Cookie- og Privatlivspolitik

Minority Report

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
09.08.2002
| |
2 timer 32 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Minority Report
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

Filmen 'Minority Report' foregår i Washington, år 2054.

På dette tidspunkt, er der ingen der myrdes. Fremtidige handlinger kan nemlig forudses og de skyldige straffes allerede inden forbrydelsen begåes.

I justisministeriets pre-crime enhed samles al bevisførsel, fra billedlige hentydninger til tid, sted og andet håndgribeligt, på basis af visioner fra tre synske væsner – de såkaldte pre-cogs – som aldrig har taget fejl.

Chefen for denne tilsyneladende perfekte pre-crime enhed hedder John Anderton, og ingen arbejder hårdere for at sikre enhedens succes og kommende nationale udbredelse end han.

Anderton kommer imidlertid selv frygtelig i klemme, da de tre synske pre-cogs pludselig ser ham i deres drømmesyn – Anderton vil begå et mord indenfor de næste 36 timer, og han ved bedre end nogen, at de synske aldrig tager fejl…

'Minority Report' er instrueret af Steven Spielberg.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (111 votes)
4.8
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Wow sikke en film fra den gode Steve Spielberg.
Og sikke en præsentation fra Tom Cruise i en af hans bedste rolle.
Sci-fi-film når det er bedst og måske tæt på det bedste.

Klar en godkendelse fra den store instruktør Spielberg.

Alle skal tag og se filmen da den er fantastisk på mange måder.

CINEMANDRUP

Fremtiden banker på døren og "Pre-Crime" er en realitet - det er simpelthen for fedt fundet på. Tom Cruise danner trop med Spielberg i dette hæsblæsende anmelderroste film, som rammer bredt i sin genre, alt lige fra sci-fi, drama, action, thriller, krimi og så er det en historie som sparker dig omkuld. Velkommen til Minority Report.

Filmens kerne er en virkelig original og samtidigt gennemtænkt historie som er overvældende cool. Der er ilagt stor omhu i hver eneste detalje og sikke en rød tråd at følge op på. Det gælder om at holde tungen lige i munden, men det er simpelthen så smukt og gennemvædet af awesomeness er tænke så meget ud af boksen og her har vi mesteren ham selv til det: Steven Spielberg.

Castet: Tom Cruise hører i den grad hjemme i denne filmgenre og til min forbavselse en oplagt Collin Farrel samt MAx Von Sydow. Tom Cruise gør sin helt ekstraordinære indsats og spiller på alle tangenterne, så du virkelig får hans talent at føle. Det er oprigtigt og veltilrettelagt og særdeles godt indøvet.

Effekterne: Sikke et detaljemekka, som overvælder os og hvilken gave det er at nyde denne film. Spielberg er ikke manden der sløser med effekterne og hvad der ikke opnåes med computer klares med make-up og the good old fashioned way.

Action byder filmen på og i præcis den rette mængde, så det ikke bliver overskyggende og dominerer hele filmen. Det er veludført det som du er vidne til.

Til sidst skal en ting fremhæves: Spændingen. Dette plot koblet sammen med spielberg giver en ufattelig spænding hele filmen igennem og en slutning som de færreste havde set komme. Hele filmen igennem sidder du og stiller spørgsmålstegn ved hvad der mon sker nu, idet du konstant bliver overrasket.

Hvordan ville du også have det, hvis du pludselig fik at vide at du om et antal dage slog en bestemt person ihjel med det i mente, at du ikke kendte personen, aldrig har set ham før og ikke ved hvor du skal finde ham?

Filmen slår rigtigt ned på at der er en skæbne for os alle og forestil dig hvis der en dag kom en "program" som kunne forudsige din skæbne. Ville du så kende den.

Dette er en film og et plot som hele tider bliver ved med at give. Jeg kan på det varmeste anbefale denne til enhver som elsker en uforlignelig god historie, drama, suspense, intensitet og dermed også en Tom Cruise i Topgun...øhhh... jeg mener Topform.

Love it og uden tvivl en af Spielbergs bedste.

Nikolaj

God,spændende,action,drama,mord,gys, alt det har den.

Sune

Med en tilhørende god handling. Helt sikkert en must see Sci-Fi film..!

Frank

Fremragende Science Fiction Thriller

jacob

Fed fed film genial ide fed handling og fantastisk skuespil vil varmt anbefale den

S. Rico

Dette er en af de få science fiction film, hvor der både er en super original historie, dygtige potente skuespillere, og et lækkert veludført filmisk set-up. Jeg elsker betegnelsen "pre-crime". Fedt fundet på.

Wayne

- bedste actionfilm, fra Spielbergs hånd, nogensinde. Cruise og Farrel brænder igennem.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.