Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

Maleficent: Mistress of Evil

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har i lange sekvenser en dyster og ildevarslende stemning. Den indeholder mange dramatiske og voldsomme scener med magiske fortryllelser, forbandelser og forvandlinger og scener med overfald, slagsmål, eksplosioner, skyderier og krigshandlinger. I mange af scenerne er hovedkaraktererne i livsfare. I en scene ser man fx en af hovedkaraktererne blive ramt af en kugle og styrte i havet. I en anden scene ser man en af hovedpersonerne blive overfaldet og kastet ud fra et højt tårn. Filmens lydside er gennemgående meget voldsom og forstærker oplevelsen af fare og dramatik. Da filmen foregår i et urealistisk og magisk univers med stor distance til realisme, vurderes filmen til kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
17.10.2019
| |
1 time 58 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Maleficent: Mistress of Evil
|
Versioner: se alle
3D, 2D, 3D 4DX, Babybio
|
Billetter

Filmen 'Maleficent: Mistress of Evil' er fortsættelsen til Maleficent fra 2014, som digter videre på eventyret om Tornerose. 

Eventyret fortsætter fem år efter den første film, hvor den nu voksne og selvstændige Prinsesse Aurora er blevet dronning af The Moors. Og hun siger ja til at gifte sig med prins Philip.

Men mødet mellem Auroras stedmor, feen Maleficent, og den nye svigerfamilie, herunder Dronning Ingrith, bliver starten på et endegyldigt opgør, der truer hele The Moors eksistens.

'Maleficient: Mistress of Evil' dykker mere ned i mytologien bag den onde fe med horn, hvor flere af hendes artsfæller introduceres, også stridighederne blandt dem kommer til at spille en afgørende rolle for at finde fred.

Filmen er instrueret af norske Joachim Rønning, der tidligere har stået bag Kon-Tiki og Pirates of the Caribbean: Salazar's hævn. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (12 votes)
4.4
2.7

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "Teknisk er der ingen fingre at sætte på affæren, men historien har til gengæld en del problemer." (Thomas Brunstrøm)

 • Filmland P1

  " [...] cheferne i de amerikanske filmstudier bliver ved med at pumpe nyt liv i en figur eller et gammelt koncept, ikke fordi de mener, der gemmer sig noget dybt og spændende og interessant derinde, men alene fordi skidtet sælger." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Det står aldrig helt klart gennem nye to timer i selskab med Maleficent og Aurora, hvorfor Disney har fundet det relevant at producere en fortsættelse." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "Med de lange horn, fremspringende hjørnetænder og kindben og et vingefang, der overgår kondorens, figurerer Angelina Jolie atter perfekt som den miskendte fe Maleficent - kampklar af skade, men elskelig på bunden." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Den nye film er trods alt en voldsom affære, som taler til voksne og store børn. Aldersgrænsen er 11 år. Det giver udmærket mening." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Leslie

Da jeg, som 11-årig, så den første film, havde jeg ikke forventet, at en fortsættelse ville komme, da jeg egentlig syntes, at handlingen fik sin afslutning. Jeg syntes ikke, at en 2'er var nødvendig. Alligevel begav jeg mig til at se den på dagen, den kom ud. Ligesom Maleficent 1, formår efterfølgeren stadig at imponere med de storslåede visuelle effekter.

Jeg nød at se filmen, både pga. det fantastiske visuelle, men også grundet noget helt andet, (som jeg snakker om i de to understående afsnit.). Synes dog, at handlingen var en smule tam. Der var noget, som fik mig til at spekulere over, hvorfor en efterfølger var relevant. Det skal lige understreges, at jeg har det med at fortolke nogle ting lidt for meget. Så hvis det 4. afsnit lyder helt henne i vejret, ville det ikke komme som den store overraskelse.

SPOILER FOREKOMMER LÆNGERE NEDE

Maleficent: Mistress of Evil handler grundlæggende om Tornerose/Aurora og Prins Philip, der skal giftes. Siden de to kommer fra forskellige kongeriger, skaber det selvfølgelig en konflikt. Prins Philips mor bryder sig ikke om tanken om, at sønnen skal giftes med en "forræder". Grundet nogle tidligere problemer mellem de to kongeriger, da Prins Philips morfar besad tronen, har moren altid haft et had mod "troldevæsnerne". Hun får en alkymist af en art til at udvikle noget, der kan dræbe "troldevæsnerne". Han ender med at "udvikle" en slags støv, der fjerner besjælingen fra de forskellige væsner.
En fælde bliver planlagt, hvor KUN væsnerne bliver inviteret til ceremonien. Da alle gæster har taget plads inde i kirken, bliver dørene lukket, og de spekulerer straks over, hvor Prins Philips familie bliver af. Før de ved af det, bliver der spillet på orgelet og støvet daler ned. De indser øjeblikkeligt, at det er en fælde.

Det var denne scene, jeg faldt over. Ikke nok med, at jeg kunne genkende filmens konflikt i den virkelige verden, kunne jeg også genkende lige præcis denne scene fra historietimerne i skolen. Hvis ikke dét, jeg prøver at sige, står klart nu, synes jeg, at scenen mindede lidt om gaskamrene i Auschwitz. Det lyder som nogle - hvis ikke alle - som lidt af et 'stretch', men jeg synes nu, at det giver meget god mening.

4 ud af 6 stjerner. Som tidligere nævnt, synes jeg, at handlingen var en smule tam. Morens motiv mod det andet kongerige var lidt af en kliché, men sådan er det vel altid med eventyrlige film. Hvis det kunne lade sig gøre, ville jeg give filmen 3,5 ud 6 stjerner.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.