Cookie- og Privatlivspolitik

Malous Jul

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en varm og rolig grundstemning, som imidlertid flere gange brydes af mild dramatik og let uhygge. I flere scener bliver en pige skræmt og truet, og i en enkelt scene ser man hende bryde grædende sammen, da hun lades i stikken. Da filmen grundlæggende er varm, positiv og udspiller sig i et trygt univers, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
19.11.2020
| |
1 time 28 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Malous Jul
|
Versioner: se alle
2D, English subtitles
|
Malous Jul

Den danske julefilm 'Malous Jul' handler om Malou, en rodløs og utilpasset teenager, der efter at have været igennem en masse plejefamilier, ender i en ny plejefamilie på den lille ø Lunø.

Den lille familie elsker jul og har pyntet mere end rigeligt op. Malou hader både jul og øen, så da hun møder den sure gårdnisse Nils, der gerne vil have alt bare er som det plejer, forsøger de to at få Malou smidt væk fra øen.

De laver en nisse-ed, der indbærer, at Malou skal lave så meget ballade, at den rummelige familie sender hende hjem fra øen.

'Malous jul' har Lars Ranthe som den sure og utilfredse gårdnisse Nils. Han kunne også ses i dramaet Druk. Rollen som Malou, spilles af Karla My Nordquist, der også er hendes første film.

I instruktørstolen sidder Claus Bjerre, der har stået bag seks Far til Fire-film fra 2005 til 2012. Manuskriptet er skrevet i samarbejde med Frederik Meldal Nørgaard. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (77 votes)
3.9
3.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    "Der er noget utrolig skægt over mødet mellem en tvær, blåhåret, næsepiercet teenager og en nisse ..." (Thomas Brunstrøm)

  • Dagbladenes Bureau

    "Både dræber-nissen på loftet og storby-teenageren på landet er utraditionelt, originalt og facetteret skildret, og ø-miljøet med sladderen, og hvor brugsuddeleren også er politibetjent, er både pudsigt, præcist og sjovt uden at blive letkøbt karikatur." (Helle Sihm)

  • Politiken

    "'Malous jul' tør lidt mere end de fleste danske julefilm, og så er det uden stor ståhej blevet Claus Bjerres bedste film." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anders

Jeg synes den var god. Vi havde det ret sjovt mens vi så den.

klaus

Vi var inde og se den to voksne og to drenge på 10 og 12. For os voksne var den ikke mindre en fantastiske. God handling,godt skuespil. Virkelig en dejlig oplevelse. Ham på 12 syntes også den var god. Ham på ti havde håbet på mere sjov. Filmen er sjov, men også alvorlig. Så er ikke egnet til de helt mindste. Men igen, dejlig oplevelse.

Filippauser/827617

Historien er sød nok, men sproget er ikke egnet til børn. Der bliver sagt fuck virkelig mange gange. Det var ikke lige det, jeg havde håbet, at mit barn skulle lære op til jul.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.