Cookie- og Privatlivspolitik

Mit Grønland

Tilladt for alle
Filmen har en gennemgående varm og humoristisk stemning. Der er kun enkelte scener med let dramatisk indhold. I en scene knurrer og bidder en slædehund efter hovedkarakteren. I en anden scene kommer hovedkarakteren op at skændes med en person i bygden, men de bliver senere gode venner igen. Da hovedkarakteren udvikler gode og nære relationer til bygdens beboere - særligt én af drengene og da filmen er fortalt i et roligt tempo med humor og masser af smukke billeder af Grønlands natur, vurderes det, at filmen ikke indeholder elementer, der vil kunne virke skræmmende på de yngste børn.

Se mere på medierådet.dk
24.05.2018
| |
1 time 34 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Une année polaire
|

Dokumentarfilmen 'Mit Grønland' handler om 28-årige Anders, der beslutter sig for at tage til Grønland for at undervise i en lille afsides bygd, Tiniteqilaaq i Østgrønland, som er en Inuit-landsby med 80 indbyggere.

Anders' forældre bakker absolut ikke op om beslutningen, idet de har en forventning om, at han skal overtage familiegården. Men Anders har brug for et sceneskift og nye udfordringer.

Forholdene er meget beskedne i den isolerede landsby, og livet er barsk. Beboerne tager i første omgang ikke godt imod Anders fra Danmark, og hvis han skal gøre sig nogen forhåbninger om at hjælpe familierne - og ikke mindst børnene - må Anders tage en vigtig beslutning om at lære bygdens mennesker og ikke mindst deres skikke og traditioner at kende.

'Mit Grønland' er en franskproduceret dokumentar med et dansk-grønlandsk emne og en indføring i, hvordan livet på verdens største ø kan tage sig ud.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (25 votes)
5.3
3

Instruktør

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Filmland P1

    "Den er måske ikke ligefrem fængende eller iøjnefaldende, den titel, men den er i hvert fald ikke falsk varebetegnelse. ’Mit Grønland’ er netop et personligt blik på Grønland, leveret af den franske filmmager Samuel Collardey." (Per Juul Carlsen)

  • Politiken

    "... der [er] skruet ned for dramatikken og op for empatien i en film, der er mere etnografisk end dramatisk og paradoksalt nok af samme grund voldsomt romantisk på en fransk måde." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Niels Kondrupuser/669074

En rigtig god film. Især for os grønlandselskere men også for alle andre. Godt spillet af læreren Anders og alle de søde grønlandske børn.

Bjørn V

Den kan anbefales

Mikkel

Forrygende film med et fedt handlingsforløb. Kunne ikke lade være at knibe en lille tåre til sidst...

Kan klart anbefales!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.