Cookie- og Privatlivspolitik

Miles Ahead

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en rolig og let grundstemning, men indeholder flere let dramatiske scener med slagsmål, skyderier og hektisk biljagt. Da hovedfigurerne klarer sig gennem strabadserne og ikke bliver nævneværdigt følelsesmæssigt påvirket af volden, og da historien fortælles i et roligt tempo, vurderes det, at filmen kun kan virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
28.07.2016
| |
1 time 40 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Miles Ahead
|

Dramaet 'Miles Ahead' handler om jazzmusikeren Miles Davis og hans turbulente liv.

Filmen finder sted i slutningen af 1970erne, og den innovative jazz-trompetist er forsvundet fra offentlighedens søgelys.

Plaget af smerter fra sin dårlige hofte og bedøvet af medicin og stoffer sidder Miles Davis tilbage med fortidens spøgelser og en usikker fremtid.

'Miles Ahead' er en biografisk film om den legendariske trompetist, der er en af jazzmusikkens største navne. Miles Davis (f. 1926) komponerede 48 studiealbums og et utal af andre udgivelser i karrieren, der spændte over fem årtier.

Filmen kan på mange måder betragtes som Don Cheadles personlige livsværk, for han har både instrueret og spiller hovedrollen som den plagede musiker.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (13 votes)
4.8
3

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[Don Cheadle] er simpelthen Davis. Bare synd, at samme Cheadle sætter ham så sløjt i scene, at det hverken bliver et interessant psykologisk eller realistisk portræt." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • BT

  "Problemet ligger i historien, der som i så mange andre portrætfilm ender som en kliché. Og de fleste omkring Davis ligner papfigurer." (Henning Høeg)

 • Jyllands-Posten

  "Cheadle er [...] væsentlig mindre overbevisende som falleret 1970’er-dandy, end han er i de elegante flashbacks. For heri ligger det fascinerende i Cheadles skildring." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Don Cheadle får spillet igennem, så Miles Davis bliver levende for øjnene af os. Men hvorfor lige denne Miles Davis fra dette sorte hul i karrieren? Svaret trutter i vinden." (Kim Skotte)