Cookie- og Privatlivspolitik

Me and Earl and the Dying Girl

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen er fortalt i et roligt tempo og skildrer en fin historie, om hvordan teenagere håndterer sygdom og død. I få scener ser man de unge være afmægtige og diskutere. I en enkelt scene ser man en ung mand, der kommer i slagsmål, der skildres udramatisk og lettere komisk. Da filmen er fortalt i en afdæmpet tone og et roligt tempo, vurderes det, at den kun vil kunne virke skræmmende på børn under syv år.

Se mere på medierådet.dk
08.10.2015
| |
1 time 45 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Me and Earl and the Dying Girl
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Særvisning
|

Komedie-dramaet 'Me and Earl and the Dying Girl' handler om teenageren Greg, der er lidt af en særling.

Greg forsøger at falde i med tapetet og ikke skabe for mange uvenner i gymnasiet. Han skal bare klare sig igennem. Sammen med sin bedste ven, Earl, bruger han det meste af sin tid på at optage kreative video-hyldester til klassiske film.

Men hans stille hverdag forandrer sig, da en af klassekammeraterne får konstateret kræft, og han tvinges af sin mor til at se efter hende. Det bliver starten på et usædvanligt venskab.

'Me and Earl and the Dying Girl' blev det helt store hit på filmfestivalen for uafhængige film, Sundance. Balancen mellem skæv komik og noget så alvorligt som en kræftsyg teenager er filmens force, hvilket førte til både juryens og publikums førstepræmier på festivalen i Utah.

Bemærkelsesværdig er også kemien mellem de tre hovedrolleskuespillere, som allerede har fået roller i endnu større film: Thomas Mann i Kong: Skull Island, RJ Cyler over for Brad Pitt i 'War Machine' og Olivia Cooke i Spielbergs Ready Player One.

'Me and Earl and the Dying Girl' er baseret på en roman af Jesse Andrews, der selv har bearbejdet historien til filmmanus. (copyright: kino.dk)

 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (92 votes)
4.5
4.8

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "Dybt original og charmerende ungdomsfilm, der undgår næsten alle klichéer." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "En af de bedste ungdomsfilm siden 'Juno'." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Det er vældig fodformet og typisk for ungdomsfilm, men rundt om den meget klassiske struktur søsætter instruktør Alfonso Gomez-Rejon en række skæve og sære situationer, der fuldstændig bryder med gængse amerikanske ungdomsfilm." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Produceret af holdet bag de også fremragende 'Juno' (2007) og '500 Days of Summer' (2009), og de tre film har det tilfælles, at de abonnerer på en alternativ og ekstremt velfungerede definition af det romantiske." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "'Me and Earl and the Dying' er en bundcharmerende, rørende og vittig kærlighedserklæring til venskabet, filmkunsten og ungdommens akavede og sårbare år." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "'Me and Earl and the Dying Girl' er et kærligt portræt af den famlende generation, som skal overtage rodebutikken. Den rammer alle de rigtige steder og græder og griner på tidløs vis." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

Og underholdende. Der følelsesmæssige omkring slutningen blev måske lige i overkanten. Ikke at jeg har noget imod følelsesmæssige slutninger, noget af føles bare ikke helt troværdigt desværre. Men filmen er kreativ, sjov. Og har en sjov udgangspunkt til andre film-klassikere.

S. Rico

Den klart bedste ungdomsfilm i dette årti sammen med The Perks of Being a Wallflower. Der udvises stor kærlighed til filmmediet, og der er mange interessante fælles træk med Wes Anderson stilen. Eksempelvis den glidende kameraføring, kapitelinddeling, farvevalg og den skønne skæve og tørre humor.

Historien er rørende uden at være anmassende, sjov uden at være hysterisk, og velkendt uden at være kliché.

Wayne

..hvad der kom først. Ideen om de sjove parodier på nogle af verdens bedste film, eller ideen om at lave en drama komedie om en ung mands udvikling og problemer med at forholde sig til en dødelig sygdom.

Han er uden tvivl den helt rigtige medicin for en pige med kræft. Hun er også den rigtige hjælp for at han vokser ud af sin teenage ligegyldighed.

Filmen forløber som en komedie, men ender som et værdigt drama. Årets vigtigste ungdomsfilm. Bliver måske trukket lidt for længe til sidst - men det kan man kun tilgive.

gogowootuser/951635

Denne film kan klart anbefales! klart den bedste film jeg har set i år. filmen er sød, sjov og rørende på samme tid. Sikke en oplevelse!

Victor

Filmen her, fungerer på alle tænkelige niveauer. Har intet andet at sige, end: SE DEN!

Gosia

Forestil dig en teenage pige der er ved at krepere af kræft, tilsæt så en selvhadende outsider der ikke gider at involvere sig for nogen pris. Dette persongalleri kan næsten 1:1 tages ud af samtlige ungdoms film i de seneste sæsoner og virker som en skygge af John Greens "The Fault of Our Stars".
På denne front bidrager "Me and Earl and the dying girl" ikke med noget nyt. Karaktererne er næsten endimensionelle og virker så langt fra virkeligheden som muligt. Selv Earl, én af filmens hovedpersoner, er reduceret til "en sort fyr fra et dårligt nabolag", der, som den eneste, ryger og taler om patter med sin ghettoaccent. Var der nogen der sagde stereotyper? Selve historien er en omgang sødsuppe om en døende teenager i en uretfærdig verden. Den kan gå an på en søndagseftermiddag i sengen, men skip den i biografen.

vinni

Blev meget positiv overrasket, troede det var en overfladisk og overromantisk ungdomsfilm. Istedet var det en varm, morsom og alvorlig film om at gå fra ungdom til voksen livet, de pinlige forædre, venskaber, kærlighed,døden og troen på sig selv.
Gode skuespillerpræstationer, mange gode replikker og velafblaneret mellem humor og alvor. Som en gammel kone på 59 år syntes jeg at filmen på en fin måde belyser hvordan det kan være svært at bevæge sig ind i vokselivet- på ukendt territorium. Lattermusklen blev flittigt brugt, og en enkelt tåre fandt også vej.

Julie

Hvordan kan det være at filmen bliver vist i mang storbyers biografer. Og hvordan kan det være at den for eksempel ikke bliver vist i Kolding, som en ikke en lille by?

Twisteruser/608996

Hej Julie.

Filmen bliver vist i Nicolai Biograf og Cafe i Kolding.

Marie

Da filmen gik i gang og vi havde set den første 30 min af den, sad jeg og tænkte "det her er godt nok en mærkelig film" Den bliver heldigvis bedre med tiden og under vejs får man sig nogle skønne grin. Men den er også sørgelig film og i salen kunne man godt høre et snøft eller to.

Skuespillerne gør det godt, specielt Olivia Cooke gør det rigtig godt med sin rolle. Det her er en rigtig sød film og jeg vil klart anbefale den til jer der gerne vil opleve en varm og tænkvækkeende film.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.