Cookie- og Privatlivspolitik

Mama

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
20.06.2013
| |
1 time 40 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Mama
|

I gyseren 'Mama' er det fem år siden, de to søstre, Victoria og Lilly, forsvandt sporløst fra deres forstadshjem.

Deres onkel Lucas og hans kæreste Annabel har siden gjort desperate forsøg på at finde de forsvundne niecer, og da pigerne bliver fundet i live i en gammel hytte, forsøger det unge par at give pigerne et normalt liv.

Men noget andet end pigerne synes at være blevet inviteret indenfor, og langsomt bliver Annabel overbevist om, at noget ondt er til stede i deres hus. Er det pigerne, der lider af traumer? Har noget besat huset? Og hvordan overlevede pigerne fem år alene?

'Mama' er baseret på en kortfilm af instruktøren Andrés Muschietti og hans søster Barbara. Den mexicanske instruktør Guillermo del Toro (Pans labyrint, 2006) blev tilknyttet som producent, og ’Mama’ som spillefilm blev en realitet.

I hovedrollen ses den Oscar-nominerede Jessica Chastain (Zero Dark Thirty) som den overbærende kæreste, der ihærdigt forsøger at beskytte og knytte bånd til de forældreløse piger. 

'Mama' har danske Nikolaj Coster-Waldau (Headhunterne, 2011) i en dobbeltrolle som tvillingebrødrene Jeffrey og Lucas.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (209 votes)
3.7
3.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... [Muschetti] tænker sine gyserfilmscener godt, og ... formår at forskrække fint i første del af filmen, hvor man ikke ser det onde så tydeligt. Herefter går det dog galt et par vigtige steder." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "... en god historie og ikke så få gode gys." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Indpakningen er lækker (man fornemmer Muschiettis reklamefilmserfaring) og skuespillet er glimrende - især de to barneskuespillere gør det troværdigt, men hvor er det dog irriterende, at man stadig ikke har lært det der med, at antydningens kunst ofte er den største." (Henrik Queitsch)

 • Politiken

  "6 gange gåsehudsspjæt noterer jeg, inden 'Mama' er forbi. [...] Mama er en temmelig håndfast åbenbaring og vil ganske givet få nogle til at grine, men jeg synes alligevel, det er sjældent, at det klamme har en så menneskelig dimension som her." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "... der er lidt for mange uhyrlige brag og chokerende syner. Man udvikler en uimodtagelighed og kan ikke reagere stort nok, når det er påkrævet. Men den spanske stil pynter, og jalousien får et forfærdende ansigt, ganske som den fortjener." (Bo Green Jensen)

 • Radio24syv

  ”Jeg synes ikke den er særlig uhyggelig. Jeg synes, den nogle gange er en lille smule komisk” (Rikke Rottensten - Femina)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Starter rigtig godt med en fængslende historie og overbevisende skuespil fra både voksne og børn. Nicolaj Coster-Waldau på flugt med sine to små døtre efter et skuddrama i deres hus. Hvad skete der helt præcist? Det ved man ikke. Til gengæld er vi vidne til et uheld under flugten, og pludselig er de to små piger helt alene i en lille hytte langt ude på bøh-landet. Nogle af filmens bedste scener kommer, da pigerne bliver fundet igen 5 år senere. Mere dyr end børn...

Den sidste halve time af filmen endte jeg desværre med at sidde og kede mig voldsomt. Når der ikke er mere mystik, og det kun går op i røg og effekter, så falder min interesse. Andre vil sikkert synes, at finalen er glimrende. Så filmen kan bestemt anbefales til gyserfans.

Wayne

Gysere behøver vel ikke at give en dybere mening - og "Mama" var jo psykisk syg, så hun behøver vel heller ikke at være særligt empatisk. Alligevel savner jeg en dybere mening med det hele.

Sarah

Øv en skuffelse... Havde regnet med mere af Guillermo Del Toro... Den var for dårlig mht. selve kvinden. Hun var ikke levende, hun var bare et grimt forsøg på at lave noget skræmmende.
Igen er han dog god til at skabe stemningen.

Guillermo, du må op på hesten og lave noget alla El Laberinto Del Fauno eller El Orfanto!!!
Kom nu med det vi elsker dig for! :D

Star

Men jeg synes de første 30 min er den kedelig

Marie

Ej, men altså hvor er den film uhyggelig! Døde op til flere gange. - Spændende og nervepirrende, samt rørende! Det er umiddelbart med bedste beskrivelse. - Kan klart anbefale den til andre gyserelskende sind :)

Peter

Første halvdel af filmen gør det godt med god suspense og uhygge. Herefter kammer filmen over i forudsigelig hollywood-stil og alt skal pludselig udpensles og overforklares. Man får indtryk af at folkene bag filmen for alt i verden har ville undgå at folk skulle sidde tilbage med ubesvarede spørgsmål. Første halvdel fortjener 4 stjerner og sidste 2, så det bliver en 3'er herfra.

Lind

Jeg synes filmen var rigtig god, men ikke som sådan skræmmende. Jo, jeg fik helt sikkert nogle chok, men til sidst blev det hele bare lidt for overdrevet, til at man kunne tage filmen seriøst. Men opbygningen var rigtig god og spændende, og fantastisk skuespil af Nikolaj Coster-Waldau, især i den hjerteskærende begyndelse af filmen.

Jokkeuser/379775

Havde overhovedet ikke nogle forventninger til denne film. Tværtimod, så blevet helt sikkert positivt overrasket over den. Synes der var nogle gode momenter, men et par gode gys og en fin historie, helt sikkert en af de bedre gyser..

Stine

Jeg synes filmen er rigtig god! Man får chok hvor man ikke lige forventer det. Handlingen er fantastisk, og jeg MÅ eje filmen!!

Reza

Der var kun par scener, der kunne skræmme en men jeg synes at de var også så forudsigeligt...

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.