Cookie- og Privatlivspolitik

Martha Marcy May Marlene

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
28.06.2012
| |
1 time 42 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Martha Marcy May Marlene
|

I den psykologiske thriller 'Martha Marcy May Marlene' er Martha (Elizabeth Olsen) stukket af fra en hippie-sekt, som hun uforvarende havnede i, og hvor hun i to år levede som Marcy May.

Hun søger tilflugt hos sin søster og svoger, der gør alt for at hjælpe hende, men Martha har svært ved at adskille drømme fra virkelighed. Fortidens frygtelige minder dukker konstant op til overfladen, og den plagede Martha har brug for mere hjælp, end nogen måske er i stand til at give hende.

Sean Durkin spillefilmsdebut vandt Sundance-prisen for Bedste instruktion. Elizabeth Olsen (søster til Mary-Kate og Ashley Olsen) spiller filmens titelrolle, imens John Hawkes, der fik et fortjent gennembrud med Oscar-nomineringen for rollen som psykopaten Teardrop i 'Winter's Bone' (2010), er sektens skræmmende og karismatiske leder.

OBS: 'Martha Marcy May Marlene' vises med norske undertekster.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (45 votes)
4.4
4.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Martha Marcy May Marlene' er en film du skal se med både øjne, ører og hjerte. (...) Ikke mindst fordi Elizabeth Olsen spiller med så stor dybde, at det er fuldkommen umuligt ikke at holde både af og med hende. Hun får os til at forstå ting, der egentlig burde være uforståelige - som hvorfor hun vælger at blive i kulten i to år." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Elizabeth Olsen (lillesøster til Olsen-tvillingerne) spiller hovedrollen intenst og slår sit talent fast som skuespiller, efter debuten i 'Silent House' sidste år. (...) Filmen er en tankevækkende og meget stille beskrivelse af en ung kvindes kamp tilbage til livet, efter raffineret tankekontrol og fratagelse af selvstændighed." (Michael Lind)

 • Børsen

  "Filmen er dels et mesterligt psykologisk portræt af Martha, dels en analyse af mekanismerne bag social manipulation, men samtidig, og måske vigtigst af alt, er filmen en isnende kuldslået thriller. (...) 'Martha Marcy May Marlene' skal anbefales som sæsonens bedste film." (Morten Dürr)

 • Ekstra Bladet

  "Elizabeth Olsen leverer en decideret uforglemmelig præstation som kvinden, der falder ned mellem sprækkerne i den såkaldte virkelighed. Manuskript, skuespil, klipning, fotografering, lydside - ja, alt her er en demonstration af, at et lille budget ikke er nogen hindring for at skabe stor kunst." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Durkin er en mesterlig modernitetsmeteorolog og en mageløs menneskekender. Han viser med sin film, at ethvert mytteri fra det middelmådige må imødekommes. I såvel virkeligheden som i filmkunsten." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "'Martha Marcy May Marlene' viser sig at være en uhyggeligt overbevisende beskrivelse af en sekt. (...) Filmen er langt mere uhyggelig end de fleste gysere, netop fordi den i sine billeder både er gennemført realistisk og fuldstændig flydende i sit forhold til virkeligheden." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Durkins mørke film besidder en uudgrundelighed, som inddrager tilskueren og gør ham usikker, fascineret og nysgerrig. (...) Det er i kraft af film som 'Martha Marcy May Marlene', at begrebet American Independent stadig giver mening." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Urovækkende og klaustrofobisk film med fantastiske skuespilpræstationer. Filmen er kompromisløs og forsøger ikke at komme med forklaringer eller forløsninger. Så forvent ikke at gå fra biografen i højt humør.

Ania

Elizabeth Olsen gør det fantastisk som den traumatiserede kvinde, der flygter fra en sekt, hvor hun har tilbragt de sidste to år af sit liv gemt fra omverdenen.
Filmen er virkeligt godt fortalt og opbygget med naturlige skift mellem nutid og flashbacks, og tilskueren bliver draget af den forvirrede og mørke Martha, imens den grufulde paranoia langsomt overtager hendes sind.
Filmen kan klart anbefales til alle, der har lyst til at se en anderledes, independent film!

octopus_luke

Take a look at my slight review of this and many more films at #366 Movies

http://366movies.com/2012/02/27/033martha/

Frkbrokuser/935539

Jeg synes denne film var utrolig frustrende og følte ikke rigtig forløsning, da den var slut. Men til gengæld var dilemmaerne fantastiske og verdenen hun havde levet i var helt ny for mig. Men jeg savnede en ordentlig slutning!

Dorthe

En film der sætter tankerne i gang hos en. Vi oplevede at have 2 forskellige synspunkter til hvad der skete i filmen....

Per

Dette "man-få-knald-i-låget-af-at-leve-kultagtige-steder”-psykodrama har gode skuespillerpræstationer, der sidder fast i en. Men fortællingen bygger op til noget, der aldrig forløses. Forskellige distributionsselskabers valg af plakat viser, at den er sværd at sætte i bås: Psykologisk kunst-film, gyser, thriller eller ved-det-ikke-prøv-at-se-den

Jeff

This is a very good movie. The performances are at such a high level and Elizabeth Olsen is quite brilliant, although Hawkes steals the show! The way it’s put together where we are transported back and forth in the story without warning is done so well and keeps you on your toes.
It’s a fascinating look into the weaknesses and strengths of the mind. Mind control is very rarely a good thing.

DJT

Loved it! Olsen is amazing, her sisters must be embarassed over themselves :D

emilie

Super god film med et fantastisk skuespil. Sætter tankerne i gang...

Liseuser/505320

En spændende og sørgelig film, som tydelig viser, hvor svært det er "at ryste" de oplevelser væk, som der er "under huden" efter tilknytning til en sekt gennem flere år.
Martha stikker af fra sekten og bor i en periode hos sin søster og svoger. (SLETTET AF RED. PGA. SPOILER). Filmen er smukt optaget.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.