Lys i mørket

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en grundstemning, der skifter mellem det triste og det humoristiske. Selv om den er fortalt i et roligt tempo, indeholder den også dramatiske scener, hvor en hovedfigur overfaldes af en flok racister. I en scene ses en figur blive stukket ned med en kniv og der ses blod fra såret. I en anden scene ses en person blive slået ned med en flaske. Da volden ikke er videre udpenslet, og da filmen også indeholder varme og positiv forløsning samt har et langsomt og roligt fortælletempo, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
17.08.2017
Originaltitel: 
Toivon tuolla puolen
Genre: 
Spilletid: 
1 time 40 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
4.2
4
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (16 votes)

Resumé

Komedie-dramaet 'Lys i mørket' handler om en pokerspillende restauratør og omrejsende skjortesælger i Helsinki bliver venner med flygtningen Khaled, som for nylig er kommet til Finland.

'Lys i mørket' er instrueret af Aki Kaurismäki, og fans af den finske auteur vil genkende den sortkomiske stil og ikke mindst rollebesætningen, som er kendt fra hans tidligere film.

Filmen fik ros på festivalen i Berlin, hvor den modtog Sølvbjørnen og blev kaldt Kaurismäkis bedste værk siden Manden uden fortid.

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    "... ud over at være tematisk beslægtet med hans forrige film 'Miraklet i Le Havre' (2011) er 'Lys i mørket' lige så solid og fængslende ..." (Jacob Wendt Jensen)

  • Weekendavisen

    "... 'Lys i mørket' er Kaurismäkis bedste og mest helstøbte værk siden 'Manden uden fortid'. Det er mørk, varm latter i mandfolkegenren og dertil et dybtfølt humanistisk manifest." (Bo Green Jensen)

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter