Cookie- og Privatlivspolitik

Mig ejer ingen

Tilladt for børn over 11 år
Filmen er gennemgående rolig i sin fortælling. Dog indeholder den scener med familieslagsmål, skænderier og alkoholmisbrug som portrætteres som ubehageligt og utrygt for den barnlige hovedrolleindehaver. Tematisk kredser filmen om omsorgssvigt, oplevet fra barnets perspektiv. Således vurderes filmen at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
10.04.2014
| |
1 time 50 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Mig äger ingen
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

Filmen 'Mig ejer ingen' foregår i 1970ernes Sverige, hvor klassekamp stadig er hverdag, og arbejderne kæmper dagligt for at få enderne til at mødes. Lisa bor sammen sin mor og sin far, Hasse, der samtidig er hendes bedste ven. Han er en lavtlønnet metalarbejder, men hvad han ikke har i penge, giver han i kærlighed til familien.

Derfor rammer det endnu hårdere, da moren vælger at forlade ham og Lisa. Selvom far og datter umiddelbart klarer sig igennem problemerne, begynder den tabte kærlighed at tage hårdt på Hasse, og alkoholen fylder mere og mere i hans liv.

At Mikael Persbrandt (Hævnen) er en dygtig skuespiller, hersker der næppe tvivl om. Men i ’Mig ejer ingen’ presser han endnu engang talentet til det yderste for at skildre alenefaren Hasse, der kæmper for at give sin datter en ordentlig opvækst trods få midler og for meget spiritus.

I sin socialrealistiske skildring af far og datter minder filmen om Nils Malmros’ ’Skønheden og udyret’ (1983), men der er også elementer af Ingmar Bergman og Lukas Moodysson i det rørende drama. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (30 votes)
4.8
4.5

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[...] vil kunne smelte hjerter af svensk stål." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "[...] en både smuk og smertende fortælling om en kærlighed, der ikke kan leve, men ej heller dø." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "[...] fremragende skuespilpræstationer hele vejen rundt, der dog alle må stå i skyggen af endnu en enestående præstation af Mikael Persbrandt." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Persbrandt underspiller i usædvanlig grad og støber ligeså stille det fundament, der gør 'Mig ejer ingen' så troværdig som et billede på en svensk hverdag." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "'Mig ejer ingen' er følsomt fortalt, og ikke mindst er Kjell-Åke Andersson loyal overfor sine karakterer, der får mange nuancer og brikker at spille med." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Persbrandt er helt formidabel i en film, der uden ham blot ville have været et solidt stykke svensk sympatisk socialrealisme." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Mig ejer ingen er en fantastisk bevægende film. Har man selv haft en tid som alenefar, er følelsesstyrken næsten ubærlig." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

En film hvor jeg fik en klump i halsen, virkelig godt skuespil i filmen,
En trist historie godt fortalt.

Peruser/694587

På soundvenue.com omtales filmen som en film om alkoholisme. Mere forkert kan det ikke blive. Totalt misforstået.

Filmen handler om uegennyttighed, om at stå ved sit ord, om at elske uden betingelser.

Den første nøglereplik er (fra farmand til lille Lisa): "Jag kommer aldrig at lämna dig. Aldrig".

Og det står han ved. Men han er alene om at få enderne til at mødes. Ingen rækker seriøst en hjælpende hånd. Bebrejdelserne om ikke at slå til, kommer væltende.

I den situation slår nerverne slår klik en gang imellem, og så kan flasken blive ens eneste trøst. Og det bliver den for Hasse.

At Hasse ikke er alkoholiker bevises af, at han holder op med at drikke, så snart han bliver fyret fra sit slidsomme og underbetalte job, og ikke længere skal være træl under kapitalens åg.

Filmens anden nøglereplik er (fra store Lisa til tørlagte farmand): "Jag älsker dig. Du skal vare morfar".

Se den film og bliv klogere!

metteWarminguser/15111

Lige nu har jeg svært ved at komme i tanke om en film, der har rørt mig mere end dette lille mesterværk. Jeg ved, at der findes film, der har gjort meget ved mine følelser og en enkelt gang (eller to) har jeg da også råbt op under filmen "Jagten" midt i biografsalen, da den forhadte og stakkels hovedperson fik tæsk i den lokale Brugs. Men denne her film, mig ejer ingen, ja, den krøb helt ind under huden på mig. Datteren i filmen, der spilles af en helt fantastisk lille skønhed på 4 år, har samme alder som mit eget guld, der under filmen helt sikkert lå og sov sødt i sit nyvaskede sengetøj i sin dyre "lille Per seng". Den lille datter spiller helt fantastisk; hendes store øjne, fulde af undren og de små smil, der en gang i mellem kom over hendes små læber... Jeg var solgt. Og sikke meget, hun kunne selv. Forholdet til faren var helt unikt, og jeg var ikke i tvivl om deres indbyrdes kærlighed til hinanden. Mikael Persbrandt har efter min mening aldrig spillet bedre. Og jeg må indrømme at jeg fældede en del tårer. Han gjorde alt, hvad han kunne for hende, og flere gange måtte jeg dog alligevel korse mig, da han kunne finde på at forlade sin lille pige foran en lukket børnehave: "der kommer nok snart nogle og låser op". Og så cyklede han tilbage til sit lavtlønnede og utaknemmelige job. Han gjorde alt, hvad han kunne. Af kærlighed.
SE DEN!!!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.