Cookie- og Privatlivspolitik

Maskiner

Tilladt for alle
Filmen har en alvorlig grundstemning, og menneskerne skildres i et lettere monotomt og trøstesløst miljø. I én let ubehagelig scene ser man en dreng, som kæmper for ikke at falde om af træthed, mens hans står og passer en maskine på en fabrik. Da filmen er fortalt i et roligt tempo, og da ingen mennesker komme til skade eller lider synlig nød, vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på de yngste børn, og den får derfor en 7års-grænse.

Se mere på medierådet.dk
30.11.2017
| |
1 time 11 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Machines
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning - Med indledning
|

Dokumentaren 'Maskiner' følger hverdagen på en gigantisk tekstilfabrik i en af Indiens fattigste provinser.

I stedet for at være unødigt belærende eller pege fingre af landets trøstesløse kastesystem lader instruktør Rahul Jain maskinernes summen og arbejdernes monotone rytmik skabe deres egen fortælling.

På den ene side er det grumt at overvære en børnearbejder konstant falde i søvn og være tæt på at få fingrene i maskinen, men samtidig findes der en æstetisk skønhed i de pangfarvede tekstilers rejse gennem tandhjulene, næsten som en slags industriel musical.

'Maskiner', der er helt uden voice over og underlægningsmusik, deltager i kapløbet om en Oscar for bedste dokumentarfilm ved uddelingen til februar 2018.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (15 votes)
4.2
4.3

Instruktør

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    ".... [vi] får maskinernes rumlen, produktionens monotoni, men også det smukke ved produkterne at se. Og det er i en film, man kan mærke og føle i kroppen ..." (Jacob Wendt Jensen)

  • Jyllands-Posten

    "... [filmen] er sindssygt smukt orkestreret, så stilen spiller sammen med indholdet." (Katrine Sommer Boysen)

  • Politiken

    "Selv om man hurtigt bliver bevidst om, at arbejdet er umenneskeligt hårdt og udspiller sig i en stank af giftige kemikalier, er billederne nærmest bedøvende smukke." (Kim Skotte)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.