Cookie- og Privatlivspolitik

Midway

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en intens og dramatisk grundstemning, hvilket særligt kommer til udtryk i dens fremstilling af krigssituationer. Der vises adskillige scener, hvor soldater udsættes for luftangreb og dræbes eller såres ved beskydning og eksplosioner. I en scene finder en person ud af at en af dennes venner er død ved at hans forkullede lig fremvises. I en anden scene henrettes en person ved at blive kastet i havet bundet til et anker. På grund af filmens intense fremstilling af krigens vold og konsekvenser, vurderes det, at den vil kunne virke skræmmende på de yngste i aldersgruppen 11-15 år, og filmen får derfor en 15-års-grænse.

Se mere på medierådet.dk
07.11.2019
| |
2 timer 18 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Midway
|
Versioner: se alle
2D, 4DX 2D, Babybio, Seniorbio
|

Krigsfilmen 'Midway' handler om den historiske begivenhed under 2. Verdenskrig kendt som Slaget om Midway, der fandt sted i juni 1942.

Filmen udspiller sig umiddelbart efter angrebet på Pearl Harbor, og omhandler de seks følgende måneder, der leder op til det afgørende søslag mellem den amerikanske og japanske flåde i Stillehavet.

Historien bliver fortalt gennem soldaterne og piloterne i felten og krigskommandaterne, der planlægger den udslagsgivende strategi.

Instruktør Roland Emmerich har tidligere stået bag populære sci-fi film som Independence Day og Stargate samt katastrofefilm som The Day After Tomorrow og 2012.

'Midway' udnytter Emmerichs bombastiske og episke stil med eksplosiv action sat i de realistiske og historiske rammer. Ligesom Dunkirk udfolder en del af de medrivende actionscener sig i bombeflyverne. 

Slaget er tidligere blevet filmatiseret i Slaget om Midway. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (99 votes)
4.4
2.6

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Når man alligevel er godt underholdt af 'Midway' handler det lige så meget om Roland Emmerichs utvivlsomt sikre håndelag, der glat og effektivt får publikum gennem en historie, der både fortælles i det store og i det små, uden at man for alvor er i tvivl om udfaldet. Men allermest fordi den er så hamrende flot og voldsom." (Stephanie Caruana)

 • BT

  "Det er svært at vide, hvad der er gået galt, men det virker som om, halvdelen af manuskriptet er røget ned bag radiatoren og ikke er blevet fundet, inden man gik i gang med at filme skidtet." (Thomas Brunstrøm)

 • Filmland P1

  "... hvorfor skal kvinderne rulles helt ud på sidelinjen som gammeldags pinuppiger fra 2. verdenskrig? Sexede, ulasteligt klædte kvinder, der tager sig af ungerne og altid er klar til at smøre en sandwich [...], mens smarte mænd redder nationen?" (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Den ni kvarter lange krigsfilm er rimelig god, hvis man kan se bort fra, at instruktøren og filmskaberne har været ret ligeglade med skuespil og replikker. 'Midway' er derfor fortrinsvis for folk med en forkærlighed for fly. Og nostalgi efter gammeldags renskurede helte." (Jacob Wendt Jensen)

 • Politiken

  "At Roland Emmerich er en fremragende håndværker, når det kommer til actionscener, er de færreste uenige i. At han også er så vulgært patriotisk på amerikanernes vegne, at man ikke kan tage ham alvorligt, er lige så åbenlyst. 'Midway' er ingen undtagelse." (Joakim Grundahl)

 • Weekendavisen

  "Tyske Roland Emmerich er altid en stor amerikansk patriot. Det er en god film til fans af gamle krigshelte." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Steffen

For historienørderne kunne MIDWAY være et solidt bud til den næste filmaften - knap så meget for alle andre. Filmen handler om Stillehavskrigen, der begyndte med japanernes angreb på Pearl Harbor den 7. december 1941. Midwayøerne, der ligger lige midt i Stillehavet, havde stor strategisk betydning for både japanerne og amerikanerne - og blev derfor et centralt omdrejningspunkt for begge parter.

Det er det, filmen handler om. Man skal dog have været særligt opmærksom i historietimerne for at kunne følge med i MIDWAY. Filmen skifter lokation så hurtigt og springer i tid så ofte, at man som seer bliver helt rundtosset. Samtidig introduceres man for så mange karakterer, at man begynder at blande dem sammen. Det er noget rod.

Filmen skal dog have ros for, at gengive de fleste hændelser forholdsvist historisk korrekt. Den rammer langt over niveau i forhold til MICHAEL BAYS PEARL HARBOR fra 2001 - og så sparer MIDWAY dig endda for en overfladisk kærlighedshistorie. Det er stadigvæk en amerikansk krigsfilm, så der bliver selvfølgelig ikke sparet på patriotismen. Men hey, det er nærmest en del af charmen efterhånden.

Lukas

Den her film begynder SÅ hurtigt.
Allerede efter 5 minutter er vi inde i filmen, hvilket i sidste ende bliver langtrukkende for en 2,5 timer film. Ikke misforstå mig jeg kan sommetider godt lide en langsom film. Fks 2001 er en af min ynglings film, og er meget langsom, men grunden til den er langsom, er på grund af den prøver at fortælle historien den vej. Hvilket den her film ikke gør. Men ærligt, nogle scener kan jeg godt tænke "okay, det var ret cool"men det er sjældent.
Men jeg kan godt se hvis der var en helt normal fyr, som der bare gerne vil ind i se en kris-film, og nød denne film. Det kunne jeg godt se.
Så føler jeg også de prøver at tage den der ide med at man ikke følger en bestemt karakter, som jeg faktisk godt kan lide. Men Problemet med det er, at det har vi jo set før i Christopher Nolans "Dunkirk".
Og så også lige en sidste ting.
Jeg tror ikke når man er inde i sådan et krigs-fly at man taler sammen imens. Bare lige.
Alt i alt er midway en skuffelse for mig og jeg giver den:

6/10 eller 3/6 eller B-

Mick

Godt skuespil over hele linjen. Fantastisk CGI arbejde. Rigtig gode dogfights.

Wayne

Roland Emmerich er en gigant, når det drejer sig om episke luftslag. Men desværre ikke som instruktion af mennesker. Det er nok umuligt at opdrive en mere USA patriotisk instruktør - som ikke er amerikaner (Emmerich er tyskfødt).

Jeg er fan af film som; Stargate, The Patriot, The Day After Tomorrow og især Independence Day. Og bringer man dem med i baggagen, så behandler han denne gang fjenden på en overraskende respektfuld måde. Faktisk får vi en rimelig japansk årsag til hele miseren.

Personskildring er som sagt ikke den store kompetence hos Emmerich - og det er en skam når vi har fine folk med, som Patrick Wilson, Woody Harrelson, Luke Evans, Aaron Eckhart og Dennis Quaid med på holdet.

Der burde man have opnået så meget mere - og samtlige (de få der er med) kvinder er reduceret til pin-ups, som lige skal pudre næsen - når bølgerne går højest.

Handlingen er simpel; Det hele starter med angrebet på Pearl Harbor - og resten bygger op til det historiske opgør ved Midway.

Scenariet indeholder alt man kunne ønske sig til en krigsfilm - knirkende, skrammede metaldele. Dogfights, angreb på skibe - torpedoer, bomber og masser af brag og ødelæggelser - døde i hobetal. Fede genskabelser af krigsisenkram, der var engang.

Alt sammen fint nok - bortset fra at man kun føler sig som tilskuer, og aldrig bliver direkte involveret og en del af handlingen. Det har man set gjort i langt bedre krigsfilm. Emmerich tør ikke tage den nødvendige pause, hvor man dvæler ved den enkelte person og de følelser de gennemlever - men styrter straks videre til det næste slag.

Men se den for de fine kampscener - bedst på et stort lærred, det fortjener den trods alt.

6/10 - 4/6

Michael

Var spændene og jeg var underholdt. Fede kamp scener.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.