Cookie- og Privatlivspolitik

Meter i sekundet

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en humoristisk grundstemning, men der indgår også et par situationer med lettere dramatisk indhold. I en scene er en bil med en person i ved at blive påkørt af et tog, og i en anden scene er et mindre barn ved at blive kvalt i mad. Da disse situationer hurtigt forløses positivt og humoristisk, og da ingen kommer egentlig til skade, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
02.02.2023
| |
1 time 47 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Meter i sekundet
|
Versioner: se alle
2D, Danske undertekster, 2D Forpre., 2D FilmQuiz, Babybio, Seniorbio, Strikkebio
|
Billetter
Meter i sekundet plakat

Komedien 'Meter i sekundet' er filmatiseringen af Stine Pilgaards bestseller, der handler om de små og store kulturforskelle, der findes i det ellers lille Danmark.

Filmen følger Marie, der lidt modvilligt må flytte, da hendes livs kærlighed får en stilling på Velling Højskole.

Mødet med den vestjyske by er et kulturchok for Marie, men da hun begynder at lytte mere, end hun taler, lærer hun, at Velling måske netop er stedet for hende.

I rollen som Marie finder man Sofie Torp, der er kendt fra Ser du månen, Daniel, Marco effekten og senest biograffilmen Lykkelige omstændigheder.

Derudover medvirker også Thomas Hwan, Bodil Jørgensen, Bjarne Henriksen, Christian Tafdrup og mange flere.

Filmen instrueres af Hella Joof, der tidligere har stået bag bl.a. En kort en lang og Happy Ending

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (199 votes)
4.2
4.1

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Den mesterlige roman er blevet til en lidt mindre mesterlig film. Men der er stadig gode grunde til at se 'Meter i sekundet'." (Sarah Iben Almbjerg)

 • BT

  "'Meter i sekundet' er en lille, men virkelig dejlig jysk-sindet film uden bonderøve og kedelige klichéer." (Kristian Dam Nygaard)

 • Ekstra Bladet

  "Drop filmen - læs bogen! Som filmatisering fremstår Stine Pilgaards bestseller 'Meter i sekundet' forhastet og ufokuseret." (René Fredensborg)

 • Filmmagasinet Ekko

  "'Meter i sekundet' lykkes med at få én til at grine højt og gå hjem med hovedet fuld af tanker om livet i al dets fejlbarlige lethed." (Nicki Bruun)

 • Information

  "Udkantskomedien 'Meter i sekundet' lykkes med at oversætte Stine Pilgaards hylemorsomme, gammelkloge hitroman til det hvide lærred. Her brillerer især Sofie Torp i hovedrollen..." (Ralf Christensen)

 • Jyllands-Posten

  "Hella Joof kan godt skåle i kaffe på, at hendes filmatisering af 'Meter i sekundet' er, lige som den skal være." (Katrine Sommer Boysen)

 • Kristeligt Dagblad

  "Hella Joof har skabt sin hidtil bedste film med sin filmatisering af Stine Pilgaards 'Meter i sekundet'. Den swinger, den flyder og den stråler af overskud." (Per Juul Carlsen)

 • Politiken

  "Helle Joofs 'Meter i sekundet' er kort og godt en absolut hæderlig filmatisering af en virkelig sjov bog, der slet ikke er så ligetil at omsætte til film." (Kim Skotte)

 • Soundvenue

  "'Meter i sekundet' er en drøm af en filmatisering, hvor grundfølelsen lever videre med Joofs evne for karaktergallerier og ørehængerreplikker." (Mathilde Johanne Kristiansen)

 • Weekendavisen

  "'Meter i sekundet' er solidt konstrueret. Hella Joof er som filmskaber blevet stadig mindre ironisk, moderne og ude på skrammer. [...] Snittet er lagt, så det passer til stoffet. Det er en gammeldags fornøjelse. Men følelsen er god" (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Betina

Meter i sekundet er en både sjov og tankevækkende film om kultursammenstød og forældreskab.

Jeg kan også anbefale at lytte til Meter i sekundet som lydbog oplæst af Sofie Torp.

Ann

Ret sjov men kæft de der pinlige jokes hun nogle gange lavede var lidt langt ude og jeg er altså rimelig large. "Jamen det var jo meningen" I know, I know, men de var altså simpelthen bare ekstremt usmageligt aparte _dårlige_

Som at sidde med en gammel klam mand der overskrider ens grænser og bare bliver ved. hallo ? gå din vej, gå hjem og lad folk værre.

Gitte <3user/16815

lidt svært at holde hoved og hale i, men jeg grinte da :)

M

En rodet og dårligt instrueret film med utroværdige karakterer/replikker og scener, der ofte var usammenhængende og præget af amatørisme i alt fra scenografi til instruktion.
Jeg gik ind til filmen uden at have læst bogen, hvilket gav en fornemmelse af, at være ‘efterladt på perronen’ når plotpointer blev sprunget over eller virkede indforståede; f.eks. opstod en del relationer, karaktertræk og konklusioner ud af det blå uden nogen nærmere forklaring. Filmen missede desuden et hav af lavthængende frugter ift. komik.

Den værste film jeg har set i årevis selvom hovedrollerne og enkelte biroller blev leveret med solidt håndværk.

Stella

Ringeste film jeg har brugt penge på at se. Det eneste sjove i filmen, er det man hørte i reklamerne, resten af filmen er flad, tør og langtrukken. Øv for en kedelig oplevelse

christianuser/152692

Forfærdeligt dårligt manuskript, forcerede akavede scener og flade karakterer, som man aldrig kommer på bølgelængde med.
Det kan tælles på én hånd hvor mange gange, vi følte trang til at smile, for ikke at tale om at grine.
Bogen er sikkert charmerende og sjov, men bliv hjemme fra filmen!

Lucidia

Filmatiseringen af Meter i Sekundet fungerer slet ikke. Manuskriptet er så dårligt skrevet, at filmen er ekstremt rodet. Der er desuden gjort brug af en del amatørskuespillere, hvilket også bidrager til filmens manglende kvalitet.

Brian

Rigtig god film

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.