Cookie- og Privatlivspolitik

Mit liv med Liberace

Tilladt for børn over 11 år
Filmen er for hovedparten fortalt i et roligt tempo. Undervejs bygges dog op til en mands sammenbrud, og i flere scener ser man mennesker, der er følelsesmæssigt ude af sig selv. Fx ser man i en scene en mand, der går amok og smadrer en lejlighed, og i flere andre ser man en mand, der er helt ude af den og på stoffer. Mandens rodede og fortvivlede sindsstemning underbygges af kameraføring og lydside, hvilket er med til at fremhæve det urovækkende ved scenerne. I enkelte scener ser man tillige meget nærgående skildringer af plastikoperationer. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke urovækkende og angstfremkaldende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
24.10.2013
| |
1 time 58 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Behind the Candelabra
|

'Mit liv med Liberace' er et biografisk drama om entertaineren Liberace.

Da den unge, biseksuelle Scott Thorson bliver introduceret for den flamboyante og verdenskendte pianist, Liberace, falder han i svime over den ældre herres talent og charme. Liberace tilbyder straks Thorson et job som altmuligmand og først og fremmest behageligt selskab.

De to mænd indleder et romantisk forhold, og Thorson vænner sig hurtigt til et luksusliv bestående af overfladiske relationer og absurd overflod. Men jo tættere han kommer på Liberace, jo mere omklamrende og krævende bliver den excentriske entertainer. Thorson må nu vælge mellem at acceptere det liv, Liberace tilbyder, eller gøre oprør.

'Mit liv med Liberace' var oprindeligt produceret til TV-kanalen HBO, men efter flotte modtagelser på bl.a. Cannes Filmfestivalen lanceres den nu på biograflærreder verden over.

I rollerne som Scott Thorson og Liberace ses Matt Damon og Michael Douglas, og sidstnævnte vandt en Emmy-pris for sin præstation. Filmen er baseret på Thorsons selvbiografiske roman, og Steven Soderbergh (Erin Brockovich, Magic Mike) har instrueret.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (74 votes)
4.1
3.6

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[...] der [er] ikke megen dybde at hente i ' Mit liv med Liberace', der tager sine stik hjem på den velspillede og til tider rørende personlige historie." (Jesper Eising)

 • BT

  "[...] først og fremmest en fængslende kærlighedshistorie fuld af varme og humor." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "[...] en stramt komponeret historie, fortalt med et bankende hjerte af glimmer og guld." (Jacob Ørsted)

 • Jyllands-Posten

  "Steven Soderberg, hvis produktion er mildt sagt ujævn, præsenterer her sin karrieres mest slatne og frastødende strimmel." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Steven Soderbergh har her på sæt og vis genfundet sex, løgn og video som stof." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "'Mit liv med Liberace' er et vanitas-billede og en tragikomisk kærlighedshistorie." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Fascinerende og ekstremt velspillet portræt af Mr. Showman og hans unge "ven" Scott. Filmen giver både et indblik i en overdådig livsstil, men viser også konsekvenserne. Dog kunne jeg godt savne, at der blev boret mere i årsagen til og konsekvenserne af Scott's narkomisbrug. Selv om Liberace jo døde for over 20 år siden, så er Scott's triste skæbne den dag i dag fortsat linket op til de vilde år i hans ungdom sammen med Liberace. 3½ stjerner.

FilmReview.dk

"Behind the Candelabra" er særdeles underholdende; ikke mindst pga. de eminente skuespil præstationer, som Matt Damon og Michael Douglas leverer. Handlingen er fængende, og vi kommer godt ind under huden på de to flippede herrer og deres flersidede kærlighedsliv. Filmens force er dens uventede charmerende måde at portrættere forholdet mellem disse atypiske personager.

www.filmreview.dk - Korte og præcise filmanmeldelser

maj-br

Han må/skal have en Oscar for denne rolle. Sjælden set så godt skuespil.
Fin film, god historie. Gav et godt billedet både af menneskene og tiden.
Ser lige at den ikke kan oscars nomineres, hvilken skam :-(

Birgitteuser/96911

Jeg følte mig vældig underholdt hele filmen igennem. De spiller deres roller sindsygt godt.

Allan Linduser/31098

absolut gode eminente skuespillere! filmen starter ganske godt; er humoristisk og har mange sjove scener - men når man når lidt længere ind i filmen går "gassen" af ballonen
jeg må desværre konstatere at der mangler et eller andet ved historien og man sidder tilbage og mangler noget
der er ingen tvivl omkring at skuespillerne er virkelig gode, men dramaet mellem dem ikke fungerer - du når simpelthen ikke ind til hovedpersonerne og det ender med at føles tomt og larmende
det som kunne have været underholdende ender med at virke tomt og uvedkommendene

Jan Engel

Rigtig god biopic. Oplagt historie til en film. Sublimt skuespil og god instruktion, dog var nogle af scenere lidt for langtrukne, og der burde have været noget mere musik. Gode og naturlige kærlighedsscener; dejligt at se den udvidede tolerance her. Michael Douglas vandt som fortjent en Emmy Award, hvilket er den højeste ære han kan få, da filmen er lavet af et TV selskab (HBO) og kun blev vist på HBO’s TV kanal og ikke i biograferne i USA. Filmen vandt ialt 11 Emmys. Matt Damon blev nomineret men desværre kan kun een mandlig hovedskuepiller vinde en Award.

Christina

Glæder mig til at se ham i en helt anden rolle

Erik F

Filmen "Mit liv med Liberache" instrueret af Stephen Soderbergh, bygger på en selvbiografi af én af legendens unge elskere, og skildrer deres turbulente samliv gennem en 10-årig periode.
Michael Douglas giver den hele armen som den krukkede superbøsse, men på en måde så man alligevel bevarer sympatien for ham, på trods hans kyniske overforbrug af unge mænd. Matt Damon spiller hans unge elsker, der i filmen udvikler sig fra naiv og godhjertet bondeknold til en bitter og ulykkelig stofmisbruger.
Filmen er et rigtig godt tidsbillede af 1970'ernes glamour og seksuelle frigjorthed (bøsserne var dog endnu ikke helt ude af skabet), og kan på den måde godt minde om Paul Thomas Andersons "Boogie Night” fra 1997, hvor Mark Wahlberg portrætterer pornostjernen Dirk Diggler, der ligeledes oplever rucheturen fra feteret stjerne til narkovrag/aidssmittet i samme tiår, og hvor man oplever den samme uforbeholdenhed og mangel på fordømmelse overfor hovedpersonerne.
I USA er man åbenbart for bornerte til denne film. Der var ingen producenter i Hollywood, der turde binde an med den. Heldigvis turde HBO godt, ellers ville filmen "Mit liv med Liberace" aldrig have set dagens lys. Amerikanerne må altså nøjes med at se den i tv, men heldigvis er vi ikke så bornerte her i Europa, hvor vi får lov til at nyde filmen i biografen.

petergabriel.dkuser/544015

Det er efterhånden pinligt mange gange jeg har indledt en anmeldelse med, at jeg ikke har læst den bog, som en film er baseret på, eller kender til den person en film handler om.

Og fandme om det ikke også gør sig gældende for entertaineren "Liberace", som jeg ganske vist havde hørt om ved navn, men ellers ingen viden har om. Overhovedet!

Hvem er ham Liberace?

Læs flere anmeldelser på filmkorn.dk

Jeppe

Soderbergh, LaGravenese og Douglas viser Liberace med kærlighed og beundring i deres portræt af en entertainer, der udnyttede sit potentiale til det maksimale. En rørende film, hvor Douglas viser os en farverig figur som på trods i sin måde at håndtere sin seksualitet på, elsker Scott Thorson, og overbeviser os om at kærligheden er stærk. Stærke præstationer og underfundigt spil af skuespillerne. Men jeg kunne have ønsket mig mere musik og dramaet skruet en ekstra hak op. De døde perioder, hvor man kigger på uret er til stede.

Læs flere anmeldelser på filmpuls.dk: http://filmpuls.dk/category/filmanmeldelser/

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.