Cookie- og Privatlivspolitik

Mid90s

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har skiftesvis konfliktfyldte og rolige passager. Den indeholder flere dramatiske scener med voldsomt indhold, bl.a. hvor en ung dreng flere gange udsættes for vold af sin storebror. I en ildevarslende passage kører en gruppe unge galt i en bil i forbindelse med spirituskørsel, og det er i længere tid uklart, hvor slemt de er kommet til skade. I forbindelse med selve uheldet benyttes der chokeffekter i klipning og på lydsiden. Filmen indeholder desuden scener med et barn, der er involveret i skænderier, slåskampe, uheld og selvskadende adfærd. Selv om filmen også rummer varme og humor, vurderes det, at de voldsomme passager kan virke skræmmende på de yngste i aldersgruppen 11-15 år, og filmen får derfor en 15-årsgrænse.

Se mere på medierådet.dk
11.07.2019
| |
1 time 25 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Mid90s
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Særvisning
|

Ungdomsdramaet 'Mid90s' foregår, som titlen antyder, i 1990erne et sted i Los Angeles.

Vi følger 13-årige Steve, der bor sammen med sin unge mor og en aggressiv storebror, der truer ham dagligt. Steve er desperat for at få et faderbillede at se op til, så da han møder en gruppe ældre skatere, vil han gøre alt for at blive del af slænget.

De nye venskaber bliver starten på en sommer, hvor grænser skal afprøves med fester, stoffer og ulovligheder, mens Steve balancerer mellem at være barn og alt for hurtigt voksen. 

Coming-of-age-dramaet 'Mid90s' handler om at finde sin egen familie, når ens eget kød og blod svigter. Det er en både barsk og kærlig fortælling om de mest formative år, hvilket er et emne oftest skildret i værker af Gus van Sant med titler som Elephant, My Own Private Idaho og 'Paranoid Park'.

Filmen er skrevet og instrueret af skuespilleren Jonah Hill, der debuterer bag kameraet med en nostalgisk skildring af 90ernes skatermiljø.

Foran kameraet optræder en ualmindelig dygtig flok unge og primært ukendte skuespillere i selskab af de mere erfarne Lucas Hedges og Katherine Waterston. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (56 votes)
5.2
4.7

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  “Fuck, shit! Den her film er dope”. (Morten Vejlgaard Just)

 • Jyllands-Posten

  "Skuespilleren Jonah Hill debuterer som instruktør med en spillefilm, der fanger ungdomsfornemmelser og -forstemmelse med melankolsk og detaljeorienteret, ja næsten manisk nostalgi" (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Vigtigst af alt er Jonah Hills debut virkelig klog på drengedynamik og -dynamit. ’Mid90s’ gjorde et stærkt indtryk på mig. Fordi det er en virkelig fin film, men nok også fordi jeg selv engang har været en bette lort, der ikke kunne vente, til jeg blev en af de store drenge." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Millennials har en særlig svaghed for 1995, fordi det var lige, før nettet kom til. Der er et dobbelt tab af uskyld, så at sige. 'Mid90s' ligner en ungdomsfilm, men er snarere henvendt til Hills generationsfæller, som kan nyde bittersødmen i fulde nostalgiske drag." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Det føles næsten som en fluen-på-væggen dokumentar, når vi følger den unge "sunburn" i selskab med de ældre seje skaterdrenge. Meget troværdig og ægte. Kæmpe anbefaling. 4½ stjerner.

Frida

Rigtig god film, den gjorde et kæmpe indtryk på mig! Imponerende gode skuespillere trods deres alder og virkelig fint at instruktøren fik vist alle sider af “ghetto livet”. Denne film kan virkelig anbefales:)

Clara

det giver den perfekte stemning. Musikken er god, skuespillerne er gode og handlingen samt alt det andet er godt!
Virkelig god film. Det eneste den godt kunne mangle lidt var et lidt større twist.

projectorhead

Det er sgu ikke nemt at holde sig ajour som filmfan i Danmark med de irriterende importører, vi har. Mid-90s og Sisters Brothers har man kunne leje på iTunes siden januar, og de får først dansk premiere i denne måned.

Ikke at nogen af de to film ligefrem er mesterværker, men man kunne nu godt ønske sig, at Danmark ikke kun var med når det drejede sig om kedelige superheltefilm.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.