Cookie- og Privatlivspolitik

McFarland, USA

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en følelsesladet grundstemning. Den indeholder enkelte dramatiske scener med skænderier, raserianfald og håndgemæng. I en scene ses en gruppe unge efter et voldeligt overfald. En mand køres på hospitalet med et blødende sår i maven og en chokeret kvinde har skrammer på benene. Da selve overfaldet ikke vises, og da filmen i øvrigt har et overvejende roligt forløb, vurderes det at den kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
14.05.2015
| |
2 timer 9 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
McFarland, USA
|

Filmen 'McFarland, USA' handler om træneren John White, der tvinges til at flytte fra sit hjem i Boise, Idaho. Sammen med sin familie kommer han til den økonomisk udfordrede by McFarland, Californien, hvor indbyggerne primært består af latinamerikanere. 

White stifter i sit nye job som idrætslærer og fodboldtræner bekendtskab med nogle af de lokale drenge og beslutter sig for at oprette et løbehold. På trods af store kulturelle forskelle kæmper træneren og holdet af underkuede high school-atleter sammen om at nå deres mål: At konkurrere i et vigtigt mesterskab.

Disney står bag sportsfilmen, der bygger på en sand historie fra 1987. Fortællingen understreger, at potentiale findes overalt, og at man gennem samarbejde og hårdt arbejde virkelig kan opnå den amerikanske drøm om succes på trods af modgang - uanset ens kulturelle baggrund.

Hovedrollen som den ambitiøse træner spilles af Kevin Costner, der tidligere har tacklet roller i sportsfilm som Tin Cup og Field of Dreams. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (7 votes)
4.4
3.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Følelserne i filmen er friseret frem i front i løbefilmen, men originaliteten kommer aldrig ud af starthullerne." (Jacob Wendt Jensen)

 • Ekstra Bladet

  "[...] et udmærket portræt af en forarmet underklasse, som alt for ofte blot bliver fremstillet som farlige vaneforbrydere eller psykopatiske narkogangstere i den amerikanske filmindustri." (Jacob Ørsted)

 • Jyllands-Posten

  "Ikke nogen stor, epokegørende eller æstetisk nyskabende film, men en traditionel historie, der bliver til en livsbekræftende oplevelse." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "[...] den truende rørstrømskhed modvirkes faktisk af Kevin Costners trevne stædighed i rollen [som træneren John White]." (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Sidste år fik vi Milion Dollar Arm - i år er det denne. Begge film handler om amerikanere som finder talent, inden for sport, hvor man ikke normalt ville lede.

Denne gang handler det om nogle kortbenede drenge, af Mexicansk afstamning som skal lære at løbe - måske ikke lige det mest logiske, men historien er som når de er bedst fra den virkelige verden.

Man kan jo affærdige det med at det er ren spekulation, men vi har brug for den slags film til at minde os om at det altid handler om vilje og evner - og ikke hvor man kommer fra, i sidste ende. Og så selvfølgelig en god træner... som også lærer noget nyt.

Allerede kort inde i historien aner man hvordan det hele vil ende. Om 5 år er træet vokset så stort at det giver en fin skygge. Så længe forventer træneren bestemt ikke han skal blive i McFarland. Der ved man allerede at han vil komme til at ændre mening - men som altid sørger Disney for at vi når dertil på en charmerende måde, med et par bump undervejs.

Kevin Costner har fået noget af et comeback med hele fire film, sidste år og han er stadig perfekt i rollen som personificerer den amerikanske helt.

Og wow, da rulleteksterne kører, så er der en træner som kan være stolt - og ikke bare fordi han fik nogle drenge til at løbe.

sanne

Det er ikke sket for mig før at jeg har glemt at jeg sidder i en biograf, men det gjorde det da jeg var inde og se denne film. Den er simpelhed så fantastisk, en film man bare må se.

Lulu

Måske naivt at ville se en film, fordi en stjerneskuespiller er med i den, men jeg synes Kevin Costner plejer at vælge gode film. Og Traileren ser fin ud

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.