Cookie- og Privatlivspolitik

Maze Runner: Dødskuren

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en intens og actionpræget grundstemning og indeholder en række voldsomme scener med kampe, skyderier og krigslignende situationer. I en del scener forfølges og angribes hovedfigurer af zombielignende væsner og der benyttes en række virkemidler fra gysergenren, f.eks. en meget voldsom lydside og chokeffekter. Da filmens hovedfigurer desuden næsten konstant befinder sig i livsfare, vurderes det, at filmen vil kunne virke skræmmende på de yngste i aldersgruppen 11-15 år. Filmen får derfor 15-årsgrænse.

Se mere på medierådet.dk
25.01.2018
| |
2 timer 22 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Maze Runner: The Death Cure
|
Versioner: se alle
2D, 2D IMAX, Babybio
|

Actionfilmen 'Maze Runner: Dødskuren' er filmatiseringen af James Dashners ungdomsbogserie og sidste kapitel i den dystopiske trilogi.

Thomas sætter det sidste ind for at finde en kur mod den altødelæggende sygdom, der forvandler mennesker til zombie-lignende væsner.

Sammen med gruppen af de undslupne 'Gladers', skal de bryde ind i den legendariske by 'Last City', der viser sig at være den farligste labyrint, de nogensinde har stået over for.

Samtidig forsøger WCKD (WICKED) at give Thomas og de tilbageværende lysboere deres hukommelse tilbage som led i jagten på kuren.

'Maze Runner: Dødskuren' er blandt de mest succesrige science fiction-filmatiseringer til det unge publikum - altså såkaldte young adults. De to første kapitler, The Maze Runner og Maze Runner: Infernoet, har tilsammen solgt biografbilletter for 670 mio. dollars på verdensplan.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (577 votes)
4.8
2.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "Skuespillet er fjernt fra Oscar-klassen. Men effekterne og actionscenerne er sindsygt flotte." (Henning Høeg)

 • Jyllands-Posten

  "... i den sidste film – 'Maze Runner: Dødskuren' er labyrintens rolle udtjent. Det er ærgerligt, for tilbage er blot en omgang generisk, ungdommelig undergangsaction." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Fra at være en spændende fantasi for unge voksne er 'Maze Runner' i 'Dødskuren' endt som en klichéfest, hvor replikkerne konsekvent er lige så funktionalistiske som forudsigelige." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Du kan godt se 'Maze Runner: Dødskuren' uden at kende 'Labyrinten' og 'Infernoet'. Men det er, som om fantasien bliver mindre." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Hans

Synes den var meget god og på niveau med de andre Maze Runner.

Christina Scheeluser/154984

Super god film og super gode skuespillere! Men det er også værd at læse bøgerne <3

Jens

Er kæmpe fan af Maze Runner serien - og den her levede bestemt op til mine STORE forventninger! Kan sagtens anbefale den til folk der elsker action!

Tina

Vi blev glædeligt overrasket, at denne film som er nr. 3 i rækken og varer 2,5 time stadig kan holde en på dupperne.
Kan varmt anbefales at se.

Caroline Mathilde

Virkelig en god film fyldt med spænding! Mange smukke scener og rigtig fed redigering. Derudover bliver filmen også lidt bedre af den så lækre og dejlige Dylan O'Brien. Han er hele filmen værd ...

Nikolajuser/426783

Ikke særligt overraskende, holdt sig langt fra bogens plot, men ellers god og spændende

Gitteuser/748930

Maze Runner bliver bedre og bedre for hver film, levede fuldt ud op til forventningerne og mere til. Fuld af spænding :-)

Hønsemandenuser/179710

spild ikke din tid på den...

Adrian

Generic og de samme, billige filmtricks igen og igen.... synes lidt ham instruktøren burde skamme sig, men hvis man slår hjernen fra, kan man godt blive en smule underholdt. Det er bare umuligt ikke at se hvor billig filmen virker i sin handling.....

Jakob P.

Maze Runner 3 får 3 stjerner af Anmelderen ***

Forstå mig ret, filmen var okay, den var spændende, den var stimulerende og jeg var underholdt. Men slutningen føler jeg personligt var en blandet fornøjelse, for den ender både ulykkeligt og lykkeligt på samme tid synes jeg. Jeg havde forventet mere af det sidste kapitel af Maze Runner serien, og det skal man passe på med, altså det med forventninger. Fordi med forventninger er der altid en større chance for at blive skuffet, og jeg blev faktisk en smule skuffet. Men hey, filmen er okay, og som afslutning på Maze Runner serien er den stadig okay. Jeg havde bare håbet og forventet mere, efter at have set de to forrige Maze Runner film.

Thomas (Dylan O'Brien) gør alt hvad han for at opsøge og befri gamle, vigtige venner fra WCKD (WICKED), samtidig med han søger efter en kur mod den frygtelige virus som forvandler mennesker til zombielignende væsner. Han følger en plan sammen med en gruppe få loyale venner, og sætter kurs mod en by som kaldes The Last City, som er under WCKD's kontrol. Og her står Thomas og hans venner overfor deres hidtil største udfordring, for byen ligger nemlig godt gemt midt inden i en stor labyrint, som er den hidtil farligste af slagsen.

Lad mig se: Skuespillet blev leveret godt og overbevisende, og effekterne er rigtig gode og rigtig godt lavet. Landskaberne i filmen er også rigtig godt lavet, og man får følelsen og fornemmelsen af at være i en anden verden. Historien er god, handlingen er spændende og stimulerende. Dog kunne slutningen godt være bedre, synes jeg personligt. Tempomæssigt ligger vi i den høje ende, der er masser af actionscener i filmen, som løber af staben i et højt gear. Rytmen er meget flydende, og den sikrer et konstant flow i filmen, som hele tiden er i gang. Der er nogle gode skift mellem hver enkelt scene, og man er hele tiden med i filmen, man keder sig ikke hvis man spørger mig. Alt i alt, en okay film.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.