Cookie- og Privatlivspolitik

Looking for Eric

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
02.10.2009
| |
1 time 57 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Looking for Eric
|
I 'Looking For Eric' er det fodboldfanatiske postbud Erics liv noget rod.

Hans familieliv er kaotisk, han kan ikke styre sine stedsønner, og så står der en kæmpe cementblander i forhaven. 

Eric samler mod til at opsøge Lily, som han elskede for tredive år siden, og hans fodbold-venner prøver på alle mulige og vanvittige måder at hjælpe ham. De mener det godt, men Eric får det bare dårligere og dårligere. 

Da det ser allersortest ud, er hans eneste allierede idolplakaten af fodboldhelten Eric Cantona.

Cantona bliver Erics eneste sande ven – en imaginær kammerat, der fra tid til anden dukker op og udfordrer det fortabte postbud til at møde fortiden og se den i øjnene.

'Looking for Eric' er instrueret af Ken Loach ('The Wind That Shakes the Barley').

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (114 votes)
4.7
4.6

Instruktør

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... lidt problematisk struktureret... De to historier hænger ikke særlig organisk sammen, men forbindes heldigvis til slut i en både komisk og rørende hyldest til solidarisk kammeratskab, så man forlader biografen ganske opstemt." (Ebbe Iversen) ()

 • Børsen

  "Man sidder med et smil på læben under det meste af filmen. Men Ken Loach vil aldrig kun more og underholde, hans film har som altid kant." (Morten Dürr) ()

 • BT

  "Loach, der ellers ikke ligefrem er kendt som nogen humørbombe, slapper her af med en feel meget-meget good, der er hyggelig, rørende, varm, kærlig og opfindsom – Loachs’ bedste film i årevis." (Birgitte Grue) ()

 • Jyllands-Posten

  "... en charmerende og livsbekræftende film, men man skal ikke forvente den vanlige dybde fra Ken Loach. " (Nanna Frank Rasmussen) ()

 • Politiken

  "... det nærmeste, vi kommer en feel good-film fra Ken Loach. Det skal naturligvis ikke forstås i retning af fluffy flødeskumsromantik fra Hollywood, men som kærlighed, venskab og sammenhold, skabt af ægte, kantede mennesker." (Erik Jensen) ()

 • Weekendavisen

  "... lidt for let i alle aspekter, og skønt Evets og Cantona skærer fine figurer i isen og har gode scener sammen, er der alt for lidt at hente i den dramatiske struktur. Filmen er en sympatisk skuffelse, men fodboldfans vil alligevel smile." (Bo Green Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Lidt af en rodebunke. De dele af filmen, der beskæftiger sig med Eric og hans familie, er ganske fine. Den ældre postarbejder Eric bøvler med sine to dovne stedsønner i hjemmet, og han forsøger samtidig at rette op på et forlist forhold til sin første flamme.

Men de mange scener med en eller anden tidligere fodboldspiller, der fungerer som hans usynlige ven og vejleder, de er direkte kedelige. Det samme er den megen foldboldsnak med kollegaerne. Fodboldfans vil måske synes, det er ret cool, men det fylder alt for meget i filmen, som først kommer igang med sin hovedfortælling efter en time.

Slutningen forsøger at være sjov og opløftende, men virker temmelig urealistisk og har et tvivlsomt budskab om selvtægt.

Mrs. Mia Wallace

Som mangeårig fan af Loachs' altid brutalt ægte portrætter af den grimme virkelighed, havde jeg ikke forudset at manden ville spytte ud med så "sød" en historie som denne..
Jeg ville heller ikke have gættet på at jeg ville syntes om den forandring.. Men ikke desto mindre fik lattermusklerne arbejde, samtidig med at de virkelighedstro dagligdags mennesker kom ind under huden alligevel..
Man kan kun overgive sig til denne historie fortæller, der her forener britisk humor med socialpædagogik og realistiske hverdagsbøller på skønneste vis! Must see.. ;o)

Jomfruen

Jeg fik grinet meget i denne på engang rørende,sjove og barske film.
Dejlige skuespillere,man kom til at holde af,og deres sjove "engelsk".
En film man blev glad om hjertet af

kimuser/425399

En af de bedste film jeg har set længe, kan varmt anbefale den.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.