Cookie- og Privatlivspolitik

Luna og den magiske krystal

Tilladt for alle
Animationsfilmen har en eventyrlig og humoristisk stemning med enkelte triste passager. Der er flere let dramatiske scener, hvor hovedfigurerne bliver jagtet af farlige dyr. I enkelte situationer er hovedfiguren ked af det og føler sig alene og forladt. De dramatiske og triste scener er imidlertid kortvarige og forløses positivt. Hovedkaraktererne er handlekraftige og modige, og møder hjælpere på deres mission. Det vurderes på den baggrund, at filmen ikke vil kunne virke skræmmende på de yngste børn.

Se mere på medierådet.dk
06.08.2020
| |
1 time 22 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Latte & the Magic Waterstone
|

Den animerede familiefilm 'Luna og den magiske krystal' handler om Luna, der ikke er noget helt almindelig lille pindsvin.

Luna er fuld af energi og har en meget levende fantasi. Hun elsker at fortælle sindsoprivende eventyr til alle, der vil lytte (og til alle, der ikke vil). Fælles for hendes fortællinger er, at hun altid selv optræder som den frygtløse heltinde, der redder verden.

Så da Bjørnekongen stjæler den magiske krystal, der sørger for vand til skoven og skovens dyr, får Luna endelig en mulighed for at bevise sit store heltemod!

Det frygtløse pindsvin melder sig frivilligt til at skaffe krystallen tilbage, men de andre dyr griner hånligt af hende - et pindsvin kan da ikke udføre så farlig en mission.

Men Luna insisterer, og på den fantastiske og farefulde mission tager hun egernet Tjum med - hendes bedste og eneste ven.

I 'Luna og den magiske krystal' møder vi en lang række af skovens dyr, der også spiller hovedrollerne i bl.a. Over hækken og Dyrene i Hakkebakkeskoven.

Filmen har danske stemmer af bl.a. Sigurd Philip Dalgas (alias Lille Per i de nye Far til fire-film), Sebastian Jessen, Lars Mikkelsen og Henrik Prip.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (28 votes)
4.2
3.7

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Dagbladenes Bureau

  "Symboliseret ved den magiske krystal, som under de rette omstændigheder får vand til at strømme i overflod, tydeliggøres egernet Tjums fine delementalitet: At der er nok til alle, hvis bare man deler loyalt og ikke rager hensynsløst til sig. En smuk morale, der bliver formidlet på fineste vis." (Helle Sihm)

 • Jyllands-Posten

  "Animationen er nuttet, og den forældreløse Lunas historie om, at hun formentlig er prinsesse, er rørende uden at være påtrængende. Faktisk er det imponerende, at det er lykkedes Wels og Welker at gøre en tegnefilmsfigur så nuanceret." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Luna er såmænd et kækt og frisk nyt bekendtskab, den tyske animation og scenografi er rigtig dygtig [...], men historien! Den er baseret på en sikkert populær tysk børnebog, men den er altså for nem." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "'Luna og den magiske krystal' er en tryg, tilforladelig animationsfilm, der trykker på alle de rigtige knapper og gør nytte hos et ungt publikum. Min datter på otte var meget tilfreds, og hun kan ellers godt være kritisk." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anneuser/56495

Børnebørnene nød filmen, og vi voksne hyggede os. Flot film.

Mike

Var inde og se filmen med børnene, de var meget begejstrede.

Desuden var biografens aircondition fantastisk, og det var bestemt en rar oplevelse trods det varme vejr :)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.