Cookie- og Privatlivspolitik

MGP Missionen

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
21.03.2013
| |
1 time 35 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
MGP Missionen
|

I familiefilmen 'MGP Missionen' har drengen Karl (Sylvester Byder) levet de første 12 år af sit liv i Hvide Sande sammen med sin mor (Line Kruse), mormor (Birgit Conradi) og morfar (Lars Knutzon).

Det kommer derfor som et chok, da hans mor fortæller ham, at de skal flytte til København. Karl starter på Rådmandsgades Skole på Nørrebro, hvor 80 procent af børnene er tosprogede. Tonen er hård og omstillingen svær, så Karl begynder at planlægge sin flugt tilbage til Hvide Sande.

Han får hjælp fra uventet kant, for i 6. B går også tyrkiske Sawsan (Malika Sia Graff), der har sat sig for at deltage i finalen i MGP trods sin families modstand.

Karl og Sawsan finder stik imod alle odds sammen i en fælles mission, der tager dem vestpå, dels mod Hvide Sande og dels mod MGP i Herning.
 
Filmen bygger på en børnebog af Gitte Løkkegaard, som selv har skrevet filmens manuskript. Den er instrueret af Martin Miehe-Renard, der har erfaring fra flere familiefilm, bl.a. 'Pyrus på pletten' og de tre seneste Min søsters børn-film.

MGP er børnenes svar på Melodi Grand Prix, som blev afholdt første gang i 2000.

'MGP Missionen' er baseret på et forlæg af Gitte Løkkegaard.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (166 votes)
4.3
3.2

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Filmens implicitte postulat om, at det er svært for indvandrerpiger at få adgang til MGP, virker mystisk... Samtidig er det dog heller ikke en konflikt, som filmen tager særligt alvorligt [...] Når det er sagt, så fungerer 'MGP Missionen' som den skal som en elementær spændingsfilm for de 8-12-årige..." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "Problemet i filmen er manuskriptet, der med fordel kunne have tegnet kulturkonflikterne lidt mindre firkantet op og brugt mere tid på musikken - og plottet - i stedet." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "... en tilforladelig og gennempositiv film..." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Så længe scenen er domineret af de voksne, er resultatet en omgang sympatisk pølsesnak om at nærme sig hinanden forskellene til trods. Til gengæld er der rørende øjeblikke i samspillet mellem Sylvester Byder og Malika Sia Graff... Det er dem, der redder 'MGP Missionen' fra at være på (bund)linje med film som 'Min søsters børn' og 'Far til fire'." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... et nærmest forbilledligt bud på den uhøjtidelige, underholdende og engagerede film i børneøjenhøjde... Det er ikke stor kunst, men det har indlysende nok heller ikke været meningen. Børn er generelt ikke forhippede på stor kunst. De vil hellere have film, som er sjove, varme og spændende." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Mads

Jeg syns den var en dålig film og jeg gide ike se den mer :( syns os den er rasistik mod os indvandrer giver den -1 sterner og så syns je ogso at at det er neden at bar fordi hun er invandre at hun ike må kom med i MGP indvandre kan os sønge

Annasofias far

Øv, er det ikke nok med at man får ørene tudet fulde, op til MGP og lang tid efter i både fjernsyn og radio.

Jesperuser/67714

Jeg har set den og jeg vil have den på dvd, selvom den var lidt, kedelig i starten så bliv vi Der, mig min mor og min lillesøster. Af min søn på 10år

Silla

Hej jeg skal til pemiære

Tanya

Historien er original, skuesillet er flt og nydeligt. Tja, jeg kan bare sige, lav flere af denne slags film!

Maria

Sikkert en god film for mindre børn, men jeg tænkte bare:
Shit man! Er de ude på at kede folk ihjel? Ej men super boring film og der så meget bedre derude.

camilla

syndes denne film var rigtig god, jeg syndes den var spændene hele vejen, jeg vil helt klart ha den på dvd når den udkommer

Marcus

Den er en stjen klaser og de dar spil roler de gør der godt

Trine

Ungerne elskede den.

Erikuser/220219

Sjov for børn og ok tidsfordriv for voksne. Masser af sjove indfald.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.