Cookie- og Privatlivspolitik

Lust, Caution

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
14.03.2008
| |
2 timer 37 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Se, jie
|

'Lust, Caution' er Ang Lees episke kærlighedsdrama og vinder af Guldløven på filmfestivalen i Venedig.

Shanghai 1938. Anden Verdenskrig er under opsejling. Den unge kvinde Wong Chia Chi (Tang Wei) er netop startet på universitetet. Her møder hun Kuang Yu Min (Wang Leehom). Kuang har startet en teatergruppe med det formål at fremme folkets patriotisme.

Da krigen nærmer sig, samler Kuang Yu Min en gruppe af studerende til at udføre en radikal og ambitiøs plan om at snigmyrde den højtstående japanske embedsmand og kollaboratør Mr. Yee (Tony Leung). Hver enkelt studerende får tildelt en rolle i det store plot, og Wong Chia Chi skal udgive sig for at være Mrs. Mak.

Hendes opgave bliver at komme tæt ind på livet af Mr. Yee. Ved først at blive venner med hans kone (Joan Chen) er det hendes opgave efterfølgende at indlede en affære med ham.
Wong Chia Chi påtager sig opgaven, og alt går efter planen.

Efter kort tid er hun kommet tæt ind på livet af Mr. Yee, og selv om hun kæmper imod går det efter nogen tid op for hende, hvor svært det er at være intim med fjenden uden samtidig at involvere sig følelsesmæssigt.

'Lust, Caution' er med kinesisk tale og danske undertekster. OBS: Helaftensfilm.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (11 votes)
4
0

Instruktør

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

2. Verdenskrig set fra Hong Kong og Shanghai - og set fra de mennesker, der ikke selv deltog aktivt i krigen, men i stedet deltog som hhv. landsforræderiske samarbejdspartnere med Japan og modstandsfolk. Chia Chi er den unge pige med stort talent for skuespil, og som derfor sættes til at infiltrere en rig familie, hvor manden er et dumt svin af en kollaboratør. Selv om hendes skuespil talent er stort, så er hendes talent for at adskille job og privatliv til gengæld knap så imponerende. Det får voldsomme konsekvenser i dette ganske spændende og meget velspillede drama.

Billedside og production design er af meget høj klasse. Der er virklig kælet for detaljerne. Flere gange måtte jeg sætte filmen på pause bare lige for at nærstudere de ekstremt flotte udendørs settings.

Wayne

og meget malerisk.

Ang Lee giver os som sædvanlig billeder at høj, høj klasse. Spændende indblik i datidens asiatiske konflikter. Samtidig får man en interessant historie fyldt med konsekvenser, erotik, frygt og tvivl.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.