Cookie- og Privatlivspolitik

Magic in the Moonlight

Tilladt for alle
Filmen har en gennemgående humoristisk stemning og består overvejende af dialogscener. Det vurderes, at den ikke indeholder elementer, som vil kunne virke skræmmende på børn.

Se mere på medierådet.dk
14.08.2014
| |
1 time 37 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Magic in the Moonlight
|

I Woody Allen-filmen 'Magic in the Moonlight' er Stanley en verdenskendt tryllekunstner i 1920ernes England. Hans hobby er at afsløre andre kollegers tricks og kynisk udstille dem som bedragere - og han har aldrig fejlet. 

Denne gang rejser han til den franske Riviera for at bevise, at den unge Sophia, der tror, at hun kan tale med ånder og læse tanker, er en fusentast.

Stanley er stærkt opsat på at afsløre hendes bedrageri, men det er lettere sagt end gjort. Langsomt fascineres han af den charmerende og smukke kvinde, og da hun en dag fortæller ham en hemmelighed, hun umuligt kunne kende til, bliver den skeptiske Stanley i tvivl. Findes der virkelig magi? 

'Magic in the Moonlight' er fyldt med klassiske Woody Allen-elementer: tør humor, eksistentielle kriser og overraskelser. Den foregår i Europa, ligesom hans seneste mange film, og omhandler overnaturlige hændelser, som han også har berørt i bl.a. ’The Purple Rose of Cairo’ (1985), ’Alice’ (1990), Scoop (2006) og senest Midnight in Paris (2011). 

Og så har den 78-årige instruktør måske fundet en ny muse i Emma Stone. Skuespilleren (kendt fra Spider-Man-filmene) er allerede hyret til Woody Allens næste film i rækken. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (101 votes)
3.8
3.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Allens nyeste falder [...] aldrig for alvor helt sammen, men den får heller ikke vinger, selvom temaerne er magi og kærlighed." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "[...] selv når han [Woody Allen] instruerer med venstre hånd, har den 78-årige mester et trick eller to i ærmet." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "[...] 'Magic in the Moonlight' står som en af Allens svageste film. Men derfor kan han sagtens have endnu et mesterværk på vej." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "'Magic in the Moonlight' hører ikke til Woody Allens ubetingede mesterværker, men en jævngod film fra ham er dog immervæk langt bedre end ni tiendedele af, hvad repertoiret ellers byder på." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "At høre Colin Firth smage på Woody Allens kyniske tirader i rollen som selvglad tryllekunstner er en udsøgt fornøjelse i en film, der næsten helt uden fup ligner noget fra før verden gik af lave." (Kim Skotte)

 • Radio24syv

  "Ikke i min Top 30 over Woody Allen-film. Men han har et højt bundniveau." (Søren Søndergaard - kino.dk)

 • Weekendavisen

  "Der er intet nyt hos Allen, men der er en vidunderlig tør præcision i den måde, som han arrangerer personkredsen på." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

Bestemt en spøjs film som Woody Allen har lavet. Colin Firth Spiller fremragende i den, og ligeledes kan siges om Emma Stone. Et godt par: Tryllekunstneren og spåkonen.

Filmen er utroligt godt lavet, både klipningen, lyden og kulissen er lige i skabet. Og når man så har de to spøjse typer som Colin Firth og Emma Stones karakter, så gør det ikke filmen dårligere. De er virkelig et godt match ude i den dejlige franske natur. Samt også nogle herlige bi-personer.

Wayne

Woody Allen trækker på en blandet historie fra bagkataloget og mixer mange af de tidligere film sammen. Sådan må det bare være en gang imellem når man producerer så meget. Men selv her er tiden da ikke helt spildt, ikke når man er i selskab med så fine kræfter.

HeleneColor

Woody Allen's Magic In The Moonlight er ganske en udemærket film, med herlige skuespillerer. Lidt forvirring undervejs, men man forstår historiens plot (for det meste..)
Elsker at looket/scenografien og selve tiden er i det gode 1930'erne(sidst i 1920'erne). Det har jeg en stor beundring for!
Slutningen fangede mig mest, men det er jo min mening... Allen har lavet en sød film tilføje en teskefuld magi - og sød musik.

Ulla

Som Woody Allen fan sidder man tilbage med en lidt flad fornemmelse Langt fra hans bedste film.

Palasse

Jeg har aldrig holdt særlig meget af Woody Allen som skuespiller og har sandt at sige ikke kunnet holde ud af se det lille, vrøvlende menneske foran kameraet. Bagved kameraet har han imidlertid igennem de seneste små ti år fået en ny fan.

Jeg vidste på forhånd, at jeg ville være vild med denne film, alene på grund af skuespillerne, miljøet og epoken. Jeg blev bestemt ikke skuffet.

En virkelig dejlig film.

Marishen76

filmen var faktisk ret sød. Har set en del film af ham, men ingen af hans film har nogensinde været en af mine yndlingsfilm. Det er denne heller ikke, men tror det er den bedste jeg har set af hans film. En film man blive underholdt af, en feel good film. En af de film jeg vil kalde: "Se den, nyd den, tænk ikke mere over den" film.

Maggie Smith

Min overskrift kan være mærkelig, og er egentlig også meningen at den skal være mærkelig. Tilhængere af Woody Allens film, er mennesker som dør af grin af tingene og humoren i hans film. I den her film, er et godt eksempel på hvor delt en biografsal kan være. Specielt når det kommer til humor.

Først og fremmest er Colin Firth og Emma Stone begge vældig godt spillende, og fuldfører et fint stykke skuespil, de spiller også fint med hinanden. Kulisserne i filmen er generelt utroligt smukke, og rummer også at det giver et godt pust til kulisserne. Ligesom i Blue Jasmine, har den samme træk i at være en smuk film i sig selv.

Tøjet er også gennemtænkt og også utrolig fint tøj, som passer rigtig godt i filmen. Så stor ros til dem, som har siddet og stået for kostumer. Fordi det har været i orden!

Det var lige nogle sidespring, som jeg gerne vil rose inden jeg kommer til sagens kerne, som omhandler selve filmen. Filmen er ganske vist enkel, dog med et twist som så gør at den bare har lidt spænding - dog ikke på nogen måde en film som er fyldt med spænding eller andre ting. Men det vidste man jo godt på forhånd, dog havde jeg regnet med mere magi og mere eventyrlige ting i den. Men det var der bare ikke, og i selve traileren virkede det ellers til at den ville rumme meget mere magi eller i det mindste bare skabe lidt.

Humoren er meget tør, og som jeg nævnte er Woodys film som regel for ''tilhængere'' af hans film. Det er den her film et klart bevis på, den ene del af biografen salen grinede højlydt, specielt en mand som enten var i slut fyrrerne eller start halvtredserne grinte det mest af filmen, hvilket skabte godt humør til en ellers tør film.

Nu vil mange nok undre sig over, hvorfor jeg valgte at se filmen - ganske vist fordi det er vigtigt ikke bare at sætte sig ned og se film, som man altid gerne vil se - man er også nødt til at udvide horisonterne. Dog er jeg stadig en smule skuffet over filmen, specielt fordi jeg havde givet den en chance - men jeg vil se sådan på det, at jeg bare blev en oplevelse rigere på film.

3/6 - intet mesterværk, tør film - men ganske vist en film rigere på CV'et.

Jacob

Woody Allen er tilbage med en sød, humoristisk og semi-romantisk film. Hvad er det Woody Allen kan, som ingen andre. Du får ikke action scener, du får ikke sexscener, du får ikke sukkersød romantik, du får ikke stjerneskuespillere. Han giver dig til gengæld 1,5 times tænksom film, hvor små og store problemer bliver vendt.
Magic in the Moonlight tager hovedpersonen Stanley med kunstnernavnet Wei Ling Soo (spillet af Colin Firth) til den sydfranske riviera i slut 20’erne. Han er en af de kendteste/største magikere i verden på det tidspunkt, som selv David Cooperfield vil være misunderlig på. Hans gode ven vil have ham til at afsløre den clairvoyante og mystiske unge pige Sophie (spillet af Emma Stone), som har fortryllet en rig familie og er ved at narre pengene fra dem med hendes kunnen.
Kan Stanley afsløre den unge kvinde eller er der mere mellem himmel og jord, end den altid logisk og rationelle tænkende Stanley ønsker at indse.
Dette er ikke en af Woody Allens bedste film, men han formår altid at få hans skuespillere til at levere på et højt niveau og den charmerende Emma Stone får en til at filosofere over, om man overhoved ønsker at kende sandheden, eller om illusionen og den hvide løgn er at foretrække så længe den ikke skader nogen.
Woody Allen popper altid op i sine egne film, og heller ikke her snyder han os. Spørgsmålet er så bare om man når at se ham, før han er væk igen. Kig godt efter.

Jan Engel

Det er en typisk Woody Allen film. Dialogen afslører ham med det samme!

Filmen har en fin atmosfære. Handlingen er ganske udmærket og de spiller godt.

Skal selvfølgelig ses af alle Woody fans.

Katja

Det eneste vellykkede i denne film er, efter min mening, Emma Stones kostumer - for hendes kjoler er VIRKELIG flotte og helt i stil med 1930'ernes garderobe! Ja, jeg er misundelig!

Jeg var ikke helt så fanget af kærlighedshistorien - mest af alt fordi jeg - på intet tidspunkt i filmen - nærede den mindste sympati med Colin Firths rolle.. og så er det altså svært at tro på kærligheden!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.