Cookie- og Privatlivspolitik

Min nye veninde

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en melankolsk og tung grundstemning, og hovedfigurerne er gennemgående ulykkelige og forvirrede blandt andet omkring deres seksualitet. Der er mange erotiske scener, som skildrer hovedpersonerne i en både trist, forvirret og ind i mellem fornedret tilstand. I én lang og relativt udpenslet sexscene ses en mand, der er iført kvindetøj og makeup, kysse og kærtegne en kvinde, hvorefter de klæder hinanden af, lægger sig på en seng og lægger an til at have sex. I en efterfølgende voldsom scene rammes en mand af en bil, da han løber over gaden, og man ser ham ligge livløs på vejen med et blodigt hoved. På grund af filmens triste grundstemning og konfliktfyldte skildringer af seksualitet, vurderes det, at filmen kan virke skræmmende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
04.06.2015
| |
1 time 48 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Une nouvelle amie
|

Det franske drama 'Min nye veninde' handler om den småkedelige Claire, der altid har stået i skyggen af sin bedste veninde - den smukke og sensuelle Laura.

De to veninder har et nært forhold og bor endda tæt på hinanden, nu hvor de er voksne og blevet gift. Men lykken er kort, da Laura dør og efterlader sin mand alene med deres nyfødte datter.

Lauras nærmeste står nu tilbage med en ubærlig sorg og et tomrum, der er umuligt at udfylde. Men da Claire ved et tilfælde opdager, at hendes afdøde venindes mand lever et hemmeligt dobbeltliv som kvinde, opstår en uventet og kontroversiel mulighed for trøst midt i sorgen.

'Min nye veninde' er instrueret af den franske auteur Francois Ozon, der tidligere har lavet '8 kvinder', 'Svimming Pool' og Ung og smuk. Hans nyeste film blander kønsrolle-tematikken med sex og sorg på den kulørte samt melodramatiske facon, som er blevet kendetegnende for en Ozon-film. I de bærende hovedroller ses Romain Duris og Anaïs Semoustier. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (13 votes)
4.3
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Min nye veninde' udmærker sig ved at indeholde lidt fra alle lejre - en kulsort kønskomedie, fortalt med både voyeuristens kølige blik og den ulmende sårbarhed fra den, der først nu er begyndt at erkende sin seksualitet." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "'Min nye veninde' er ikke den hyperaktive franskmands største film, men selv en lille fræk Ozon kan vække stor sanselig glæde." (Birgitte Lorentzen)

 • Ekstra Bladet

  "Let i udførelsen, men ganske tungtvejende under den forførende overflade. Og eksemplarisk velspillet." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Den er langtfra så spændende og rig som Ozons to forrige, 'Selv i de bedste hjem' og 'Ung og smuk', men netop fordi Ozon folder sin historie om Claire og David så storslået ud, rammer den en ren følelse." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Filmen er [...] mere et let og underholdende bud på en transpersons hamskifte, end det er et seriøst indspark i den kunstneriske undersøgelse af seksualitetens mange ansigter [...]." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Ozon leverer som altid elegant og raffineret filmkunst. Det er følelserne, det kniber lidt med, synes jeg." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Filmen har ikke dybden fra alvorlige Ozon-historier [...] men den siger adskilligt om blikket, som kønnene kaster, og den er fortalt med åbenhed og intelligens." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Erik F

Franske Francois Ozon har efterhånden fået et trofast publikum herhjemme. Efter succesen med komedien "Trofæ-hustruen", hvor Catherine Deneuve veloplagt spillede den underkuede, hjemmegående hustru, der trådte i karakter som direktør for det hele, har Ozon mest hældet til den lette genre, og det gælder også hans seneste: "Min nye veninde".

Et gennemgående tema i hans film er udforskningen af seksualiteten i dens utallige afskygninger. I hans forrige film var det den unge skolepige, der startede et hemmeligt liv som call girl, og i hans nye er det den unge enkemand, der springer ud som transvestit og går amok i den afdøde hustrus klædeskab og i byens modebutikker.

Ozon forholder sig fordomsfrit og humoristisk til emnet, hvilket er befriende, men det er ikke hans bedste film. Lidt for let og luftigt og for lidt substans efter min smag.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.