Cookie- og Privatlivspolitik

Mine eftermiddage med Margueritte

Tilladt for alle

Se mere på medierådet.dk
17.03.2011
| |
1 time 21 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
La tete en friche
|
I 'Mine eftermiddage med Margueritte' udvikler to mennesker imod alle odds et helt usædvanligt venskab.

Gérard Depardieu spiller Germain, et stort firskårent brød af en arbejdsmand, som efter dagens dont søger sjælefred ved at tælle duer i den lokale park, hvor han hilser på den 95-årige Margueritte, som af sin livserfaring øser visdom og positivitet, hvilket den mere negativt indstillede Germain nyder godt af.

Germain er mildest talt ikke bogligt begavet, men hans venskab med den belæste Margueritte åbner op for talenter, som overrasker hans venner i landsbyen, der ellers betragter ham som en godmodig sinke. Da ydre omstændigheder ripper op i deres varme hverdagsramme, tvinges Germain til handling for at bestemme retningen på sit liv.

I 'Mine eftermiddage med Margueritte' spilles titelrollen af den nu 96-årige Gisèle Cadadesus, hvis karriere strækker sig helt tilbage til 1934.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (20 votes)
4.2
4.2

Instruktør

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... nostalgisk feelgood. Men det er også en skøn komedie, der hylder litteraturen, og som perler som en nyskænket aperitif, takket være samspillet mellem Depardieu og 95-årige Gisèle Casadesus." (Iben Albinus Sabroe) ()

 • BT

  "Er du til film som 'Driving Miss Daisy', så vil du nyde denne franske ... hjertevarme, livlige og glade film." (Birgitte Grue) ()

 • Ekstra Bladet

  "... en lun, lille fransk sag, der føles som et strejf af den første forårssol, der nok især vil vinde lykke hos det frankofile, modne publikum." (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "Det er charmerende, men også meget forudsigeligt og præget af kluntede klicheer. Alligevel bliver man nemt underholdt af denne franske feel good-film." (Nanna Frank Rasmussen) ()

 • Politiken

  "... ikke radikal eller grænsesøgende filmkunst, men det er rørende og menneskeligt på en måde, der er uhyre fransk." (Sophie Engberg Sonne) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Stine

Jeg må indrømme, at jeg skulle lidt ind i filmen før den fængede. Men så var jeg også fanget. En livsklog film, som er meget rørende på flere planer. Den kan klart anbefales.

Nadineuser/13852

Forelskelsen har endnu ikke trukket sig, hvem skulle havde vidst jeg ville forelske mig i en gamle fransk rødvins dranker af en mand.

Filmende betog mig, den var langt fra hvad jeg havde forventet. Men historie var tragisk og dog sød. Fuld af næste kærlighed og en lidenskab, som dog ikke var seksuel. Forholdet mellem en middel aldrende mand og en gammel dame.

Må indrømme Margueritte nok minder mig en smule om min oldemor.

Gérard spiller den ikke helt heldige Germain, som både ikke er for klog med ord samtidig er han den af gudbørn der har modtaget mest kærlighed. Hans mor nærmest foragter ham, dog får han lov til at bo i hendes baghave.

Der var dog tidspunktet jeg kedet mig lidt igennem filmende, hvis det ikke var min passion for franske film i denne genre var jeg nok gået. Fantastisk film jeg klart vil anbefale hvis man nyder en lille sød fortælling.

Aggie

Sublimt skuespil og stor hjertevarme udvises fra alle karaktererne i denne lille perle af en fransk film. 6 store stjerner herfra.
Eneste minus må næsten være at den er for kort, men det skal ikke lide den til last.

Nadineuser/13852

Elsker Gérard Depardieu, han spiller altid en sød elskende mand med en masse følelser. Mit fransk er efterhånden en by i Rusland. Men Gérard Depardieu betager mig, igen og igen. Har endnu ikke set den men den skal helt klart ses.. Ville gerne se filmen nu fordi det virker til at være en græde og le film... som beskrevet før fyldt med følelser :D

trailer m. engelsk undertekst
http://www.youtube.com/watch?v=I7Qm_nDvpZ0

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.