Cookie- og Privatlivspolitik

May God Save Us

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
27.07.2017
| |
2 timer 7 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Que Dios nos perdone
|

I krimi-thrilleren 'May God Save Us' bliver en række ældre kvinder myrdet i Madrid.

To politikommissærer, som ingen ønsker at arbejde med, sættes på opgaven for at opklare mordmysterierne.

Men det viser sig at være vanskeligere end som så, for samtidig er halvanden million pilgrimme på besøg i den spanske hovedstand, der afventer pavens besøg.

'May God Save Us' er produceret af holdet bag den succesfulde thriller Marshland fra 2014, hvor to detektiver kæmper med samme udfordring i det sydlige Spanien. 

Filmen var nomineret til hele 16 priser ved San Sebastián filmfestival i 2016, hvor den løb med prisen for bl.a. ‘bedste manuskript’, og siges at have stærke referencer til både No Country For Old Men og Psycho.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (33 votes)
5
4.7

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    "... originale detaljer i opklaringen, overraskende sving i handlingen uden de bliver alt for urealistiske og et par gedigne chok. Og det foregår alt sammen så uhastigt, at det ikke bliver urealistisk ..." (Jacob Wendt Jensen)

  • Jyllands-Posten

    "Rodrigo Sorogoyen har leveret en thriller med en solid personkarakteristik og dreven spænding, der leverer effektiv underholdning ..." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

  • Politiken

    "En veludført og spændende krimi, som plotmæssigt holder sig inden for normalområdet, men som med sine kvaliteter både, hvad angår atmosfære og karaktertegning, er let at anbefale." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Charlina

Dog ikke særlig original og med mange ligheder til andre film i genren her iblandt også de danske film om afdeling Q, hvor et ligeledes umage par skal opklare forbrydelser. Men der var nogle få uventede detaljer, som gjorde filmen ekstraordinær. Jeg krøb i alt fald langt ned i sædet et par gange, og måtte holde mig for øjnene!

HeavenOfHorror.dk

May God Save Us er ekstremt anbefalelsesværdig. En sublim seriemorder-thriller, hvor gerningsmanden har et ganske særligt kendetegn, og samtlige karakterer er spændende!

Allerede fra starten af May God Save Us ved man, at det her bliver en interessant oplevelse. De to betjente, vi følger, er både skæve eksistenser og samtidig ret gennemsnitlige. Der er ingen kedelige karakterer eller bi-historier i filmen, og derfor er man helt opslugt fra start til slut.

Og når det gælder selve seriemorderen, så bliver det ikke mindre interessant. Politiet har nemlig ingen spor undtagen, at han er udstyret med en “enorm penis”. Noget der bliver slået fast af den ældre kvindelige læge, efter hun har obduceret første offer.

At høre en professionel, moden spansk kvinde tørt sige “enorm penis” igen og igen er altså ikke noget, man oplever i film ofte. Men det er meget sigende for netop May God Save Us.

I øvrigt tåler denne film sagtens sammenligning med en klassiker som Se7en. Og det siger ikke så lidt, da det er blandt vores absolutte favoritfilm. May God Save Us adskiller sig dog ved, at historien er flyttet fra en grå og regnfuld storby i USA til en ekstremt varm og solrig by i Spanien. Noget der giver filmen helt nye rammer, selvom historien er lige så mørk!

May God Save Us går i en række udvalgte biografer rundt omkring i landet, men det kan altså virkelig anbefales at opsøge disse, og se filmen i biografen. Du får en fantastisk seriemorder-thriller og underholdningsvaluta for alle pengene.

Rasmus

Ser frem til at give den en chance!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.