Cookie- og Privatlivspolitik

Mænd & høns

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en galgenhumoristisk stemning. Den indeholder en lang række scener med brutal vold. Mennesker tæves, køres ned, trues og spærres inde. I flere scener ses lig af mennesker og dyr, der er konserveret på forskellig vis. Da filmen foregår i et udpræget crazy-humoristisk univers, og også har en varme i personfremstillingen, vurderes det at den kun vil kunne virke skræmmende på børn op til 13 år. Filmen får derfor 15-årsgrænse.

Se mere på medierådet.dk
05.02.2015
| |
1 time 40 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Mænd & høns
|

Den danske komedie 'Mænd & høns' handler om brødrene Elias og Gabriel, der mildest talt er ret særprægede og ikke rigtigt kommer ud af det med hinanden.

Da deres far dør, går det op for søskendeparret, at de i virkeligheden er adopterede, og at deres biologiske far bor på en lille ø.

Fast besluttede på at finde deres fædrene ophav drager Elias og Gabriel til øen, der er fyldt med skæve personligheder, og hvor de præsenteres for sandheden om deres herkomst og ikke mindst deres mildest talt usædvanlige slægt.

Anders Thomas Jensen er med 'Mænd & høns' tilbage i instruktørstolen for første gang siden Adams æbler. Og har man først set en af hans tidligere film, som fx Blinkende lygter og De grønne slagtere, ved man, at han har sans for sort humor og overraskende plotdrejninger.

'Mænd & høns' mønstrer en stjernespækket rolleliste med flere Jensen-gengangere, deriblandt Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Nicolas Bro og Ole Thestrup, mens David Dencik og Søren Malling er nye ansigter i instruktørens særprægede univers. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (885 votes)
3.8
4.7

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[...] trods glæderne undervejs og mange beviser på, at [Anders Thomas Jensen] ikke er blevet rusten efter den lange instruktørpause, gætter jeg på, at vi stadig har hans bedste film til gode. Så lad os få nogle flere og gerne meget hurtigere." (Jacob Wendt Jensen)

 • Filmland P1

  "Men den befriende galskab er der, i Anders Thomas Jensens fortællestil, i detaljerne, i de små udenomshop." (Per Juul Carlsen)

 • BT

  "Humoren fungerer hele tiden på flere planer, spændt ud mellem karakterer, dialoger og de kontante øretæver." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "Filmen er gennemsyret af den forfriskende galskab, som i den grad må siges at være en mangelvare i dansk film i disse år." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "'Mænd & høns' [er] en herligt syret afsindig historie, gennemstrømmet af anarkistisk humor. Så, Anders Tohmas Jensen: Velkommen tilbage på lærredet!" (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Bibelen og Frankenstein støder sammen i en skønt rundtosset og kulsort skrøne." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Jensens film deler publikum. Var man ikke til Adams æbler, vil man heller ikke være til Mænd & Høns. Men for fans er filmen gefundenes fressen. Man kan sige meget om Jensen, men han er ofte morsom og altid original. Endvidere gør han sig tanker, og det er mainstreamfilmen ikke forvænt med." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Andreas

Den var okay, men jaja

Jesper

Var den sjov eller har jeg bare ingen humor?

Palle

Var det en komedie? Der blev opbevaret kvindekroppe i store tanke i kælderen, wtf? Det fremgig af filmen, at de allesammen var sterile men filmen slutter med, at de sidder omkring et spisebord med en masse børn -hvor kom de fra? Jeg forstod den ikke...

Lars Michael

Skal de ha et stykke af en plade eller en fuld.
Jeg vælger at gi dem en fuld plade, 6 store stjerner for en af de sjoveste film i år 2015.

Nikolaj

Der er ingen tvivl om, at mænd og høns er en anderledes og kreativ film. Det er en film, som er overaskende på den positiv måde. Om jeg føler at den er vanvittig sjov, ved jeg ikke. Det er faktisk det, som jeg føler er den største svaghed. Men der er nogle grin undervejs. Jeg giver den 4 ud af 6 stjerner!

Mads

Jeg vil starte med at lægge ud med at sige,
Mænd og Høns er en af de mest underlige film jeg nogensinde har set. Måske er den lidt for meget underlig.

Filmen er fyldt med sjov og sjofel humor.
Men nogle gange følte jeg lidt at der var måske en lille smule for meget.

Et godt valg af kendte danske skuespillere, og alle spillede deres rolle helt perfekt.

Nogle scener blev måske kørt lidt for meget ud til grænsen.

Men alt i alt det var en sjov film, med masser af latter.

HJMuser/301851

Langt fra så helt igennem fremragende som blinkende lygter. Det skal siges.
Om den er "5 stjerner værd" er nok i virkeligheden noget jeg fortsat er i tvivl om, da den mest bare er... helt vild underlig.

Der hvor den vinder er, hate it or love it, at den bliver ved en og har foranlediget gentagne samtaler flere dage efter at jeg og 6 venner havde set den.

Vi holdt en håndsoprækning om den var "god eller ej" og det var 50/50. Så forvent en... oplevelse.

Maria

Mænd og Høns er for sær for mit vedkommende, til at jeg kan give den mere end 3 stjerner.

Skuespillet er fint, men den bliver for mærkelig og underlig. ;)

Dorthe

Filmen foregår i et urealistisk miljø og er i bund og grund surrealistisk fra start til slut.
Der var nogle sjove scener, men mest af alt sad jeg og krummede tæer med jævne mellemrum.

Simon

Men det er ved Gud også svært at få den titel.

Jeg elsker det her mysterie der er. Hvad har Evelio gjort ved mødrene, og hvorfor ligner Franz en gennembanket, når det er ham der gennembanker? Alt sammen får (hahahaha XD!!) vi svar på, og det gøres ganske fint.

Jeg synes så til gengæld at det er lidt får meget af det gode.

Skuespillet er godt, jeg synes især at Mads Mikkelsen er god (som altid).

Hvis du ikke har set 'Mænd & Høns', ja, så skal du se den. Også før du læser det her skal du se den, for der er spoilere på vej:
Jeg kan super godt lide sidste scene (uden voice-overen) hvor de finder ud af at Josef er 9,5% mus og Gabriel er 7,1% ugle, Franz er 15% hane, Gregor er en 10% hund og Elias, tyr. Jeg havde godt set noget vanvittig kommet, men at turde det, skal man tage hatten af for. Sådan, Jensen.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.