råd fra værten. Det bliver starten på et spil om selvtægt, retfærdighed og mediernes rolle i det moderne samfund.

'Money Monster' er et klassisk gidseldrama, men også en satirisk kritik af en kynisk finansverden og hysteriet på sociale medier.

Jodie Foster har instrueret en thriller, der trækker veksler på nogle af Sidney Lumets bedste film, Dog Day Afternoon og Network. På rollelisten finder man to af Hollywoods største stjerner nogensinde i form af George Clooney og Julia Roberts. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (130 votes)
3.9
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Mediesatiren er håndgribelig, og kritikken mod erhvervslivet er allestedsnærværende [...] men efterhånden som handlingen breder sig fra TV-studiet til gader og stræder, bliver situationerne stadig mere hysteriske og falder til sidst helt fra hinanden." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "... som tilskuere kan vi nyde en nervepirrende film, der både underholder og vækker til eftertanke." (Henning Høeg)

 • Jyllands-Posten

  ”'Money Monster' er nemlig ikke blot en finanskrisefilm, det er også et gidseldrama, en thriller, men mest en social satire." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "'Money Monster' bliver således en kækt legende kommentar til vanviddet på Wall Street - men aldrig naiv på sin genres vegne." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Weekendavisen

  "'Money Monster' er skudt i noget, der ligner virkelig tid. Til gengæld er filmen for kort til at skabe kompleksitet." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jesper

Money Monster er het sikkert godt lavet, men jeg må indrømme at jeg ikke er så meget til denne type film, hvor hele handlingen stort set kun foregår et sted.

George synes jeg gør det rigtig godt i den.

Lars Michael

Ikke en film man kan blive skuffet af, jeg var ikke overrasket keg synes at filmen gir et billede af en verden som godt kan ske ikke kun i Danmark eller andre steder, men i hele verden .
Absolut en værdi film som alle mennesker kan se.
Fin intruktør fra jodie foster som kommer godt fra start.

Wayne

Filmens egentlige pointe er at det hele bare er ligemeget. Dagens sensation er afløst af en ny imorgen. Og hvad skal vi i øvrigt have at spise i aften?

Clooney (især) og Roberts gør det de skal.

Clooney har aldrig været for blufærdig til at udstille den overlegne selvfede middelaldrende amerikaner, på bedste/værste vis - gerne som en kujon. Roberts gør ikke den stor forskel, men er habil i rollen.

Jodie Foster's film er en smule ujævn, og tempoet og reaktionerne er heller ikke altid lige troværdige. Men der er alligevel fin humor indlagt.

Bagefter sidder man tilbage med en følelse af; Var det virkelig det - og det er nok den vigtigste pointe som man kan tage med.

Og det er absolut ikke uvæsentligt.

Bjørn

Spændende og underholdende under hele forestillingen. Clooney, Roberts og O'Conell gør det godt og plottet er udmærket.
Når man ser bort fra de fejl som IMDB påpeger, så er den absolut værd at se.

Spidermanuser/166287

Havde ikke set trailer eller noget på denne film, men valgte udfra rollelisten og se denne film.
Må indrømme jeg er skuffet over handling, skuespillet og tempo.
Der har jeg set bedre film med disse 2 hovedrolle stjerner

Henriette69

blot en klar opfordring til at gå ind og se filmen, hvis du vil underholdes på den gode måde. En super film af Jodie Foster, som ellers ikke er min yndlingsinstruktør.

Charlotte

Super god film som kan anbefales til dem der vil underholdes uden at det er plat...... kunne også foregå i den rigtige verden..... Der sker så meget som man ikke er klar over. Hvad kan påvirke hvad???

GiwizZeni

En måde at komme over og igennem et nationalt traume, er ved at lave film om det. Vi har set det utallige gange med de forskellige krige Amerika har været involveret i, fra Anden Verdenskrig, Vietnam og Irak. Men nationale traumer kan være andet og mere end krig. Finanskrisen, den bristede boligboble og alt det den førte med sig, er stadig et åbent økonomisk sår mange steder i verden, ikke mindst i USA. Den tid der er gået fra 2007 og den afstand det har givet, sammen med det fuldstændige fravær af konsekvenser det har haft for banker og børsspekulanter, har allerede ført til flere forskellige film fra Hollywood om emnet. Dokumentarfilmen ’Inside Job’, foruden ’Giftig Viden’, ’99 Homes’ og sidste års Oscarkandidat ’The Big Short’, har alle forsøgt at forklare hvad der skete, beskrive konsekvenserne og stille spørgsmålet: Hvem var de ansvarlige? Og hvorfor er stort set ingen af dem blevet retsforfulgt? Nu kommer der så endnu et forsøg på at beskrive de menneskelige følger af krisen og – selvom vi har at gøre med en slags komedie – stadig at rette en moralsk anklage i retning af Wall Street og de store investeringsbanker.

Money Monster er i filmens narrativ et farverigt ugentligt tv-show for børsspekulanter og wannabes. George Clooney spiller energisk sølvræven Lee Gates der giver gode investerings råd og børstips, flankeret af hiphopdansepiger i guldbikinier. Parodien på virkelige shows af den slags er tydelig og Clooney gør det godt som overfladisk showman og dumbass. Julia Roberts er produceren på showet. Hun kæmper med både at styre Gates på skærmen, men også med en følelse af at spilde sit liv og faglige potentiale på dette finansnyhedernes svar på ’Husk Lige Tandbørsten’. Ind fra højre kommer bogstavelig talt et styks fallitramt og desperat menigmand – stærkt spillet af Jack O’Connell. Den godtroende og lidt naive familiefar og småsparer der har mistet det hele pga. nogle gode råd – der viste sig at være rådne. Han tager for åben skærm Gates som gidsel og forlanger at få at vide hvad der blev af hans og mange andres penge, der efter sigende bare forsvandt ved en computer ”glitch”. Så nu er rådne dyr gode, imens hele verden ’live’ kan følge med i dramaet, sammen med vi andre i biografen. Vreden og desperationen er til at forstå og man får flashbacks til både ’Dog Day Afternoon’ og ’Network’. Sympatien for vores ’offer’ er også let at finde, men retfærdiggør målet endnu en gang midlerne?

Vi kender alle til Jodie Foster igennem hendes mange stærke kvinderoller, helt fra ’Taxi Driver’ over ’Anklaget’ til ’Silence of the Lambs’. Denne gang holder hun sig dog bag kameraet og instruerer sin fjerde spillefilm, og det gør hun faktisk ganske godt. Blandingen af gidseldrama og komedie virker umiddelbart som et sjovt og nærmest smagløst miks, men Foster holder tungen lige i munden og ballancerer de forskellige temaer og genre godt. Det er stramt fortalt, for vi følger begivenhederne udspille sig i ’real-time’ over de 98 minutter filmen varer. Det oversimplificerer måske tingene lidt i afslutningen, men det er samtidig også effektivt og forfriskende, i en tid hvor mange spillefilm helt uden grund bare bliver længere og længere.

Min eneste anke ved filmen er, at den i tredje akt vælger at springe over hvor gærdet er lavest. I stedet for at udpege og afsløre bankerne og børsspekulanterne som de skurke de i virkeligheden var, vælger Foster at filmens skurk skal være en enkeltperson. Det er muligvis lettere at få til at virke på film og man træder heller ikke nogen over tæerne, men det havde været både mere realistisk og effektivt, at lade de virkelige gerningsmænd stå til regnskab. Derfor bliver ’Money Monster’ ikke helt den autentiske øjenåbner som f.eks. ’The Big Short’ var. Her turde instruktør Adam McKay og manuskriptforfatterne at gå hele vejen og følge historien til dørs og – igen ved hjælp af humor – vise os hvem monsteret er. For virkelighedens ”money monster” er ikke et af dem fra fantasygenren i ’World of Warcraft’ eller ’Ringenes Herre’. Nej, det er virkeligt, dødbringende og kan ikke slås ihjel med et magisk sværd eller en trylleformular. Det er grådighedens væsen – her skildret ved Wall Street Børsspekulanten – der opsluger almindelige menneskers beskedne opsparing og livsgrundlag, for at holde sin egen sociopatiske jetset tilværelse flyvende. Jodie Fosters komediedrama ’Money Monster’ er velspillet, underholdende og til tider intens. Den er lige dele gidseldrama og mediesatire og med gode skuespils præstationer og et vittigt ’screwball’ manuskript, ender den med at være en god gammeldags god film. Men den bliver ikke helt den kritiske kæberasler kapitalismen og finansverdenen vitterligt havde fortjent.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.