Cookie- og Privatlivspolitik

Luca

Afventer censur

Se mere på medierådet.dk
18.06.2021
| |
1 time 35 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Luca
|
Luca plakat

Animationsfilmen 'Luca' handler om det usædvanlige venskab mellem et menneske og et sø-monster.

Familiefilmen er den næste i rækken af Pixar-titler, der bl.a. tæller elskede værker som Toy Story-filmene og Inderst inde.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (17 votes)
4.5
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Efter den store skuffelse med Disney's Raya and the Last Dragon, satte jeg min lid til, at Pixar kunne gøre det bedre. Men det er som om, at Pixar er ved at dele sig op i to hold: ét A-hold der laver de super gode Pixar film, som både har indhold til børn og voksne. Og så et B-hold der laver fantasy film til børn: først Fremad og nu Luca.

Hvor Raya startede ok og endte forfærdelig, så gør Luca det omvendte. Hele den første time er uendelig kedelig og forudsigelig. På trods af at der er tale om en fantasyfilm, så er hele historien total fantasiforladt. Der er ikke én eneste original idé i hele filmen. Eneste lyspunkt er pigen Giulia, som er ganske charmerende. Og så er tredje akt faktisk ok. Her blev jeg en lille smule revet med. Men det var alt for sent.

2½ stjerner.

Wayne

Pixar's 24. film er ikke den dårligste - og heller ikke den bedste. Faktisk fik den uskyldige og naive animationsstil mig til at tænke på en blanding mellem Jullerup Færgeby og Terkel i Knibe - uden sammenligning, i øvrigt.

Historien er fra start en blanding af instruktørens egne oplevelser og Den Lille Havfrue - men formår alligevel at blive helt sin egen.

Når man, som jeg, holder meget af Italien - så er det en fornøjelse at opleve stemningen fra en lille italiensk landsby - som virkelig er fint gengivet.

Det hele handler om at være anderledes, og frygten for det fremmede - samt at lære at acceptere hinandens forskellighed - og den historie er fortalt flere gange før, men kan ikke gentages for tit.

Den charmerende og naive stil gør desværre også at figurerne bliver en smule overfladiske - og historien bliver aldrig for alvor "farlig" - der er ganske enkelt for lidt på spil. Men charmerende det er den.

Derfor får den ikke topkarakter fra mig, men hæderlige

7/10

Rasmus/Musen

Så fik jeg set Pixar`s 24. film i dag. Luca er en super hyggelig film, som kan ses af alle og enhver. Den foregår i en lille fiskeriby kaldet PortoRosso, som er meget farverig og hyggelig, og alle er glade. Vores hovedkarakter Luca Paguro og hans bedste venner Alberto Scorfano og Giulia Marcovaldo er alle skønne og dejlige og livslystne. Jeg savner lidt nogle af Pixar`s fantastiske “følelsesladne” scener i netop denne her film, hvilket nok skyldes, at historien ikke har været så stærkt opbygget ift., hvad jeg har set i deres tidligere film. Men bestemt stadigvæk et kig værd, hvis man er til familiehyggelige stunder og gode grin sammen. Vi er tilbage til nogle lettere temaer igen som “venskaber først og fremmest” og “tillid til dine nærmeste” lidt modsat Pixar`s sidste film før denne(Sjæl), hvor den gik ned i nogle meget dybere temaer som fx. “hvad er meningen med livet?” og “hvordan kom jeg til verden?” og “hvorfor er jeg anderledes end andre?” osv.

Jeg kunne godt lide filmen og anbefaler den helt bestemt til de hyggelige stunder sammen hjemme i stuen.

“Grazie per ora” ;-).

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.