Cookie- og Privatlivspolitik

Moderne tider (1936)

Tilladt for alle

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 27 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Modern Times
|
Moderne tider plakat

I Charlie Chaplin-filmen 'Moderne tider' arbejder den lille vagabond ved samlebåndet på en gigantisk fabrik, hvor han dag efter dag strammer skruer.

Efter kort tid føler han sig fremmedgjort fra sit arbejde, og helt galt går det, da han bliver udvalgt til et eksperiment med en ny maskine. Chefen tror, han er blevet vanvittig, og Charlie bliver indlagt på et sindssygehospital.

Siden ender han i fængsel, mistænkt for at være kommunist, da han har viftet med et rødt flag. Da han bliver løsladt igen, slår han pjalterne sammen med en forældreløs pige efterlyst af politiet.

'Moderne tider' er en af Charlie Chaplins mest elskede komedier, der blander raffinerede, politiske kommentarer med humoristisk slapstick.

Klassikeren får nu repremiere, som det også har været tilfældet med andre Chaplin-titler, fx Byens lys, Diktatoren og Chaplins plejebarn.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (38 votes)
5.4
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

MODERNE Tider er på toppen af Chaplin s bedste film.

En kæmpe fornøjelse at se hans film.

Kan godt forstå at hans film ligger blandt de bedste i verden.

Simon

Jeg vil ikke beskrive den som Chaplins bedste, da jeg en lille smule bedre kan lide City Lights, men det betyder ikke jeg ikke kan lide den her. Tværtimod.

Ligesom alle der andre film jeg har set af ham (The Kid, The Gold Rush, The Circus, City Lights, Modern Times), så er den mega morsom. De tre første synes jeg var for ensformet, mens City Lights og den her hele tiden bringer dig noget nyt.

En af de bedste slutninger, og bare en film der var foran alle andre. Chaplin var altid lidt foran de andre. Lidt foran Buster Keaton, lidt foran Harold Lloyd. Bare lidt foran alt.

joan

Har man ikke set denne film, er man ikke en rigtig film elsker, kan bare sig at den holder selvom den er så gammel.

Nikolaj

Med Charlie Chaplin i hovedrollen, som gør det fremragende.

Adenoid Hynkel

Jeg vil gerne anbefale alle uanset alder, at se "Moderne Tider" og når det så tilmed er muligt at opleve Den Lille Vagabond på det store lærred er det bare fanfastisk. Mange instruktører og skuespillere er den dag i dag kraftig inspireret af Chaplin.

S. Rico

var både visionær men jo samtidig konservativ i hans stædige fastholdelse af stumfilm. Men selvfølgelig: hvorfor ændre på en succesfuld opskrift. Moderne Tider fungerer på alle planer.

Wayne

Maskinerne styrer mennesket. Chaplin var fremsynet og kunne se hvad der var ved at ske med det moderne samfund, langt før andre.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.