Cookie- og Privatlivspolitik

Made in Bangladesh

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en gennemgående alvorlig og til tider truende stemning. Beskrivelsen af de unge syerskers underkuede stilling som arbejdstagere og kvinder i Bangladesh indeholder mange scener med forstenede, vrede, grædende og råbende ansigter. I adskillige scener udsættes kvinder for pression og psykisk vold, liges som der er scener med trusler og fysisk vold, hvor en kvinde føres rundt med magt. Da det voldsomme imidlertid ikke er udpenslet, og da der ikke ses personer komme til skade, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de yngste i aldersgruppen 7-11 år. Filmen får derfor en 11-årsgrænse.

Se mere på medierådet.dk
28.11.2019
| |
1 time 35 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Shimu
|

Filmen 'Made in Bangladesh' handler om den unge kvinde Shimu, som arbejder på en tøjfabrik i Dhaka, hvor der arbejdes under meget ringe forhold.

Shimu beslutter sig for at tage sagen i egen hånd og engagerer sig i fagforeningsarbejde, hvilket møder modstand fra både overordnede, kolleger og Shimus mand.

Instruktøren Rubaiyat Hossain er én af blot en håndfuld kvindelige filmskabere, som arbejder i Bangladesh.

Kampen mod magt og bureaukrati kan bl.a. også ses i filmene Jeg, Daniel Blake, Erin Brockovich og I krig.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (13 votes)
5
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Jyllands-Posten

    "... Shimu er en sej nyser og godt selskab – og filmen lykkes i en vis udstrækning med at mane til mere eftertanke, næste gang hånden rækker ud mod tøjstativet, hvor oprindelseslandet nu gerne skulle lede tankerne på arbejdsforhold snarere end blot regningen ved kassen." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

  • Weekendavisen

    "Facit bliver en samfundskritisk cocktail, som sikkert har mest at sige i hjemlandet, men bør give stof til eftertanke, når man næste gang gør et kup hos H&M og Zara." (Bo Green Jensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.