Cookie- og Privatlivspolitik

Modig

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
30.08.2012
| |
1 time 40 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Brave
|

Pixar-animationsfilmen 'Modig' (også kendt som 'Brave') fortæller historien om den skotske prinsesse Merida.

Prinsesse Merida er datter af Kong Fergus og Dronning Elinor, men hun er ikke, som prinsesser er flest. For det første er hun en mesterlig bueskytte, og for det andet er hun fast besluttet på at styre sin egen vej i livet.

Men da Merida trodser en ældgammel skik, som er hellig for landets huserende magter, bringer hun riget på kanten af ødelæggelse, og den impulsive prinsesse må søge hjælp hos en gådefuld olding, der opfylder ét skæbnesvangert ønske.

Merida er nu tvunget til at se meningen med ægte mod i øjnene, så hun kan ophæve en forfærdelig trolddom - inden det er for sent.

Med 'Modig' har Pixar skabt deres 13. spillefilm og indkasseret deres 13. hit. Denne gang er de farvestrålende universer (og talende ting og dyr, der normalt ikke kan tale) byttet ud med et eventyr fra det mørke og hemmelighedsfulde højland.

'Modig' er instrueret af debutanten Mark Andrews og Brenda Chapman, der i 1998 var med til at instruere 'Prinsen af Egypten'.

Filmen 'Modig' modtog en Oscar for Bedste animerede film.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (227 votes)
4.6
4.2

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Pixar går for at være moderne og lige netop modige, men 'Modig' lever ikke på nogen måde op til sin titel. Animationsfilmen er hele tiden det sikre valg, og en stribe sikre valg ender med at blive en kedelig affære." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Der er fart over løjerne, harmløs action, lun humor og en helt sublim animation med en 3D-dybde, der virkelig giver et sug i maven. Det er en fornøjelse at se, og så lad gå, at filmen rent dramaturgisk kunne have været lidt mere modig." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "Ud over at være gedigent medrivende og have en sund morale ... er 'Modig' proppet med sjove bifigurer, ... finurlige detaljer og fremragende animation (i 3D)..." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... tordner lige ind i alle prinsessekonventioner og giver dem konsekvent forfriskende baghjul." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Spillevende, spændende historie om mødre og teenagedøtre ... men den sprænger ikke grænser som andre Pixar-universer..." (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

Den er ikke dårlig, men jeg synes bare ikke den rigtig har noget helt vildt godt over sig

Wayne

Man skal lige vende sig til dialekten i den originale udgave, men så er det også top-charmerende.

Herlig humor, og filmen forfalder aldrig til det tårevældede. Rart at få endnu en historie fra Pixar, som ikke ligner den typiske Disney skabelon - selvom det ikke er negativt i sig selv.

Det er absolut en toppræstation, selvom det ikke er det bedste vi har set fra verdens bedste animationsstudie.

FilmSeerenuser/1072417

Hvis denne film skulle være modig skulle den være ligesom de der sindsyge japanske anime film, hvor de virkeligt forstår at bruge deres våben, og løser konflikter med blod. Pixars modig er svag, kedelig og ALT for forudsigelig - og så vandt den en OSCAR "WHAT THE FUCK". Den værste film (ja, Biler kan slappe af nu) Pixar nogen
sinde har lavet!

FilmFaxuser/1051580

Det hemmelighedsfulde højland får i Pixar´ 13. Spillefilm, lov til at vise sit interessante miljø. Og er du nysgerrig, altså vil du vide hvor modig Merida er? Tja, så vil du garanteret ikke bruge pengene forgæves på denne eventyrlige fortælling, om en usædvanlig prinsesse med handlinger der ikke lever specielt godt op til hendes status. Her lykkedes det for Pixar at skabe en prinsessefilm der allerede fra første færd, skildre sig fra andre animerede film om prinsesser. Og fyldt med drevne dramaturgi, fantasifulde/magiske løjer og interessant persongalleri med velfungerende stemmer, går der ikke lang tid før familiesnakken er i gang. Filmens billedmæssige dele må jeg heller ikke glemme, for den pragtfuldt supermoderne udførelse er rigtig flot, især den suveræne indsats med detaljerne, der i en fungerende aspekt, gør filmen mere livlig en man skulle tro, og vi ender til sidst med at føle os hjemme, under de fleste steder vi støder på undervejs. Men ikke alt ved det billedmæssige er så fascinerende, for filmen mangler en del under 3D, som nærmest ikke eksistere. Og det er selvfølgelig ærgerligt, nu hvor filmen allerede har et stort indhold af flotte og fangende billeder. 'Modig' er i mit helhedsindtryk en fascinerende og ferm film, man som tilskure garanteret ikke vil kunne undgå at beundre, for den kan meget mere en hvad man muligvis bør tro, og så er der tænkt grundigt over alle detaljerne, samtidig med at den både er smukt animeret og medrivende fortalt. Tja, den mangler trods alt nogle flere 3D effekter, og et mere troværdigt indhold inden for sin form, for at kunne blive til det Pixar mesterværk den så gerne vil være! Men alt i alt er det en dejlig film, der helt klart fortjener et publikum. 'Modig' får fire stjerner!

- Skrevet af: Sofie

camilla kim

Skønt at se en Pixar film- ingen sang :-)
Skal se den se den igen

HeleneColor

Jeg vil altid med glæde se hvad Disney har på hjertet, når der kommer en ny film som de har skabt. Den her gang var det Disney Pixar der har været igang her! Der kan bestemt sige om mod her. Man ser en prinsesse som er bare træt at ens mor dronningen siger: "Gør ikke dit og dat. En prinsessen gør ikke... En prinsesse gør." Det er hun virkelig træt af... Hun vil gerne vende sin skæbne.
- En glimerende Disney Pixar film! En film fuld af overraskelser, og en hjerteskærerne familiefilm:-)

En stor tak til Disney Pixars & Disneys fantastisk univers, som igen har skæbt en film hvor vi alle kan vende tilbage til barndommen igen:-)

Kriss

For Disney er det her jo den nye trend, de sjove historier hvor prinsesserne får jord under neglene. De er underholdene, måske ikke lige Askepot/Snehvide-disney darlings klassikere, men de skal jo følge trenden for, at sælge - og dét synes jeg de gør godt. Det er en underholdene film for hele familien og man har faktisk lyst til, at tage en hel husstand ind og se den, for den er jo morsom og hjerteskærende, for alle parter.

Julie

En rigtig sød film fra Disney, hvor mange af tingene godt kan forudsiges, men alligevel er den ikke som alle de andre, og den har sin egen historie, og den bliver fortalt på en god måde!
En 'prinsesse' film hvor drenge sagtens kan være med!
så den selv sammen med min 10-årige lillebror, og den hittede helt klart hos ham, selvom han normalt ikke er til 't'øsefilm'

Maria M-L

Det er virkelig fantastisk film, med et virkelig fantastisk budskab!
Selvom det er tegneserie og ikke virkelig personer, er det en af de rigtig gode film.
Filmen viser hvor stort et bånd mellem mor og datter der kan være, og altid burde være.
En magisk film i mine øjne!
Den er helt klart værd at se med familien og venner!

Josephine

Jeg havde absolut ingen forventninger til denne film, så jeg blev faktisk positivt overrasket. Den var meget sød, men jeg synes dog den mindede lidt for meget om bjørnebrødre.. Kunne de ikke have fundet et hvilket som helst andet dyr?
På det punkt kunne de altså godt, have gjort det bedre!
Filmen var dog rigtig godt lavet, og når man var inde og så filmen så "Den store biografdag", hvor man fik biletterne til halv pris, bliver det vidst ikke bedre ;-)
Men hvis du er en stor fan af både disney og pixar, skal denne film ses.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.