Cookie- og Privatlivspolitik

Lone Survivor

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en farefuld og intens grundstemning, og den præges overvejende af spænding, frygt og panik. Der er mange scener med ekstremt blodige kampe og udpenslet vold, og der er ofte close-ups af sårede ansigter og kroppe. I flere scener kommer hovedfigurerne voldsomt til skade, skydes gentagende gange i ansigt og krop, og man ser blodet sprøjte fra skudsår. I én scene skydes en såret hovedfigur i hovedet, mens han sidder lænet op ad et træ. I en anden scene kaster hovedfigurerne sig ud over en stejl og stenen bjergside, og deres kroppe lemlæstes i faldet. På grund af filmens udpenslede og blodige vold samt gennemgående realistiske skildring, vurderes den at kunne virke skræmmende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
20.02.2014
| |
2 timer 1 minut (ekskl. reklamer og trailers)
|
Lone Survivor
|

Filmen 'Lone Survivor' handler om fire toptrænede amerikanske Navy SEAL-soldater sendes på en hemmelig mission langt bag fjendens linjer i Afghanistan. Målet er Talibanlederen, Ahmad Shahd, der ifølge rygterne befinder sig i Hindu Kush-regionen, men intet er sikkert.

Filmen er baseret på den virkelige beretning om fire medlemmer af SEAL Team 10 i 2005. Som dens titel så fiffigt hentyder til, går det forholdsvis galt, og de fire soldater sættes på den hårdest tænkelige prøve.

Peter Berg er en solid action-instruktør, med film som ’The Rundown’ (2003) og ’The Kingdom’ (2007) på CV’et, men han har aldrig skruet så højt op for action-knappen, som han gør her.

Berg har satset på intensiteten, og alene filmens lydside er værd at lægge mærke til, når tusindvis af kugler begynder at flyve om ørene på de fire amerikanske soldater.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (138 votes)
4.6
3

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[...] giver et sug i maven." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Der er kælet for detaljerne. Samtlige skuespillere giver alt, hvad de har. Og så er actionsekvenserne intet mindre end fantastiske." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Usmagelig svælgen i andre folks tragedie." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Skuespillerne er sådan set i orden, men forbliver anonyme, og intet i filmen vækker rigtig interesse [...]." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Det er imponerende realistisk action. Som så bare bliver ved. Og ved. Og ved." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Sylvester

Den spiller bare! Gode skuespillere samt fed historie, især nu hvor den er baseret på en virkelig hændelse.

Kenny

Er man til skuddueller, er dette filmen, man skal se.
Intense scener, der i lange, seje træk giver, hvad der næsten må formodes at være, gengivelsen af den ægte vare.

Her er det ikke smurt ind i overdrevne lyd-effekter, vild underlægning eller dialoger. Fantastisk klipning gør, at man nærmest selv mærker smerten igennem skærmen.

De to timer filmen varer, bliver ikke overfyldt med handling. Det ender endda en smule trivielt hen af slutningen, hvor hændelserne gentager sig lidt. Og filmen gør med sin titel og anslag desværre handlingen ret forudsigelig. Og slutningen går måske også hen og bliver lige lovlig amerikansk-romantisk.

Men den holder sig for det meste helt nede på jorden, den er nærværende, og fortæller historien på en ærlig måde. En film der alligevel står lidt ud, fra alle de andre krigsfilm.

Nikolaj

Filmen bygger relativt hurtigt op til den store mission som filmen er centreret om. Da det første skud bliver affyret, bryder helvedet løs og resten af filmen er smuk blanding af action og intenst drama. Sjældent oplever man krigsfilm hvor man føler sig som en ekstra soldat der står midt i krydsilden, men i "Lone survivor" kan man ligefrem mærke kuglerne flyve forbi ørene. Denne indlevelse skyldes filmens fantastiske kameravinkling, men især også lydeffekterne. Eksplosionerne, skuddene, smerteråbbene og soldaternes svage/skadede åndedræt er behandlet uhyggelig godt! Filmen sørger for noget af det bedste "lydredigering" jeg har hørt!

"Lone Survivor" er et fremragende og intenst krigsdrama, og er absolut værd at tage et kig på.

Wayne

Øv, sikke et spild af liv.

Krig er tåbelig, og skaber bare hævnlyst og ultimativt endnu mere krig.

Desværre er krig også et nødvendigt onde, hvis verden skal beskyttes mod terrorisme. Amerikanerne har den strategi, at det er bedre at slås på udebane så er det mest de andre der lider skade.

Filmen prøver ikke på at moralisere, men viser en gruppe soldater som havner i en katastrofal situation på grund af en række uheld.

JB007

God nok film.

Bjerg

Peter Berg's forrige film, 'Battleship', er næppe et hyppigt samtaleemne i filmkredse verden over, men dømt ud fra diverse teasers og filmklip var jeg dog alligevel en smule interesseret i hans næste film, 'Lone Survivor'.

Man må sige at selv samme elementer, der havde imponeret mig tidligere, på glædelig vis bekræftede mine observeringer; for ja, filmens billedside er fandens flot! Jeg elskede brugen af varme farvetoner, sollyset med tilhørende lensflairs, samt den naturrige location hvor filmen er indspillet.
Jeg fik et indtryk af en overvejende unik tilgang til filmen, og da filmen nærmer sig afslutningen på den første time, begynder intensiteten stille og roligt at stige. Jamen, hvordan kan det dog gå andre veje end op herfra?

Desværre formår filmen virkelig at få kastet sig selv ned af bakke, og i den forbindelse ender med alt for mange dybe sår der ikke er til at hele igen.
For efter en intens og grusom actionscene, som faktisk står beskrevet fint i forrige sætning, kommer filmen absolut ingen vegne derfra. Den falder fra at være overvejende original og med et overraskende spændingsniveau, til repetitioner af både handlingsmæssige- og filmtekniske aspekter. Den triller ned fra noget der lignede en krigsfilm fra øverste hylde, og lander tungt og fladt i den nederste skuffe med over-amerikaniserede sentimentale krigsfilm.

Filmen fyldes til randen med genbrugte one-liners, sødladent pladderdrama og overdreven brug af slowmotion; som i øvrigt placeres i de allerede alt for lange og trættende skuddueller, der også lige får skudt sans og samling i stykker på sin vej.
Filmen søger uden tvivl actionscener frem for logik, og trods filmens kildemateriale er overvejende ensidet, havde jeg alligevel håbet på bare et par enkeltscener omhandlende krigens modpart.
For alt vi hører er hvem de er ude efter og hvordan han ser ud. Derefter forlades dette plot fuldstændig. Pga. denne manglende information, ser jeg ikke taliban som værende krigskæmpere, mennesker, eller for den sags skyld talibankrigere - men nærmere bare skydeskiver der popper frem fra diverse busker, træer, bunkere osv. - "5 point, 10 point, 50 point..." - det er jo grinagtigt. Er det en medfølelse eller forståelse for taliban jeg søger? Slet ikke, tværtimod. Men gerne bare det mindste tegn på 'liv' ville være dejligt...

Filmen fremstår i sidste ende, mere som en fornærmelse end en hyldest, og det er en skam, at dén realisme der er at finde i nogle af filmens actionscener, ikke er tilstede i hverken historie eller troværdighed.

2.5/6

Jonas

Denne film er dramatisk fra start til slut, under filmen føler du helt sikkert en vrede over taliban og samtidig føler du med skuespillerne (soldaterne). Denne film skriger bare "Fuck taliban!" og det er jo rigtigt.
Du kan sagtens bruge et par timer i selskab med denne film.

Susanuser/935551

Meget realistisk. Godt lavet.
Mangler lidt mere fra bogen, men det er svært at filmatisere. Kan klart anbefales.
Virkelig god lydside.

Lars Michael

En film man har set før ,en film man har hørt om før også en film man skal tag alvorlig noget man hører om hver dag ikke en film for børn men elllers os andre skal se den og lærer noget af den.

Dennisuser/186073

Jeg så virkelig frem til at se denne film.
Filmen levede op til mine forventninger og mere til. Den er skræmmende realistisk, og Peter Berg formår at ramme krigens beskidte ansigt

Der er ingen helte i krig. Kun mænd, der slås for hinanden, og for at overleve endnu et slag. Dette kommer tydeligt frem i filmen.

DETTE ER EN FILM JEG VARMT KAN ANBEFALE.

PLEJER DU KUN AT GÅ I BIFFEN ET PAR GANGE OM ÅRET, SÅ GØR DIG SELV EN TJENESTE, OG GÅ IND OG SE DENNE FILM.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.