Cookie- og Privatlivspolitik

Machete

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
09.12.2010
| |
1 time 45 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Machete
|

’Machete’ er Robert Rodriguez’s nye actionfilm med Danny Trejo.

Den tidligere politimand Machete hyres af nogle lyssky personer til at myrde en amerikansk senator, der er tilhænger af stramninger inden for indvandringspolitikken omkring den mexicanske grænse.

Attentatforsøget slår fejl, og pludselig er der en anden gruppe af lejemordere, der forsøger at myrde Machete. Han overlever med nød og næppe, men til trods for, at der hviler en dødsdom over ham, lykkes det ham at flygte fra hospitalet.

Efter han er blevet lappet nødtørftigt sammen, gør han sig klar til opgøret med alle dem, der troede, at de kunne udnytte ham … og slippe godt fra det!

’Machete’ er instrueret af Robert Rodriguez, der tidligere har lavet ’Desperado’, ’From Dusk till Dawn’-filmene, ’Sin City’ og ’Planet Terror’. På rollelisten finder vi navne som Steven Seagal, Lindsay Lohan, Jessica Alba, Michelle Rodriguez og Robert De Niro.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (124 votes)
4
4

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Machete' er blodig kulørt kitsch og yderst underholdende... det er den indre drengerøv, der bliver luftet her, og det er helt tydeligt, at den nyder det." (Ebbe Iversen) ()

 • BT

  "... fornøjelsen er lige så stor, som handlingen - og helten - er simpel." (Henning Høeg) ()

 • Ekstra Bladet

  "Desværre er 'Machete' mere ujævn, for Rodriguez... har åbenbart svært ved at fokusere på andet end actionscener... det er svært ikke at more sig... " (Peter Albrechtsen) ()

 • Jyllands-Posten

  "... snubler i begejstring over sig selv og kan ikke reddes ikke af et forrygende skuespillerhold... lemmerne flyver, og sammen med dem ryger også fokus på den stringente fortælling." (Nanna Frank Rasmussen) ()

 • Politiken

  "Wow for et setup, overdrivelsens sande mester Robert Rodriguez stiller op i sin skønne bagatel af en B-film, 'Machete'. B'et står i dette tilfælde for både bang-bang og bravo!" (Erik Jensen) ()

 • Weekendavisen

  "... effektivt politisk teater og x-ratet B-film af første karat... 'Machete' er lavet med så megen energisk ironi og finesse, at man overgiver sig til løjerne." (Bo Green Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Måske er det bare mig, men jeg tænke sådan en film der ser super god ud den skal jeg bare se.Men efter da jeg så den bliv jeg lidt skuffet desværre, der er nogle scener hvor man tænkte kom nu videre .

Frank

Elendig

Michael

Surprise, "Machete" er en guilty pleasure. Jeg kunne aldrig drømme om, at beskytte filmen mod potentielle haters. Dets mål er så simpelt og endimensionalt, at der ikke skal ret meget til før luften går ud af ballonen. "Machete" har bare ikke særligt mange midler til at få vores opmærksomhed med.

Det handler om vold med så lidt tanke som overhovedet muligt. Karaktergalleriet har den helt rigtige størrelse, der gør, at vi aldrig får tid til at se grundigt på det enkelte individ - hvilket også er meningen. Hver eneste gang en karakter har mistet sin appel, så skiftes den ud med den anden. De fungerer nærmere som punchlines end mennesker. Det er fx cool at se Seagal med et samuraisværd, men det stopper efter nogle minutter. Jeg går ud fra, at det trods alt er bedre at få noget nyt frem for at høre den samme joke flere gange. Ja, karaktererne er jokes. Se bare på titelfiguren. Han er en småkvabset mexicaner med verdens grimmeste ansigt - alligevel vinder han de hårdeste kampe og får de smukkeste kvinder. Det her univers er fuldkommen surrealistisk.

Når karaktererne er hvad de er, så er det klart, at actionscenerne er fuldstændigt frie for suspense og intensitet. Ligesom karaktererne lever actionscenerne af enkelte momenter, der ikke vil efterlade et varigt indtryk, men som underholder og derefter går. Jeg vil ikke huske scenen med tarmen, fordi den fik mig til at bide negle, men fordi det er latterligt. Jeg kan ikke anbefale filmen som en samlet pakke, men som enkelte absurde øjeblikke. Selvfølgelig er det bedre med rigtige karakterer, der sagtens kan kombinere primitivt underholdende vold med psykologisk intensitet - men jeg kunne nu også godt lide den scene med tarmen.

Wayne

men jeg var alligevel pænt skuffet - udførsel uden indhold. Machete personen tror man ikke på.

kasper

overdrevet, urealistisk og dermed skuffende
Ja der er action og på en latterlig måde og dermed skaber filmen så også noget humor.
steven seagal er på skærmen i sammenlagt 10 minutter og de niro har også en birolle så det hele er danny.
Jeg havde regnet med mere tid til ihvertfald steven men sådan er det jo bare.
det holder ikke at man kan slå masser af folk ihjel med en machete når de har våben. De ser ham men får ikke løsnet et eneste skud.
Manden er tudegrim og alle hotte tøser i filmen faldbyder sig til ham inkl. Alba så det er også helt ude at skide.
Handlingen der reelt handler om mexicansk indvandring i usa og narkosmugling er gak i låget.
b actionfilm intet andet.

beltofte

Klart den sjoveste film jeg har set i 2010. Hele salen i Palads grinede fra start til slut :-)

luna

Gang i den hele vejen, plat på den fede måde.. alle pengene værd!
- Fra en pige med kærlighed for action og splat ;)

Christophuser/511233

Gider normalt ikke skrive om film, men denne skal have 6 stjerner. Snyd ikke dig selv for denne super film, den er must see...

Kasper Kuser/416778

men jeg vil gør, og denne film fortjener noget seriøs ros:
hvis man så traileren til MACHETE da man så planet terror, og ELSKEDE den dengang, så bliver man sgu ikke skuffet! jeg har set den på to 'forpremiere' allerede, og jeg kan slet ikke vente til den kommer på blu-ray. denne film er for mig, den film der har underholdt mig mest i år!
skuespillet er så pisse-perfekt til filmen og jeg kan ikke være mere tilfreds med det mht til denne genre.
så se den hvis du ELSKER traileren, eller lad dog for helvede være,

Lau

Fed film til hvis man bare vil slå hjernen fra :)
Den er klart bedst i den første halvdel og kan desværre ikke helt hamle op med klassikkerne i samme genre. Men den er klart en tur i biffen værd

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.