Cookie- og Privatlivspolitik

Mapplethorpe: Look at the Pictures

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
16.06.2016
| |
1 time 48 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Mapplethorpe: Look at the Pictures
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning
|

Dokumentaren ’Mapplethorpe: Look at the Pictures’ er et portræt af fotografen, kunstneren og mennesket Robert Mapplethorpe, der døde af AIDS i 1989.

Amerikaneren brød igennem i 70erne og 80erne, hvor han også formåede at sætte sig selv på den politiske dagsorden med sin kunst.

Instruktørerne Fenton Bailey og Randy Barbato har haft ubegrænset adgang til fotografens arkiver og arbejde, og de har givet Mapplethorpe en stemme igen ved hjælp af en række genfundne interviews. Derudover har hans ældste søster Nancy og lillebroren Edward, der selv var fotograf, også bidraget til filmen.

Titlen 'Mapplethorpe: Look at the Pictures' er i øvrigt hentet fra en amerikansk senators udbrud, da han ville fordømme de kontroversielle billeder.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (9 votes)
4.8
5

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Politiken

    "Kunstfotografiet oplevede efter Mapplethorpes død en enorm fremgang som kunstart. Og Mapplethorpe fik den berømmelse, han stræbte sådan efter." (Dorte Hygum Sørensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Erik F

Fotografen Robert Mapplethorpes karakteristiske sort/hvide billeder deler vandene. Enten er man vild med dem, ellers også hader man dem.Jeg hører til den første kategori, så selvfølgelig måtte jeg se dokumentarfilmen "Mapplethorpe: Look at the Pictures".

Mapplethorpe var homoseksuel, og det fremgår med al tydelighed af hans billeder - han er voldsomt fokuseret på nøgne mænd! Et andet af hans favoritmotiver er sjovt nok blomster, men på en eller anden måde lykkes det ham altid at lede tilskuerens tankerne hen på noget seksuelt.

I filmen er vi med i fotoarkiverne, hvor kunsthistorikere gennemgår og fortolker hans værker, men vi ser også interviews med en række af hans elskere, der ofte var hans modeller. Med andre ord, så var der absolut ingen vandtætte skodder mellem kunst og privatliv.

Robert Mapplethorpe døde af aids i 1989, kun 43 år gammel.

Jeg vaklede mellem 4 og 5 stjerner. Jeg syntes filmen var lidt for lang, så derfor bliver det kun 4 stjerner.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.