Cookie- og Privatlivspolitik

Love & Friendship

Tilladt for alle
Det vurderes, at filmen ikke indeholder elementer, som vil kunne virke skræmmende på børn.

Se mere på medierådet.dk
11.08.2016
| |
1 time 32 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Love & Friendship
|
Versioner: se alle
2D, 2D Eng. Tale
|

I periodedramaet 'Love & Friendship' flytter enken Lady Susan midlertidigt ind hos sin svigerfamilie for at komme væk fra de farverige rygter, der forfølger hende.

Mens hun besøger famlien, beslutter hun sig for at finde en ægtefælle til sin modvillige datter Frederica.

Lady Susan har naturligvis også planer om at finde en mand til sig selv i mellemtiden.

’Love & Friendship’ foregår i 1790erne, og er baseret på bogen 'Lady Susan' skrevet af Jane Austen. Den beslutsomme enke spilles af Kate Beckinsale i filmen fuld af intriger, sladder og romantik. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (82 votes)
4
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Love & Friend­ship' ender som en parade af mennesker, der taler i tunger i blegt oplyste rum på gamle engelske herresæder." (Jacob Wendt Jensen)

 • Jyllands-Posten

  "... 'Love & Friendship' er først og fremmest en ordenes film. På den måde yder Stillmans adaptation Austen stor retfærdighed. Samtlige replikker klinger rent og er turneret med spydig perfektion." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Med sit begrebspar lægger den sig tilsyneladende i kølvandet på tidligere følsomme Austen-succeser, men 'Love & Friendship' er en temmelig anderledes, vidunderligt bidsk historie." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "'Love & Friendship' er kort og god, særdeles seværdig og tåler mange gentagelser." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Palasse

Jeg syntes, at filmen var helt vild god; sjov og med den mest fantastiske dialog, man kan tænke sig. Kate Beckinsale er helt fænomenal.

Hvis man sætter sig og rent faktisk følger med i, hvad der sker oppe på lærredet, har man en stor filmoplevelse i vente.

Én af årets positive overraskelser på filmfronten.

lisbetuser/502030

Jeg faldt i søvn og jeg var IKKE den eneste.
jeg plejer ellers godt at kunne li' den slags film, men den havde ingen charme.

charlpuser/146438

Min veninde og jeg var simpelthen SÅ skuffede og syntes begge, at det var en dårlig film. Underlig og kedelig instruktion... Og jeg synes, at personerne virkede utroværdige og over"tegnede"...ingen egentlig handling og en brat hovsa afslutning.
Der er lysår til forskel på de andre charmerende filmatiseringer af andre Jane Austen
bøger. Øv!

Liza

Som stor tilhænger af Jane Austen filmatiseringerne, var det jo oplagt, at skulle se Love and Friendship. Men jeg var faktisk ret skuffet over den. Først og fremmest blev præsentationen af personerne ødelagt af de danske tekster lige oveni de engelske ditto. Det har naturligvis intet med filmatiseringen at gøre. Og i de andre film har jeg også klaret mig uden tekstede præsentationer af persongalleriet. Men de små finurlige sarkastiske bemærkninger kommer ikke helt til deres rette. Klipningen virker også lidt rodet, visse scener gav slet ikke mening for mig, og kunne godt have været udeladt, og så kunne der være brugt bedre tid på uddybe andre dele. Desuden fandt jeg slutningen en smule brat. Så i forhold til de andre Austen film, lever den ikke op til mine forventninger. Den overgår ikke en gang Northanger Abbey, som jeg ellers ikke er så begejstret for.

Erik F

Jane Austens romaner fra 1800-tallet har vist sig at være særdeles velegnede som forlæg for filmatiseringer. Tænk bare på "Fornuft og følelse" og "Emma". Da alle hendes værker efterhånden er filmatiserede, har den amerikanske indie-instruktør Whit Stillman fundet et af hendes ukendte, tidlige værker, kortromanen "Lady Susan", som ikke helt lever op til hendes senere forfatterskab, men som Stillman alligevel har fået en ganske ganske vellykket periodefilm ud af.

Hovedpersonen er den smukke, men uformuende enke, Lady Susan, der spilles helt forrygende af Kate Beckinsale. Hun er intrigant og manipulerende som ind i helvede og forstår om nogen at sno enhver hankønsperson om sin lillefinger, så hun som regel får det hun vil have.

Det går over stok og sten i filmen. Der aflægges visitter, der sladres i et væk, og breve ankommer i en lind strøm. Det fyger med vittige replikker, og man keder sig ikke et sekund.

Der er flotte rober, og der er fine skuespillerpræstationer hele vejen igennem.Har man en blød plet for Jane Austen og periodefilm i øvrigt, så er filmen et must. Når den ikke helt kommer op at ringe, skyldes det efter min mening, at historien mangler substans og karaktererne dybde. Filmen når slet ikke de samme højder som Ang Lees fremragende filmatisering af "Fornuft og følelse", men det er måske også at forlange for meget?

Marianne

Jeg så filmen i går, og jeg kan stadig ikke helt hitte ud af, hvorfor jeg blev lidt skuffet.

Måske er det traileren, der i mine øjne er bedre end selve filmen.
Måske er det manglende flow i handlingen, der var lidt for stakato efter min smag.
Eller det kunne have været personerne, der i bedste fald er meget firkantet tegnet op - hvis de da overhovedet er blevet beskrevet.

Snedigt var det dog at opleve, hvordan min holdning til flere af personerne - især Lady Susan - ændrede sig undervejs. Eller den lidt besynderlige frustration over, at omgangsformerne dengang var af sådan en karakter, at ingen sagde noget direkte, men at stort set alt skulle pakkes ind i høfligheder og omskrivninger.

Og der er absolut mange sjove episoder undervejs. Vi var ikke mange i salen, da jeg så filmen, så det helt store kollektive grin blev det dog ikke til.

Én ting er dog sikkert - at teksterne, der præsenterer persongalleriet er plasket lige oven i filmens egne ditto er godt nok kikset. Man kan ikke rigtigt læse hverken det ene eller det andet sæt. En anden placering af netop disse ikke uvæsentlige tekster - f.eks. i toppen af billedet - eller en anden tekstfarve havde gjort underværker.

Hvis man kunne give halve stjerne, så landede jeg på 3½.

Erik F

Du har ret. Det var vanvittig irriterende at man havde plastret de danske undertekster oven i de engelske tekster, så man intet kunne se, og derfor gik glip af personintroduktionen fra starten og missede de ganske komplicerede relationer personerne imellem. Enten burde man have ladet de engelske tekster stå alene, eller også have sat de danske oversættelser øverst oppe, som man nogle gange har set. Jeg følte, at jeg kom skævt ind på filmen fra starten, og jeg måtte bruge en masse energi på at finde ud af, hvem der var hvem undervejs.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.