Cookie- og Privatlivspolitik

Mælkekrigen

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en rolig grundstemning med en let truende undertone, men også passager med sort humor. I en dramatisk scene bliver en person truet og råbt ad om natten. Der er flere følelsesladede situationer, hvor personer er i sorg. I en scene ses en person bryde ud i gråd ved en død persons side. Det vurderes på den baggrund at filmen vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
30.07.2020
| |
1 time 32 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Héraðið
|

Filmen ’Mælkekrigen’ udspiller sig på Island, hvor man følger den nylige enke Inga, der driver et mælkelandbrug nu helt alene i en øde dal.

Landbruget er dog gældsplaget og hun må samtidig forsøge at starte et helt nyt. Inga tager derfor kampen op mod større og korrupte kræfter, der ofte truer både andre gårde i området og hendes landbrug.

Inga får derfor brug for både al sin stålvilje og snarrådighed i et forsøg på at slippe fri af de magtfulde landbrugs monopol - også for at kunne leve et liv efter egne regler.

Det islandske komedie-drama 'Mælkekrigen' er instrueret Grímur Hákonarson, der bl.a. også står bag den kritikerroste og prisvindende Blandt mænd og får.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (14 votes)
4
4

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Børsen

  "'Mælkekrigen' lægger sig smukt i slipstrømmen på de mange gode film i disse år fra Island." (Michael Solgaard)

 • Jyllands-Posten

  "... i den første time skildrer Hákonarson og den stridslystne Arndís Hrönn Egilsdóttir i hovedrollen loyalt og med fint blik for den næsten usynlige magtanvendelse det jerngreb, som folkets egen andelsforening holder dem i." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "... selv er jeg parat til at sluge en del forenkling, når dramaet med komedietilløb udspiller sig på de ensomme landbrug blandt træløse bakkedrag til hjejlens biip-biip under de 180 graders himmel. Som Gunnar fra Hlidarende sagde for godt og vel et årtusind siden: "Aldrig var lierne så fagre!". (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Grimur Hákonarsons film er først og fremmest interesseret i mennesket, som siger fra. Derfor kan den bruges i evig forstand." (Bo Green Jensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.