Cookie- og Privatlivspolitik

Mamma Mia!

Tilladt for alle

Se mere på medierådet.dk
11.07.2008
| |
1 time 46 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Mamma Mia!
|
Versioner: se alle
Originalversion, Sing along, Særvisning
|

Meryl Streep står i spidsen for en stjernerække af anerkendte skuespillere i filmatiseringen af den utroligt populære musical 'Mamma Mia!', som er blevet set af mere end 30 millioner mennesker over hele verden i over 160 byer.

'Mamma Mia!' er historien om den selvstændige, enlige mor Donna (Meryl Streep), som ejer et lille hotel på en idyllisk græsk ø og hendes livsglade datter Sophie (Amanda Seyfried), som hun har opdraget alene og nu skal forsøge at give slip på.

Til Sophies bryllup har Donna inviteret to af sine ligefremme veninder Rosie (Julie Walters) og den rige og flere gange fraskilte Tanya (Christine Baranski) - fra sit tidligere backingband Donna and the Dynamos.

Men Sophie mangler en far, der kan føre hende op ad kirkegulvet, så hun har i al hemmelighed inviteret tre andre gæster, alle mænd fra Donnas fortid, tilbage til det Middelhavs paradis, de besøgte 20 år tidligere.

I løbet af 24 kaotiske og magiske timer vil ny kærlighed blomstre og gamle romancer blusse op igen på denne frodige ø af muligheder.

'Mamma Mia!' er inspireret af ABBAs fortryllende sange som 'Dancing Queen', 'S.O.S.', 'Money, Money, Money' og 'Take a Chance on Me'.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (3162 votes)
4.6
3.4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  ... Er man til underholdning »super light«, hvor man lader hjernen få et hvil, mens stemmebåndet bliver slidt, er »Mamma Mia!« sagen denne sommer (Ann Lind Andersen). ()

 • BT

  ... Man skal dreje hovedet godt på skrå for at få det lykkelige smil med ud ad døren (Henning Høeg). ()

 • Ekstra Bladet

  ... Selv om skuespillerne kæmper bravt, er der ikke tale om meget mere end en letfordøjelig bagatel (Peter Albrechtsen). ()

 • Jyllands-Posten

  Det er ikke god smag, men det er ekstremt underholdende. Er man til pop, pep og pastiche er ”Mamma Mia!” sommerens stensikre hit (Katrine Sommer Boysen). ()

 • Politiken

  Den er komisk hektisk i sin højst varierede billedledsagelse til store numre, og skuespillerne anstrenger sig i hæmningsløst frit fald (Bettina Heltberg) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
HeleneColor

Mamma Mia er er en hjerte varm underholdnings film, med de skønneste sange fra ABBA! Man får selv lyst til at danse til hvert et nummer. Og man nyder skuespillernes præstationer i hver scene skift.
- En herlig musical film!

Helle

Den bedste musical jeg har set den rigtig mange gange og hver gang bliver der sunget omkamp med skuespillerne og Meryl Streep er som sædvanlig vidunderlig men hun kan ikke være så god uden de andre medspiller.

Maggie Smith

Musikken er det skønneste, og det er hvad jeg har at sige. Fint skuespil af skønne og dygtige mennesker !

Nikolaj

Men knap så god handling i filmen.

Ellie

Jeg var så imponeret over Mamma Mia, at jeg ønskede mig den i gave fra det øjeblik den var slut. Jeg sad i biografen og blev ramt af en storm af følelser, og jeg er selv musik elsker og det hele spillede fantastisk sammen. Jeg nød også den faktorer, at det ikke var 100 % skøn sang og man fik lov til at få lidt råhed på.

Jeg kan ikke finde ordende til at beskrive denne film. Jeg var glad og lettet og havde en fantastisk fornemmelse inden i, da jeg forlod biografen. Ikke mindst fordi at det var god abba med lidt twist, samt nogle skønne skuespillere og rigtig godt castet på den måde !

Min eneste kritik punkt, er at det enkelte steder godt kunne føles lidt langt. eks. "The Winner takes it alle"... Jeg forstiller mig hensigten var det simpeltheden og det smukke og intime i den sang, men jeg synes desværre det kom lidt halv hjertet igennem.

Jeg synes det er rigtig vigtigt at man ser denne film for at slippe sig selv fri og blive påvirket af følelser og glemme hovedet der hjemme og så bare nyde. Jeg har set mange anmeldelser som definerer denne film som "hippi film" jeg forestiller mig de mener det er ren peaec-love and harmony, men det er der egentlig heller ikke nogen i vejen med. JEg ser intet forkert i en film som er lavet for at give en smil inden i - ikke af latter / komedie - men af glæde :)

Katrine

En dejlig film jeg altid bliver i godt humør af at se, filmen er bygget fint op så sangene passer ind i div. scener.
og så er det jo nogle sange vi alle kender eller kan genkende.

AufVideoSehen

Abba musik er dejligt iørefaldende på en uforpligtende sing-a-long måde. Men det kommer der bestemt ikke en god film eller musical ud af.

Gud fader bevares!

Og det skal hverken diskuteres i rundkreds eller vedtages i plenum. Den fokusgruppe der fik den ide skulle se at blive klippet skode vandpiben og få sig et rigtigt arbejde som skraldemænd.

Far har talt!

Lars Michael

Ikke en film jeg kunne tag alvorlig ,

:-)user/328480

Filmen er godt bygget op omkrig forskellige ABBA sange og virker som om at sangene er lavet til filmen. Godt fundet på. God at se med veninderne.

S. Rico

Man kan kun blive i godt humør af at se denne søde film. Jeg ville dog ønske, at man havde fundet nogen skuespillere, som både kunne spille skuespil og synge. Hovedpersonerne gør det nogenlunde, men ABBA sangene fortjener mere end nogenlunde sangstemmer.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.