Cookie- og Privatlivspolitik

Mit liv som squash

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en både varm og sørgmodig stemning. Den indeholder en række barske scener med forældreløse børn der kæmper med problemer som mobning, ensomhed og skyldfølelse. Da filmen foregår i et animeret univers, og hovedfigurernes vanskeligheder hele tiden imødegås med håb, varme og ansvarlige voksne, vurderes det at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
09.02.2017
| |
1 time 10 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Ma vie de Courgette
|

Animationsfilmen 'Mit liv som squash' handler om drengen Squash, der havner på et børnehjem efter sin mors død. 

Her møder han en gruppe børn, der alle hver især har haft en hård opvækst. Børnene danner hurtigt et bånd, og selv bøllen Simon tør op.

Squash får også et godt øje til den seje pige Camille, hvis frygtelige tante truer med at fjerne hende fra børnehjemmet.

Der er tale om en stop motion-film, hvor figurer møjsommeligt er flyttet et uendeligt antal gange, for at skabe illusionen af bevægelse. En genre der senest har været aktuel med film som Den magiske juleæske (der også foregår på et børnehjem) og Kubo - den modige samurai.

'Mit liv som squash' vises med dansk tale, og filmen har modtaget en Oscar-nominering for Bedste animationsfilm.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (70 votes)
4.6
4.3

Instruktør

Instruktører

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    "'Mit liv som squash' er en dybtfølt hyldest til barndommen og giver et følsomt indblik i, hvordan små børn kan se på livets alvorlige facetter." (Jacob Wendt Jensen)

  • Jyllands-Posten

    "'Mit liv som squash' er ikke for de mindste børn, og det er dejligt at se en instruktør udfordre præmissen om, at animationen nødvendigvis skal være for alle aldre." (Katrine Sommer Boysen)

  • Politiken

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Man skal lige vænne sig til den grove og barnlige animation. Det er stop-motion, og der er ikke gjort vildt meget ud af at få karaktererne til at ligne realistiske personer. Faktisk lige modsat, idet deres hoveder er kæmpe store, med mærkelige næser, skøre farver i ansigtet og dødt stift hår. De danske børnestemmer gør også sit til, at den kan virke lige lovlig meget som en decideret børnefilm. Men animationsfilm er jo ikke nødvendigvis lig med børnefilm. Og det gælder også for Mit Liv som Squash, der handler om både alvorlige og triste ting.

Der var tilsyneladende flere forældre i salen, som troede, at filmen var en rendyrket børnefilm og derfor havde taget deres små børn på under 10 år med. Jeg kunne ikke undgå at se, at flere af disse stakkels børn måtte op på skødet af deres forældre og kiggede væk fra skærmen, når det blev for trist og socialrealistisk.

Nå, men da jeg først havde vænnet mig til stilen, så havde jeg faktisk stor fornøjelse af denne lille og meget korte fortælling. Squash kommer på børnehjem efter at hans mor dør. Her går det ikke så godt i starten, men det bliver selvfølgelig lidt bedre for hver dag, der går. Og da der så ankommer en ny sød pige på børnehjemmet, så bliver filmen for alvor sød og rørende. Til sidst endte jeg med at elske de små fjollede ”kartoffelhoveder” og måtte endda knibe en lille tåre.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.