Cookie- og Privatlivspolitik

Mean Streets (1973)

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 48 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Mean Streets
|

Filmen Mean Streets (Gaden uden nåde) foregår i Little Italy i New York. Et sted, hvor livet ikke er mere værd end prisen på en revolverkugle.
Her bor Johnny (Robert De Niro) og Charlie (Harvey Keitel) - to smågangstere og bedste venner.

De er på vej mod toppen af mafiaen, men begår så en dødelig fejl. Johnny nægter at betale en æresgæld til East Sides Godfather, og der sættes en pris på hans hoved.

Mean Streets er instrueret af Martin Scorsese, og blev i 1997 udvalgt til at skulle bevares i det amerikanske filmarkiv, da den blev vurderet som værende historisk, kulturel og æstetisk betydningsfuld.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (9 votes)
3.2
0

Instruktør

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Se den, hvis du gerne vil studere Scoseses udvikling, eller for at se en ung, lalleglad og temmelig irriterende Robert de Niro.
Men ellers så vælg en af Scorseses andre film, der alle er langt bedre.

Mean Streets er rodet filmet, og har mildest talt et ustruktureret manuskript. Det meste af filmen består af uinspirerende snik-snak på den lokale bar. Dialogen var muligvis skarp og vittig i 1973, men i dag forekommer det meste af dialogen som unødvendig fyld.

Det er som om at Scorsese går mere op i at vise stemningsbilleder fra Little Italy, end at fortælle en historie. For selve historien er så tynd, at resumeet ovenfor nærmest fortæller mere om, hvad der foregår, end hvad der bliver vist.

Til gengæld er der som nævnt masser af stemningsbilleder fra Scorseses yndlingsbydel. Og dette er krydret med et soundtrack, der er meget - meget - italiensk. Lidt for påklistret italiensk patriotisk efter min smag. Næsten uanset om der festes eller de slås, så ledsages det af glade italienske toner. Det er med til at distancere tilskueren fra filmens karakterer.

Havey Keitel gør det ok som den sympatiske Charlie. Men han er uinteressant og farveløs. De Niros Johnny Boy er til gengæld meget farverig, og De Niro er absolut glimrende i rollen. Bare ægerligt at Johnny karakten er så øretæve indbydende, at man også er ligeglad med, hvordan det går ham.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter