Cookie- og Privatlivspolitik

Min nabo Totoro (1988)

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
30.03.2007
| |
1 time 26 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Tonari no Totoro
|
Versioner: se alle
Originalversion, Event - dansk tale, Særvisning, Særvisning - dansk tale
|

I den japanske tegnefilm 'Min nabo Totoro' flytter de to søstre, Mei og Satsuki, på landet med deres kærlige, men nogle gange også lettere distræte far.

Da den yngste pige falder ned i et dybt hul i jorden, vækker hun et af underskovens fabeldyr til live. Sammen med denne vidunderlige, flyvske og rare ’skovvogter’ – Totoro, hedder den – begiver børnene sig ud på de mest fantastiske flyveture gennem og over skovene, bl.a. i en blød, tolvbenet kattebus, hvor dyrets øjne fungerer som billygter.

Imens vokser den lille Totoro sig stadigt større, uden at den af den grund holder op med at ligne en forvokset kanin!

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (212 votes)
5.1
0

Instruktør

Instruktører

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lukas

My neighbor Totoro kan måske godt være min ynglings animationsfilm. Filmen er SÅ flot, og SÅ flot animeret. Altså, så godt animeret at vi kan begynde at tale om, om det er den bedste animeret film.
Der var også en anden ting i filmen, som jeg syntes var mindst ligeså vigtig som filmens animation. Nemlig at døden og sygedomme er en helt naturlig ting, som man ikke skal være bange for. Det er ikke noget som filmen direkte siger til en, men efter filmen så oplevede jeg ihverfald at Fx kræft, demens og døden er virkelig naturligt. Og det vil jeg sige er virkelig vigtigt for et barn at vide.
En ting som der også overraskede mig, var de sidste ca. 25 minutter. Filmen tager nemlig en stor drejning, og bliver faktisk virkelig seriøst. Mei bliver væk, så hendes søster bliver nød til at finde hende. Og så siger jeg ikke mere, fordi ellers så bliver der spoilers. Men det der er så specielt ved de 25 minutter, er at man ser hvor meget man har for karaktererne i den her film. Og ja tro mig man sidder faktisk på kanten af ens sæde, fordi man vil bare gerne have Mei skal hjem! Og det er sjældent at man har sådan et forhold med dem i animationsfilm, men det har man i den her. Så jeg roser virkelig skaberne af dette kunstværk.

HeleneColor

Kan man græde af glæde? Har aldrig oplevet det selv før nu! Min nabo Totoro er simpelhen den smukkeste tegnefilm jeg har set! Man fornemmer hver tegnestreg der har ført igennem karakterne, og en pensel med akvarel som skaber stemningen i landskabet! Wow!!! Er så meget positiv overrasket! WOW!!
- Miyazaki er jo formidable!!!!

Nikolaj

Tegnefilm end man var van til at se.

alexander

Dette er en af de bedste film Hayao Miyazaki har lavet og det med rette.

så lad nu hver med at læse denne anmeldelse og kom i gang med at se Hayao Miyazakis film!

michael

Miyazaki forstår sig på at lave en film som der ikke bliver hastet igennem. en film der ikke skal være action eller spænding fra ende til anden, men en film hvor der gives tid. tid til de små ting. og hvor det ikke bliver for meget af noget af det hele. man MÅ bare holde af hans film.

Antaeus

Som sædvanlig får vi en dejlig film fra Miyazaki. Plottet er enkelt og fortællingen ikke så kompleks og sprudlende, som i de bedste af hans film. Men det er en dejlig livsbekræftende film, der varmer ind i hjertet. Den er mere børnefilm end så mange af de andre film, der ofte er magiske for både børn og voksne.

Nicolaiuser/319840

den er rigtig god og jeg kunne ikke lade være med at grine

Jeannie

Ud over Pokemon (selvfølgelig) så er denne tegnefilm min yndlings tegnefilm. Jeg så den da jeg var lille, og når jeg ser den, den dag i dag, bliver jeg kastet tilbage til dengang jeg var et lille barn. Alle minderne popper op i mit hoved. Nostalgi.

S. Rico

Man bliver bare så glad af at se på den. Og dejligt med disse Miyazaki film, hvor tempoet er skruet ned i et stille og roligt gear i forhold til de mange amerikanske tegneserier, der kører på tv.

Diana

Æh...??
Jeg ved ikke hvordan jeg skal skrive det her, uden at lyde "dum."
Men altså.. Den film har de vist Ca.5 på DR1 og Ca. 3 på Ramasjang...
Det er ikke fordi jeg synes den er dårlig.. Jeg kan bare ikke se hvorfor at biograferne tør at satse på den, når den har været vist så mange gange...

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.