Cookie- og Privatlivspolitik

Match Point

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
21.04.2006
| |
2 timer 4 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Match Point
|

Woody Allen har skrevet og instrueret, men spiller ikke selv med i denne måske bedst omtalte film fra Cannes Film Festivalen i år. 'Match Point' en realistisk og begavet thriller, der udspiller sig i London.

Chris Wilton (Jonathan Rhys-Meyers) er en tidligere professionel tennisspiller, der tjener til livets ophold som træner i en tennisklub for det engelske aristokrati. Her falder Chloe (Emily Mortimer) for ham, og hun gør et fremragende parti. Snart er Chris' hverdag blevet "det gode liv" - designerbolig, dyre middage, årgangsvin, jagt, og ture på landet i weekenden.

Var det blot ikke lige for kontrasten til alt dette. Den tiltrækkende, men meget lidt succesfulde amerikanske skuespillerinde Nola (Johansson), kommer til London for at søge lykken.

Hermed starter et spil fyldt med intriger og bedrag i denne så atypiske Woody Allen-film, at den ikke engang foregår i New York.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (37 votes)
4
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

Det er ikke fordi, at den er dårlig. Den første halvdel var ganske god. Men jo længere hen i filmen man kommer. Føler jeg at handlingerne taget af hovedpersonen er lidt sygt. Jeg forstår hvorfor, og jeg kan se dilemmaet idet. Men da hovedpersonen er en så følsom person, som han er. Føles det underligt utroværdigt, og filmen går fra at være ganske realistisk til at blive mere og mere urealistisk. Det er dog ikke nogen dårlig film, dramaet er fint, skuespilet er solidt. Og temaet er interessant nok.

christian

"Match Point" vandt manuskriptprisen på Cannes. Det fortjente den.

Chris, en tidligere tennisspiller, der kommer fra hårde kår, er netop blevet hyret som træner for en engelsk overklassefamilie.
Som han kommer tættere på familien, falder han pladask for en amerikansk skuespillerinde ved navn Nola, som desværre er forlovet til et af familiens medlemmer. Og livet bliver da heller ikke lettere for ham, da Chloe, der kommer fra samme familie, falder ligeså pladask for ham. De starter et forhold, mens han selv begynder en affære med Nola.
Det bliver starten på en historie, der tager en tragisk ende.

Woody Allens "Match Point" er intet mindre en et mesterværk, vittige replikker pryder filmen hele vejen igennem, og man fanges af den mesterlige instruktion og det fantastiske manuskript.
Den viser på mesterlig vis noget om held, utroskab, grådighed, overklasse, kærlighed, opkomlinge og samvittighed.

Frank

Okay film

Lars Michael

folk havde sagt den skal du se,og det gør jeg men den holder ikke hele vejen.havde håbet på en meget bedre film.det er måske nok også bare mig.

Jeff

Completely unbelieveable. Not one character is “true”. In recent times, I’ve liked a few Allen movies. Thankfully, I saw this after Whatever Works and Midnight in Paris.

S. Rico

Måske var mine forventninger skruet op efter de totalt gode anmeldelser.
Måske kræver filmen flere gennemsyn. Jeg var i hvert fald ikke imponeret.
Ægerligt, for kombinationen af Woody Allen og Scarlett burde være en god kombination (det fungerede jo udmærket i den fantastiske Scoop).

Muggauser/8186

Da jeg havde set den første gang, synes jeg den var ekstrem skod. Men anden og tredje gang var den cool. Der er faktisk mere end som så at hente fra denne film. God tanke at lave den, giver klart eftertanke. Se den og mærk efter, hvad du havde godt i hans dilema. Nok ikke hvad han gjorde eller hvad? ;)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.