Moderne tider plakat

Moderne tider (1936)

Tilladt for alle

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
09.04.2018
Originaltitel: 
Modern Times
Genre: 
Spilletid: 
1 time 27 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Billetter
Skal du se Moderne tider (1936)?
(10 stemmer)

Resumé

I Charlie Chaplin-filmen 'Moderne tider' arbejder den lille vagabond ved samlebåndet på en gigantisk fabrik, hvor han dag efter dag strammer skruer.

Efter kort tid føler han sig fremmedgjort fra sit arbejde, og helt galt går det, da han bliver udvalgt til et eksperiment med en ny maskine. Chefen tror, han er blevet vanvittig, og Charlie bliver indlagt på et sindssygehospital.

Siden ender han i fængsel, mistænkt for at være kommunist, da han har viftet med et rødt flag. Da han bliver løsladt igen, slår han pjalterne sammen med en forældreløs pige efterlyst af politiet.

'Moderne tider' er en af Charlie Chaplins mest elskede komedier, der blander raffinerede, politiske kommentarer med humoristisk slapstick.

Klassikeren får nu repremiere, som det også har været tilfældet med andre Chaplin-titler, fx Byens lys, Diktatoren og Chaplins plejebarn.

Kommentarer

Simon

Jeg vil ikke beskrive den som Chaplins bedste, da jeg en lille smule bedre kan lide City Lights, men det betyder ikke jeg ikke kan lide den her. Tværtimod.

Ligesom alle der andre film jeg har set af ham (The Kid, The Gold Rush, The Circus, City Lights, Modern Times), så er den mega morsom. De tre første synes jeg var for ensformet, mens City Lights og den her hele tiden bringer dig noget nyt.

En af de bedste slutninger, og bare en film der var foran alle andre. Chaplin var altid lidt foran de andre. Lidt foran Buster Keaton, lidt foran Harold Lloyd. Bare lidt foran alt.

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
joan

Har man ikke set denne film, er man ikke en rigtig film elsker, kan bare sig at den holder selvom den er så gammel.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Nikolaj

Med Charlie Chaplin i hovedrollen, som gør det fremragende.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Adenoid Hynkel

Jeg vil gerne anbefale alle uanset alder, at se "Moderne Tider" og når det så tilmed er muligt at opleve Den Lille Vagabond på det store lærred er det bare fanfastisk. Mange instruktører og skuespillere er den dag i dag kraftig inspireret af Chaplin.

Stem op!
3
Stem ned!
0
(reset)
S. Rico

var både visionær men jo samtidig konservativ i hans stædige fastholdelse af stumfilm. Men selvfølgelig: hvorfor ændre på en succesfuld opskrift. Moderne Tider fungerer på alle planer.

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Wayne

Maskinerne styrer mennesket. Chaplin var fremsynet og kunne se hvad der var ved at ske med det moderne samfund, langt før andre.

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.